تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب : 69815
خشکیدن تالاب جازموریان بر اثر خشکسالی و وجود رگه‌های معدنی در شهرستان‌های سیرجان و شهربابک موجب ایجاد ۱۱ کانون گرد و غبار داخلی در این استان شده است و یکی از راههای کاهش بروز پدیده ریزگردها تثبیت شنهای روان، حق آبه، مالچ پاشی و نهالکاری است که به این منظور برنامه ریزی شده است.
 ۱۱ کانون گرد و غبار داخلی در استان کرمان ایجاد شده است
به گزارش زیست آنلاین، رضا جزینی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان، زاده روز شنبه افزود: شرایط موجود موجب گردیده تا ۳۳.۹ درصد از کانون ریزگردها و گرد و غبار کشور در استان کرمان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: مابقی کانون ریزگردها از جمله بادهای ۱۲۰ روزه سیستان نیز منشا کانون های گرد و غبار فرا استانی را در کرمان دارد.

وی ادامه داد: یکی از راههای کاهش بروز پدیده ریزگردها تثبیت شنهای روان، حق آبه، مالچ پاشی و نهالکاری است که به این منظور برنامه ریزی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: شرح وظایف دستگاههای اجرایی در کارگروه احیای تالاب جازموریان به منظور مقابله با ریزگردها تعریف شده و این دستگاه ها باید برنامه های خود را به منظور کاهش ریزگردها با منشا درون استانی و برون استانی انجام دهند.

جزینی زاده عنوان کرد: برای کاهش ریزگردها و گرد و غبار کمیته ریزگردها در استانداری کرمان تشکیل شده و نظرات تمام دستگاهها در این زمینه بررسی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه هرگونه دستکاری در طبیعت بدون استراتژی توسعه پایدار تهدیدی برای محیط زیست است گفت: با توجه به پایش زیست محیطی استان کرمان توسط این اداره کل و هم افزایی استانداری کرمان با تمام دستگاهها و صاحبان صنایع و معادن، این استان هم اکنون به نقاط خوبی در بحث محیط زیست رسیده است.

وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با رویکرد و تعامل فرابخشی، تخریب و آلودگی محیط زیست را به حد صفر خواهد رساند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان معتقد است: برای حفاظت از محیط زیست باید بیش از گذشته به توانمندسازی جوامع با هدف جلب مشارکت های مردمی مبتنی بر آموزش گام برداریم.

وی ادامه داد: زیرا اگر مشارکت مردم باشد نیازی به قوه قهریه و پرداخت هزینه های هنگفت برای جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اصل ۵۰ قانون اساسی بطور کامل وظیفه حفاظت از محیط زیست را برعهده دستگاه ها و مردم قرار داده است افزود: اگر مشارکت مردمی نباشد با بهترین امکانات و قوانین به جایی نخواهیم رسید لذا همواره باید از خود آغاز کرد.

قرار داشتن ۴.۷ دهم میلیون هکتار معادل ۷۲ درصد از اراضی بیابانی این استان تحت تاثیر فرسایش بادی و البته خشکسالی دهه های گذشته و برداشت بی رویه از منابع آبی زیر سطحی و زیر زمینی موجب بروز پدیده گرد و غبار در استان کرمان شده است./ منبع: انرژی امروز

https://zistonline.com/vdciwvaq.t1a3z2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما