تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۳۵
کد مطلب : 68508
براتی نصاب پنل‌های خورشیدی، نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین آب‌گرمکن‌های خورشیدی است. او اگرچه تحصیلاتی در این‌باره ندارد و به‌گفته خودش فقط تا دوم راهنمایی درس خوانده است. او گفت: در یک گوشه از حیاط مشغول به کارم. تصمیم گرفتم مسافرکشی کنم و به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنم. مردم سوال‌های زیادی دارند که بیشتر آن‌ها نشات‌گرفته از بی‌اعتمادی‌شان به این موضوع است.
اشتغال خانگی با نصب نیروگاه خورشیدی
به گزارش زیست آنلاین، در سال‌های اخیر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر همانند انرژی خورشیدی یکی از ضروریات جامعه بشری است. استفاده از انرژی خورشیدی که این روز‌ها در دنیا طرفداران زیادی دارد، در ایران و به‌خصوص شهر مشهد با استقبال زیادی روبه‌رو نشده است. استفاده از این انرژی که هزینه زیادی ندارد و به‌گفته نصابان پنل‌های خورشیدی، ظرف پنج سال هزینه ابتدایی نصب این پنل‌ها به فرد برگشت می‌کند، همچنان در شهر و کشور ما ناشناخته باقی مانده است، اما در این شماره قصد داریم در گفت‌وگو با یکی از نصابان پنل‌های خورشیدی که اتفاقا در منطقه ما و در محله توس سکونت دارد، شما را با این موضوع آشنا کنیم.
براتی نصاب پنل‌های خورشیدی، نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین آب‌گرمکن‌های خورشیدی است. او اگرچه تحصیلاتی در این‌باره ندارد و به‌گفته خودش فقط تا دوم راهنمایی درس خوانده است، ۱۶ سال است که در حوزه برق صنعتی فعالیت می‌کند.
از کارخانه به خانه
براتی درباره شروع کارش می‌گوید: «۱۶ سال در یک کارخانه بتن در قسمت امور فنی برق کار می‌کردم و درباره برق صنعتی سررشته داشتم؛ اگرچه تحصیلاتی در این‌باره ندارم. یک روز با تصمیم مدیر کارخانه قرار شد پنل‌های خورشیدی بر روی پشت‌بام قسمت نگهبانی کارخانه نصب شود. وقتی نصاب این کار را آغاز کرد و من هم به او کمک کردم، خیلی از این کار خوشم آمد و تصمیم گرفتم آن را دنبال کنم؛ به همین خاطر تحقیقات خودم را در این زمینه آغاز کردم. کارم را ابتدا در یک مغازه شروع کردم، اما متاسفانه به‌دلیل مطلع نبودن مردم از کارکرد این انرژی، مغازه فقط هزینه روی دستم گذاشت؛ به همین دلیل تصمیم گرفتم کارم را در حیاط خانه ادامه دهم. درحال‌حاضر هم در یک گوشه از حیاط مشغول به کارم. وسایل کارم را از بیرون می‌خرم و در حیاط خانه، مونتاژ و بعد از آن برای مشتری نصب می‌کنم.»
موفقیت اول
از او درباره اینکه آیا در آغاز راه فکر می‌کرد که روزی در این کار موفق شود، می‌پرسیم و او پاسخ می‌گوید: «در آغاز راه، اصلا فکر نمی‌کردم از پسش بربیایم، اما وقتی اولین پنل را نصب کردم و در این راه موفق شدم، پی کار را گرفتم. می‌خواستم سر از همه‌چیز دربیاورم و نمی‌خواستم در این راه چیزی نباشد که ندانم. خدا هم به من کمک کرد و در این راه موفق شدم. اگرچه هدف من در این راه درآمدزایی نیست و هنوز به درآمدزایی نرسیده‌ام و دلیل این موضوع هم اطلاع نداشتن مردم از چگونگی استفاده از این انرژی است، مطمئنم که با تلاش و کوشش می‌توان به این نقطه هم رسید.»
تحقیق در اینترنت
نصاب پنل‌های خورشیدی محله توس درباره اینکه اطلاعات خود درزمینه انرژی‌های خورشیدی را از چه طریق کسب کرده است، توضیح می‌دهد: «از فردای آن روز تمام هم‌وغمم این بود که بتوانم اطلاعات خود را درزمینه انرژی‌های خورشیدی افزایش بدهم؛ به همین خاطر هر طور که بود، سیم‌کارتی تهیه کردم و با استفاده از اینترنت، اطلاعاتی در این زمینه گرفتم. آن روز‌ها تمام وقتم را صرف مطالعه درباره انرژی‌های پاک به‌خصوص انرژی خورشیدی می‌کردم و ازطریق اینترنت اطلاعاتم را تکمیل می‌کردم.»
