مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس گفت: در سال گذشته توسط دو هزار و ۲۰۰ نیرو در مجموع میزان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن زغال توسط این شرکت از معادن مرکزی و شماره یک منطقه پروده استخراج شده است.
به گزارش زیست آنلاین، رمضان کریتیثانی در خصوص میزان استخراج زغال در طبس اظهار داشت: حوضه زغالسنگ طبس با وسعتی بالغ بر ۳۰ هزار کیلومتر مربع با ذخیره اکتشافی تاکنون ۲.۷۵ میلیارد تن زغالسنگ کک شو و حرارتی یکی از بزرگترین ناحیههای زغالی در خاورمیانه به شمار میرود.
وی تصریح کرد: در سال گذشته در مجموع میزان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن زغال توسط این شرکت از معادن مرکزی و شماره یک منطقه پروده استخراج شده است که کل عملیات معدنکاری شامل پیشروی، استخراج و خدمات فنی و پشتیبانی در این معادن توسط حدود دو هزار و ۲۰۰ نیرو انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس اضافه کرد: همچنین در سال گذشته میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در مجموع ۵۷۰ هزار تن بوده است که در اواخر سال گذشته قرارداد صدور کنسانتره به کشور چین نیز نهایی شد و در فاز نخست یک محموله ۲۰ هزار تنی کنسانتره زغالسنگ تولیدی این شرکت به کشور چین ارسال خواهد شد.
کریتیثانی ادامه داد: با توجه به قرارداد صورت گرفته با کشور چین و نیاز امروز بازار ایران به زغال طبس، باید میزان استخراج و تولید کنسانتره حدود ۵۰ درصد افزایش یابد تا با کمبود مواجه نشویم و بتوانیم بازار صادرات را گسترش دهیم.
وی یادآور شد: ما توانستهایم به مدد تجربه بلندمدت و با تکیه بر توان و تخصص نیروهای بومی با حدود ۱۱ سال فعالیت خود، علاوه بر اشتغالزایی مستقیم برای حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر به طور امانی و پیمانی، تعداد ۶ کارگاه لانگوال را با موفقیت استخراج و حدود ۳۰ کیلومتر تونل و مسیرهای زیرزمینی را احداث کنیم.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس بیان داشت: هدف شرکت زغالسنگ پروده طبس در سال جدید تحقق حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ متر پیشروی در حفریات زیرزمین، استخراج حدود ۲ میلیون تن زغالسنگ خام و تولید ۷۵۰ هزار تن کنسانتره زغالسنگ است که در سال گذشته نیز برنامه موردنظر محقق شد.
کریتیثانی اضافه کرد: در سال گذشته در مجموع به ترتیب شش هزار و ۹۰۰ متر حفریات، یک میلیون و ۶۰ هزار تن تولید خام و ۵۷۰ هزار تن تولید کنسانتره محقق شده است و پیشبینی شده آمار سال جدید نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد رشد داشته باشد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۶ درصد ذخایر زغالسنگ ایران در محدوده طبس واقع شده است، یادآور شد: شهرستان طبس دارای ۲.۷۵ میلیارد تن ذخیره تخمینی زغالسنگ است و هنوز عملیات اکتشاف ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴ هزار نفر در بخش معادن طبس مشغول به کار هستند، تصریح کرد: در صورت تحقق طرحهای توسعه معادن بر اساس پیشنهادات و طرحهای ارائهشده تا ۳ سال آینده این تعداد به شش هزار نفر قابلافزایش است.
کریتیثانی با اشاره به سهم و جایگاه شرکت زغالسنگ پروده طبس، یادآور شد: این شرکت به عنوان بزرگترین تولیدکننده زغالسنگ کشور و تأمینکننده نیاز صنایع فولادی به عنوان صنعت مادر کشور، در رونق صنعتی و اقتصادی، اشتغالزایی و توسعه شهرستان طبس و خراسانجنوبی نقشی مؤثر ایفا میکند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود با افزایش حمایتها و پیگیری لازم، روند رفع مشکلات و بهویژه وصول و حصول مطالبات این شرکت تسریع شده تا امکان اجرای پروژههای توسعهای این شرکت مهیا شود که این امر به نوبه خود در رونق اقتصادی منطقه و جلوگیری از واردات و خروج ارز مؤثر خواهد بود./ منبع : انرژی امروز