پیک سایی در بخش صنعت و کشاورزی و همچنین بخش های اداری آغاز شده اما باز هم بخش خانگی به عنوان پرمصرف ترین بخش، نیازمند کنترل و مدیریت مصرف است.
به گزارش زیست آنلاین، بر اساس آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، روز گذشته پیک لحظه ای مصرف برق کشور از مرز ۵۲ هزار مگاوات گذشت.
ثبت پیک لحظه ای مصرف برق در ساعت ۱۶ و ۱۶ دقیقه روز گذشته به میزان ۵۲ هزار و ۷۸۶ مگاوات در حالی است که پیش بینی ها حاکی از روزهای گرم تر و پرمصرف تر است.
تابستان سختی برای تأمین برق مورد نیاز روزهای پیک در پیش داریم. ظرفیت عملی تولید برق کشور از ابعاد گوناگون، جوابگوی نیاز مصرفی پیشبینیشده در روزهای پیک مصرف تابستان نیست.
تولید عملی نیروگاههای حرارتی با وجود ظرفیت اسمی حدوداً ۶۳ هزار مگاواتی، در شرایط آمادگی کامل چیزی در حدود ۴۴ هزار مگاوات است.
تولید عملی در بخش نیروگاههای برقآبی با وجود ظرفیت اسمی ۱۱ هزار مگاواتی، امسال بهخاطر کاهش شدید بارشها و بهتبع آن کاهش قابل توجه حجم روانآبها و ورودی سدها، چیزی در حدود ۶ هزار مگاوات پیشبینی میشود.
تولید در بخش اتمی حدود ۱۰۰۰ مگاوات (نزدیک به ظرفیت اسمی) و تولید در بخشهای تولیدپراکنده و تجدیدپذیر چیزی در حدود ۱۴۰۰ مگاوات (در بهترین حالت) و حدود ۴۰۰ مگاوات نیز در نیروگاههای کوچک دیزلی تولید خواهیم داشت.
در مجموع چیزی در حدود ۵۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات تولید عملی برق (در صورت تحقق ۱۰۰درصدی کسب آمادگی و در مدار بودن بخش های مختلف تولید) در روزهای پیک سال جاری پیشبینی میشود، در حالی که پیشبینی رسیدن مصرف برق در زمان پیک ۹۷ به بالای ۵۸ هزار مگاوات را داریم.
میتوان گفت در صورت تحقق تولید ۵۲ هزار و ۸۰۰ مگاواتی، نیاز به بیش از ۵ هزار مگاوات پیکسایی و مدیریت مصرف داریم تا کشور دچار خاموشی نشود. این میزان پیک سایی در بخش صنعت و کشاورزی و همچنین بخش های اداری آغاز شده اما باز هم بخش خانگی به عنوان پرمصرف ترین بخش، نیازمند کنترل و مدیریت مصرف است. به عبارتی اگر مردم در مصرف برق در ساعات پیک (۱۲ تا ۱۶ و ۲۰ تا ۲۳) صرفه جویی نکنند، احتمال بروز خاموشی بسیار زیاد است./ منبع: تسنیم