عشق به کار؛ دلیل ادامه تحصیلات
‌می‌گوید: «به کارم خیلی علاقه دارم و همین موضوع مرا واداشت که ادامه تحصیل بدهم. دو سال صبر کردم تا سازمان فنی‌وحرفه‌ای کلاسی را که مدنظر داشتم، برگزار کند. چند ماه قبل برای برگزاری این کلاس، ثبت‌نام کردم و درحال‌حاضر نیز منتظر هستم تا این کلاس‌ها برگزار شود. این کلاس دوره شش‌ماهه رشته برق صنعتی و انرژی خورشیدی است که در سازمان فنی‌وحرفه‌ای برگزار می‌شود.»
۴ سال فعالیت پرمشقت
براتی می‌گوید کارش خیلی سخت است؛ چراکه هم باید خودش کارش را تبلیغ کند و به مردم آگاهی بدهد و هم دست‌تن‌ها پنل‌های خورشیدی را نصب کند. او درباره مشقت‌های کارش می‌گوید: «چهار سال است که پنل خورشیدی نصب می‌کنم. در این مدت، سختی‌های زیادی دیده و تحمل کرده‌ام. از بی‌مهری مسئولان و بی‌احترامی‌هایشان بگیرید تا دست خالی و دست‌تن‌ها بودنم. هر روز چالشی دارم؛ یک روز پول ندارم وسیله بخرم. یک روز مجبورم وام بگیرم و سد‌های زیادی برایم درست می‌کنند. روز دیگر هم که از مسئولان کمک می‌خواهم، حمایتم نمی‌کنند. خلاصه در این سال‌ها دست‌تن‌ها و یک‌تنه به مردم اطلاع‌ر‌سانی و کار کرده‌ام.»
تبلیغ در تاکسی
نصاب پنل‌های خورشیدی محله توس می‌افزاید: «مردم اطلاعاتی درباره انرژی خورشیدی ندارند. اگرچه من بار‌ها به مسئولان شرکت برق استان مراجعه و از آن‌ها درخواست کرده‌ام که درزمینه آشنایی مردم با چگونگی استفاده و کارکرد این انرژی و همچنین تاثیری که این انرژی بر روی شهر، زندگی و اقتصاد مردم می‌گذارد، تبلیغ کنند، هر بار جواب سربالا شنیده‌ام که «ما تبلیغات خود را انجام داده‌ایم و خواهیم داد»؛ به همین خاطر تصمیم گرفتم مسافرکشی کنم و در بعضی روز‌ها که این کار را انجام می‌دهم، با بروشور‌هایی که نتیجه تحقیقاتم است، به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنم.»
براتی ادامه می‌دهد: «جالب است بدانید از ده‌نفری که در یک روز در ماشین با آن‌ها درباره انرژی خورشیدی صحبت می‌کنم، تنها یک نفر با این انرژی آشنایی دارد و این خیلی بد است. جالب اینکه همین افراد وقتی از مزیت‌های این انرژی می‌شنوند، خیلی استقبال می‌کنند، اما هنوز در شک و شبهه هستند که آیا نصب این پنل‌ها فایده دارد؟»
او می‌افزاید: «به‌نظرم اگر در این مورد صداوسیما و ارگان‌های وابسته بتوانند تبلیغ و اطلاع‌رسانی کنند، این شک و شبهات برطرف می‌شود و ما می‌توانیم همانند سایر کشور‌های دنیا از این گنج و نعمت الهی استفاده کنیم.» براتی ادامه می‌دهد: «ما در ایران اصلا درباره انرژی‌های پاک اطلاعاتی نداریم، درصورتی‌که در دنیا برای استفاده از این انرژی زیاد تبلیغ می‌شود و برای افرادی هم که از آن استفاده می‌کنند، مزایای خوبی درنظر گرفته می‌شود. اگرچه شرکت برق در این زمینه همکاری می‌کند و برق نیروگاه‌های مردمی را که ازطریق پنل‌های خورشیدی تولید می‌شود، به قیمت خیلی خوبی از مردم می‌خرد، برای این حوزه اصلا سرمایه‌گذاری نمی‌شود.»
براتی به ترس سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در این رشته اشاره و تصریح می‌کند: «متاسفانه وقتی به سرمایه‌گذاران در این‌باره توضیح می‌دهم، فکر می‌کنند اگر در این رشته سرمایه‌گذاری کنند، سرمایه‌شان را هدر می‌دهند، درحالی‌که این‌طور نیست. سرمایه‌گذاری در این بخش، بسیار امن است و سرمایه‌گذاران می‌توانند چندبرابر هزینه‌های خود را در مدت کوتاهی دریافت کنند. آن‌ها با نصب این پنل‌ها در مدت سه سال می‌توانند آنچه هزینه کرده‌اند، برداشت کنند و از سال چهارم به بعد هم می‌توانند منتظر سود خود باشند.»
وقفِ وقت، در راه هوای پاک شهر
