کشور ما نسبت به آلمان ۱۰ برابر بیشتر از انرژی تابشی خورشید بهرهمند است و این در حالی است که حتی یک هزارم این کشور از این انرژیها بهرهبرداری نداریم.
به گزارش زیست آنلاین، رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی گفت: کشور ما نسبت به آلمان ۱۰ برابر بیشتر از انرژی تابشی خورشید بهرهمند است و این در حالی است که حتی یک هزارم این کشور از این انرژیها بهرهبرداری نداریم.
علی اکبر یوسفی، رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، در خصوص اینکه اولویت کشور توسعه کدام نوع از انرژی است، اظهار کرد: در حال حاضر ۹۳ درصد انرژی الکتریکی را از سوختهای فسیلی اعم از نفت و گاز تهیه میکنیم.
وی افزود: ضروری است که ویژگیهای هریک از منابع انرژی را برای موارد مصرفی درنظر بگیریم. به عنوان مثال نمیتوانیم از انرژی خورشیدی در سوخت هواپیما استفاده کنیم؛ لذا استفاده از انرژیهای فسیلی و تجدیدپذیر باید به عنوان یک سبد درنظر گرفته شود زیرا موارد استفاده هر یک متفاوت است.
یوسفی بیان کرد: در حال حاضر کشور ما نسبت به کشور ترکیه و آلمان به ترتیب حدود ۴ و ۱۰ برابر از انرژی تابشی خورشید بهره مند است، این در حالی است که یک هزارم کشور آلمان از این انرژیها بهره برداری نداریم.
رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ادامه داد: بسیاری از آلودگیهای گرمایشی در سطح کشور مربوط به استفاده از سوختهای فسیلی است که اگر امکانات و تجهیزات سطح شهر برقی شوند، میتوان از انرژی خورشیدی برای تأمین برق آنها استفاده کرد و از میزان آلودگی نیز به اندازه قابل توجهی کاسته میشود.
یوسفی گفت: ایران کشوری نفت خیز است که این امر یکی از مزیتهای ما محسوب میشود که متاسفانه این مزیت به پاشنه آشیل کشور تبدیل شده است و شایسته کشور نیست که با داشتن دانش فنی همچنان نفت خام را صادر کنیم./ منبع: برق نیوز