کف دریاچه ارومیه در برخی نقاط، تا ۲۰ سانتی متر پایین رفته است، که این به معنای حل شدن نمکهای دریاچه ارومیه است.
به گزارش زیست آنلاین، مسعود تجریشی، مدیر دفتر برنامهر یزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، با اشاره به بارشهای خوب امسال در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، از عمیق شدن این دریاچه خبر داد و گفت: در بارشهای بهاره در حوضه آبریز دریاچه ارومیه توجه به ۲ نکته حائز اهمیت است؛ اول اینکه کف دریاچه ارومیه پایینتر رفته که این به معنای حل شدن نمکهای دریاچه ارومیه است.
او با بیان اینکه در برخی نقاط دریاچه، کف آن تا ۲۰ سانتی متر پایین رفته است، گفت: بارندگیهای اخیر بیشتر از افزایش سطح باعث افزایش عمق دریاچه ارومیه شده است و همین نشان میدهد که میتوان دریاچه ارومیه را احیا کرد. بنابراین ادعای برخی مبنی بر غیرقابل احیا بودن دریاچه ارومیه رد میشود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مسئله مهم دیگر در مورد بارشهای بهاره، مربوط به نوع بارشهاست؛بارشهای بهاره شدت زیادی ندارد و به همین دلیل به غیر از دو، سه بارندگی که تبدیل به روان آب شد؛ بقیه بارشها بیشتر برای تر کردن زمینهای خشک و تشنه بود. تجریشی تصریح کرد: حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال گذشته به لحاظ بارشی سال خوبی نبود، برعکس امسال سال خیلی خوبی داشتیم، اما از آنجا که همه آبخوانها در این منطقه خشک بوده، همه آبها تنها برای تر شدن خاکها و آبخوانها بود و شدت زیادی نداشت که به رواناب تبدیل شود. در حالیکه اگر بارشها با شدت اتافق میافتاد؛ منجر به شکلگیری رواناب و جاری شدن آن به سمت رودخانه و سپس دریاچه ارومیه میشد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در مورد شرایط کلی دریاچه ارومیه در ماههای آینده اظهار کرد: با توجه به بارشهای مناسب طی سال جاری، اگر برداشتها افزایش نیابد و در سال آبی بعد هم بارشها نرمال باشد، آب مناسبی برای دریاچه ارومیه خواهیم داشت و دریاچه شرایط قابل قبولی خواهد داشت./منبع: انرژی امروز