براتی مدعی است وقتش را وقف هوای پاک شهر کرده است و در این‌باره اظهار می‌کند: «من ۲۴ ساعت شبانه‌روز یا درحال نصب پنل خورشیدی هستم یا درحال اطلاع‌رسانی به مردم درباره مزیت‌های استفاده از این انرژی و نعمت ارزان و درعین حال الهی. گاهی روز‌ها تا پاسی از شب درحال مشورت دادن به مردمی هستم که با من تماس می‌گیرند. وقتی هم خانواده‌ام به من انتقاد می‌کنند که چرا این کار را انجام می‌دهم، فقط یک جمله در پاسخ آن‌ها می‌گویم «هر کسی در این دنیا رسالتی دارد و رسالت من در این دنیا این است که مردم را از مزایای این انرژی پاک و الهی آگاه کنم.» به‌طورکلی چه مردم از من خریداری کنند، چه نکنند، من برای رضای خدا و برای شهر خودم به آن‌ها اطلاعات می‌دهم و، چون در راه سالم‌سازی هوای شهرم قدم برمی‌دارم، همین امر مرا راضی می‌کند.»
نصب ۱۲ نیروگاه انرژی خورشیدی در ۴ سال
براتی در جواب این سوال که در این چهار سال، چند نیروگاه تولید برق از انرژی خورشیدی نصب کرده است، می‌گوید: «آلمان یکی از کشور‌هایی است که با داشتن ۱۱۵ روز آفتابی در سال، نیمی از مردم آن از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند و قدر آن را می‌دانند، اما در ایران، ۳۱۵ روز آفتابی داریم و هیچ‌کس هنوز شیوه استفاده از این نعمت الهی را نمی‌داند؛ البته در خراسان‌جنوبی استقبال مردم از نصب پنل‌های خورشیدی بسیار زیاد است. شاید باور نکنید، اما من در مدت چهار سال فعالیتم فقط ۱۲ نیروگاه انرژی خورشیدی در سطح مشهد نصب کرده‌ام.»
خرید برق توسط شرکت برق
نصاب محله توس درباره اینکه بیشترین سوال مردم وقتی با او تماس می‌گیرند، چیست، اظهار می‌کند: «مردم سوال‌های زیادی دارند که بیشتر آن‌ها نشئت‌گرفته از بی‌اعتمادی‌شان به این موضوع است. آن‌ها شک دارند که اگر این پنل‌ها را نصب کنند، به دردشان می‌خورد یا نه یا اگر نصب کنند، شرکت برق، برق تولیدی نیروگاه‌هایشان را خریداری می‌کند یا نه که من در جواب می‌گویم این انرژی، موردتایید شرکت برق است و شرکت برق را دولت موظف کرده است که درراستای افزایش علاقه‌مندی مردم به استفاده از انرژی خورشیدی، قدم بردارد و به همین دلیل شرکت برق کیلوواتی ۸۰۰ تومان، یعنی ده‌برابر پول خرید برق از نیروگاه‌های تولید برق خودش، برق تولیدی مردم ازطریق این پنل‌ها را خریداری می‌کند. من خودم بعد از سه سال، ازطریق نصب این پنل‌ها، ماهانه ۶۰۰ تا ۸۵۰ تومان از راه فروش برق به شرکت برق، درآمد دارم.»
هوای پاک؛ در گرو استفاده از انرژی خورشیدی
براتی در پایان با بیان اینکه هر خانواده با نصب پنلی ۵ کیلوواتی در طول ماه، می‌تواند ۶۵۰ تا ۸۵۰ هزار تومان در آن ماه در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کند، ادامه می‌دهد: «استفاده از انرژی خورشیدی، هم باعث صرفه‌جویی اقتصادی می‌شود و هم نقش زیادی در بهبود وضعیت و شرایط بد آب‌وهوای شهرمان دارد. این انرژی می‌تواند به پاکیزگی هوای شهر که این روز‌ها در وضعیت هشدار قرار گرفته است، کمک کند، اما متاسفانه همیشه برای اینکه از آلودگی هوا جلوگیری شود، تبلیغ می‌شود و درباره راهکار آن که استفاده از پنل‌های خورشیدی است، صحبت و تبلیغی نمی‌شود. به‌طورکلی باید به این نکته اشاره کنم که انرژی خورشیدی از قلب طبیعت سرچشمه می‌گیرد و، چون انسان در تولید آن دخالتی ندارد، هیچ‌گونه آلودگی‌ای ایجاد نمی‌کند.

به گزارش برق نیوز، اگرچه روزی که سوخت‌های فسیلی دیگر وجود نداشته باشد، مجبور هستیم از انرژی‌های موجود در طبیعت استفاده کنیم، اما چه بهتر که این اطلاعات را از هم‌اکنون دراختیار مردم بگذاریم تا آن‌ها بتوانند از هم‌اکنون برای صرفه‌جویی در سوخت‌های فسیلی اقدام کنند.»

 

 

 

https://zistonline.com/vdcg7n93.ak97z4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما