متوسط بارش حوضه های آبریز رودخانه های منتهی به استان خوزستان از ابتدای سال آبی تا کنون ۲۹۷ میلی متر بوده که نسبت به متوسط بلندمدت ۳۱ درصد کاهش نشان می دهد.
به گزارش زیست آنلاین، از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، «هوشنگ حسونی زاده» رئیس کمیته بحران و مدیریت خشکسالی سازمان آب و برق خوزستان ۲۶ اردیبهشت ماه در هفدهمین جلسه این کمیته، میزان کسری مخازن سدهای استان را حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و افزود: نسبت آب قابل برنامه ریزی در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در همین مدت از سال ۵۱ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی با اشاره اینکه بارش های یک ماه اخیر هر چند باعث افزایش نسبی ورودی به مخازن حوضه های کرخه و دز شد، اما به دلیل کمبود شدید میزان ورودی ها، تاثیر چندانی در بهبود شرایط منابع آبی نداشته است، افزود: متوسط بارش حوضه های آبریز رودخانه های منتهی به استان خوزستان از ابتدای سال آبی تا کنون ۲۹۷ میلی متر بوده که نسبت به متوسط بلندمدت ۳۱ درصد کاهش نشان می دهد.
رئیس کمیته بحران و مدیریت خشکسالی سازمان آب و برق خوزستان، طرح اجرای بند مارد به جهت جلوگیری از پیشروی شوری آب دریا به مناطق بالادست رودخانه کارون، اجرای طرح های مختلف آبرسانی و بهبود وضعیت آب شرب شهرهای مختلف استان از جمله شوشتر و هندیجان، طرح اجرایی ارتباط رودخانه کرخه به دز به منظور بهبود کیفیت را از جمله اقدامات سازمان آب و برق خوزستان برای عبور از بحران خشکسالی عنوان کرد.
حسونی زاده خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی و تسریع در اجرای طرح های مرتبط با خشکسالی، رفع موانع اعتباری و اجرایی، تعیین زمانبندی مشخص برای طرح های با اولویت و رصد پیشرفت کار، اطلاع رسانی عمومی و شفاف سازی شرایط برای تمامی استفاده کنندگان آب، ارائه گزارش ها و پیشنهادهای فنی متناسب با شرایط نیز از مهم ترین دستاوردهای کمیته مدیریت خشکسالی سازمان آب و برق خوزستان محسوب می شود.
رئیس کمیته بحران و مدیریت خشکسالی سازمان آب و برق خوزستان، همچنین بر هماهنگی و همراهی تمامی ذی نفعان و صرفه جویی در مصرف به عنوان مهم ترین روش حل بحران فعلی تاکید کرد./ منبع: انرژی امروز