تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 69198
رفتارهای آسیب‌رسان به محیط زیست باید فرهنگ سازی و اصلاح شود
لزوم کاهش خشونت نسبت به طبیعت محسوس است
به گزارش زیست آنلاین، حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران، ضمن بیان اینکه لزوم حفظ تک‌تک گونه های گیاهی در کشوری که از نظر جنگل فقیر و درگیر خشکسالی است بیش از پیش نمود پیدا می‌کند، ابراز داشت: متاسفانه طی ایام عید آتش‌سوزی جنگل‌های شمال کشور به وقوع پیوست که این امر باعث از بین رفتن گونه‌های مفید درختی که وظیفه تولید اکسیژن را بر عهده‌دارند، شد بنابراین این مهم می‌طلبد تا قانون محکمی در برابر کسانی که اقدام به آتش‌افروزی جنگل‌ها می‌کنند، تصویب شود.

وی بابیان اینکه فرد آتش‌افروز در جنگل که صدها هکتار از منابع ملی کشور را آگاهانه نابود می‌کند تفاوت چندانی با تروریست ندارد، افزود: برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده باید قانون باکسانی که تحت عنوان گردشگر به طبیعت آسیب می‌رسانند برخورد و لایحه‌ای تحت عنوان ممنوعیت روشن کردن آتش در جنگل‌ها تصویب شود.

لزوم تلاش برای عدم خشونت با طبیعت

گیاه‌شناس و استاد دانشگاه تهران با اشاره به شکل‌گیری کمپین‌هایی نظیر کاشت درخت به‌جای سبزه در ایام سیزدهم فروردین ابراز داشت: فضای مجازی بهانه‌ای است تا مردم با بهره‌گیری از آن نظرات خود را مطرح کنند که بخشی از جامعه نیز به این کمپین‌ها ملحق می‌شوند و این تمرین گفتگو تبادل نظرات است اما به عنوان گیاه‌شناس مردم علاقه‌مند به حفظ سنت‌های دیرینه خود بوده و دلیلی هم برای مقابله با آن‌ها وجود ندارد.

آخانی در ادامه تصریح کرد: علیرغم رفتارهای نیکی که مردم نسبت به طبیعت از خود نشان می دهند در مقابل نامهربانی با طبیعت نیز وجود دارد برخی‌ها هنوز فرهنگ احترام به طبیعت را نیاموختند و هرکجا که بتوانند ناآگاهانه دست به تخریب می‌زنند که باید ضمن صحبت با مردم رفتارهای زشت جامعه نظیر شکستن درخت، آتش زدن بوته ریختن زباله فرهنگ‌سازی شود.

وی افزود: ایجاد کمپین هایی مانند کاشت درخت به‌جای سبزه نوروز در روز سیزدهم فروردین مسائل فرعی است و باید برای از بین بردن خشونت نسبت به یکدیگر و رفتارمان با طبیعت تلاش کنیم.

خسارات جبران ناپذیر توسط گونه‌های مهاجم 

گیاه‌شناس و استاد دانشگاه تهران یکی از نابسامانی‌های موجود در کشور را نبود قانون خیلی محکم در مورد ورود گونه‌های خارجی به ایران دانست و ابراز داشت: در اکثر کشورهای دنیا قوانین بسیار محکمی برای ورود هرگونه بذر و نهال به کشور خودشان وجود دارد چراکه وجود گونه غیر بومی علاوه بر انتقال بیماری و آفت‌ها باعث آسیب به مزارع و محیط‌زیست نیز می‌شود.

آخانی بابیان اینکه وجود گونه گیاهی مهاجم باعث ایجاد خسارت‌های سنگین و بعضا جبران ناپذیر به منابع طبیعی خواهد شد، تصریح کرد: متاسفانه در ایران دستگاه‌های دولتی که وظیفه حفظ جنگل‌ها و مراتع را به عهده‌دارند گیاه کهور آمریکایی را به خوزستان، آزولا را به بندر انزلی و پالونیا را به کشور وارد می‌کنند.

وی افزود: در شرایطی که سازمان محیط‌زیست که طبق قانون وظیفه حفظ ذخائر ژنتیک کشور را برعهده دارد از گیاهان ترا ریخته حمایت می‌کند از مردم عادی چندان نمی‌توان انتظار داشت و باید دادستان کل کشور به عنوان مدعی‌العموم کارشناسان و مدیرانی که عامل ورود گیاهان مهاجم در کشور هستند را محاکمه کند.

ضرورت ممنوعیت ورود گیاه خارجی

گیاه‌شناس و استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه در سال حمایت از کالای ایرانی باید تولید و کاشت گیاهان بومی بیش از پیش مورد توجه مسئولان امر باشند، ابراز داشت: هیچ تفاوتی در کالا و گیاه خارجی وجود ندارد و با توجه به شعار سال باید ورود هرگونه بذر و گیاه خارجی به درون کشور ممنوع شود، گیاه مهاجم مصرف نمی‌شود بلکه با تکثیر خود محدوده وسیعی را تخریب و دچار صدمات جبران ناپذیر می‌کند.

 آخانی با تاکید بر اینکه در فصل زایش و رویش گیاهان نورسته دارویی مردم باید مراقب استفاده از طبیعت باشند، تصریح کرد: به عنوان گیاه‌شناس معتقدم که باید از گیاهان و درختان استفاده کرد اما باید توجه داشت که افراط‌وتفریط و از بین بردن طبیعت کار پسندیده‌ای نیست.

وی افزود: در این برهه از زمان سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی باید در عرصه جدی‌تری حضور داشته باشند و با آگاه کردن مردم به آن‌ها در قبال از ریشه درآوردن گیاهان دارویی هشدار دهند و در مقابل نسبت به افراد سودجو که در فصل بهار اقدام به کندن و فروش آن‌ها می‌کنند برخورد قاطعی صورت گیرد./ منبع: مهر

، 

https://zistonline.com/vdcc4sqe.2bqoo8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما