یک کارخانه واقع در Twickenham (محله ای در جنوب غربی لندن )انگلستان، که دوچرخه تولید می کند نوعی دوچرخه الکتریکی پیشرفته طراحی کرده است که هنگام دوچرخه سواری رمز ارز تولید می کند.
به گزارش زیست آنلاین، یک کارخانه واقع در Twickenham (محله ای در جنوب غربی لندن )انگلستان، که دوچرخه تولید می کند نوعی دوچرخه الکتریکی پیشرفته طراحی کرده است که هنگام دوچرخه سواری رمز ارز تولید می کند.
اسم این دوچرخه الکتریکی را دیجیتالی را TOBA نامگذاری کرده اند و بعد از یک ماه به بازار عرضه می شود . فروشگاه ۵۰cycles چندین عکس تبلیغاتی قبل از ارائهبه بازار انتشار کرده است.
این اولین شرکتی است که این ایده را طرح کرده و عملی کرده و تصمیم دارد که رمز ارزها را به سمت صنعت سلامت و تناسب اندام سوق دهد .
اسکات استیث(Scott Snaith) که بنیانگذار ۵۰cycles می باشد می گوید که آن نتیجه ی ۱۰ سال تجربه ی خود را با این ایده ی جدید ترکیب کرده اند.
او معتقد است که دوچرخه ها در مقابل پولی که برایشان پرداخت می شود بیشتر از آن ارزشمند هستند.
۵۰cycles در حالت فعلی رمزارزها را به عنوان یک روش پرداختی جهت خرده فروشی در فرئوشگاه خود پذیرش می کند و ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این دوچرخه می توان اشخاص را سمت صنعت دارایی های دیجیتال سوق داد .با پدال زدن به مسافت هر هزار مایل کاربران ۱۰ توکن TOBA دریافت می کنند که تقریبا برابر ۲۰ پوند می باشد . توکن های TOBA به همین کارخانه تعلق دارد و براساس فناوری بلاک چین رمز ارز NEM ساخته شده است.
توکنهای TOBA را میتوان با بیتکوین(BTC)، لایتکوین، NEM یا دیجیبایت(DGB) مبادله کرد و یا حتی آنها را برای خرید کالاهای موجود در برخی از دفاتر این شرکت در انگلستان مورد استفاده قرار داد. مشتریان در زمان خرید این دوچرخه یک کیفپول رایگان TOBA و یک نرمافزار تلفن همراه دریافت میکنند که با دوچرخه ارتباط برقرار کرده و بر میزان استفاده و تولید ارز نظارت خواهد داشت.
این سیستم به نوعی یک طرح تشویقی دریافت پاداش در مقابل عمل خاصی است که در عین حال علاوه بر پرداخت جایزه به کاربران، باعث ترویج حمل و نقل دوستدار محیط زیست و مناسب برای سلامت افراد نیز خواهد شد. علاوه بر این، دوستداران صنعت رمزارزی که میخواهند یک دوچرخهی TOBA تهیه کنند نیز میتوانند از تخفیف ۱۵۰ پوندی آن بهرهمند شوند.
این طرح و کانسپت به نوعی همان تحول نوآورانهای است که برای تسریع پذیرش رمزارزها توسط جامعه :مورد نیاز میباشد.
در ادامه به بیان ماینینگ، بیت کوین و ارز رمزپایه به زبان ساده پرداخته شده است.
ماینینگ، بیت کوین و ارز رمزپایه «ارزهای رمزپایه» (Cryptocurrency) مانند «بیت کوین» (Bitcoin) مدت زیادی است که به بحثی داغ در میان کسبوکارها، دولتها و عموم مردم تبدیل شدهاند. چنین ارزهایی از جهاتی شبیه ارزهای سنتی مانند دلار و یورو هستند. ارز رمزپایه همانند ارزهای سنتی ارزشی دارد و میتوان آن را خریدوفروش کرد. اما ارز رمزپایه در نحوهی خلق و نوع استفاده، تفاوتهای زیادی با ارزهای سنتی دارد. شاید پیشازاین، عبارت ارز رمزپایه را شنیده باشید اما احتمالا در مورد این موضوع اطلاعات چندان زیادی ندارید. ارز رمزپایه دقیقا چیست؟ ارزهای دیجیتالی با وجود این که هر روز گستردهتر میشوند، اما سازوکار آنها بسیار پیچیده است. در این مطلب تصمیم داریم که بهطور مختصر و مفید مفاهیم ابتدایی این ارزها را شرح دهیم و در کنار تاریخچهی آنها، مزایای استفاده از آنها را عنوان کنیم.
تعریف ارز رمزپایهخب، چگونه میتوان ارز رمزپایه را تعریف کرد؟ اگر بخواهیم بهطور ساده توضیح دهیم، ارزهای رمزپایه نوعی از ارزهای دیجیتالی هستند که کاربران با استفاده از آنها میتوانند معاملات آنلاین انجام دهند. این ارزها مانند ارزهای عادی نیستند که توسط بانکها و دولتها کنترل میشوند. چنین مشخصهای باعث شده که ارزهای رمزپایه مزایا و معایب خودشان را داشته باشند که در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
ارزهای رمزپایه غیرمتمرکز هستند و بهجای یک نفر یا یک شرکت، توسط شبکهای از کامپیوترها کنترل میشوند. اگر مثلا ارز دیجیتالی خریداری کنید، این ارز در فضای ابری یا بهصورت آفلاین در یک کامپیوتر ذخیره میشود و میتوانید آن را به کامپیوترها یا گوشیهای دیگر ارسال کنید. هرکدام از ردوبدلهای مالی در فضایی به نام «بلاکچین» (blockchain) یا «زنجیرهی بلوکها» ذخیره میشود که دسترسی به آن برای تمام مالکان این آزاد است.
ماینینگ یا استخراج بیت کوین و ارز رمزپایه چگونه انجام می شود؟ارزهای رمزپایه از طریق فرآیندی به نام «ماینینگ» (Mining) یا استخراج تولید میشوند. برای این کار کامپیوترهایی تلاش میکنند معماهای ریاضی پیچیدهای تحت عنوان «هش» (hash) را حل کنند.
افرادی در سرتاسر جهان سعی میکنند که درزمینهی حل «هش» اولین نفر باشند و هرکسی که موفق به انجام چنین کاری شود، مقداری از ارز رمزپایه را بهعنوان پاداش دریافت میکند. چنین کاری نیازمند سختافزار مخصوصی است که بهطور شبانهروز کار کند؛ به همین خاطر حتی اگر یک کامپیوتر با کارت گرافیک سریع داشته باشید هم بهاحتمالزیاد در چنین راهی موفق نخواهید بود.
البته بهغیراز استخراج، راههای دیگری برای به دست آوردن ارزهای رمزپایه وجود دارد. آسانترین راه این است که از طریق فروشگاههای آنلاین چنین ارزهایی را بخرید و سپس میتوانید آن را به دیگر کاربران بفروشید. همانند طلا و سهام و خیلی چیزهای دیگر، قیمت ارزهای رمزپایه بر اساس عرضه و تقاضا مشخص میشود و به همین خاطر، قیمت این ارزها افتوخیزهای زیادی را تجربه میکند.
گرانترین این ارزها بیت کوین است که هر واحد آن در حال حاضر حدود ۵۹۰۰ دلار قیمت دارد. قیمت این ارز در طی سالهای اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. در زمانی که بیت کوین تازه معرفی شده بود، هر واحد آن فقط چند سنت قیمت داشت.
مزایا و معایب ارز رمزپایهیکی از مهمترین مزایای چنین ارزهایی این است که به کاربران اجازه میدهد بهصورت ناشناس تراکنشها را انجام دهند. گرچه هر تراکنشی ثبت میشود و برای عموم به نمایش درمیآید، اما میتوانید بدون استفاده از اطلاعات شخصی مانند نام، آدرس و اینگونه موارد، مبالغ مختلفی را ارسال یا دریافت کنید.
از معایب این ارزها هم میتوان به استفادهی گروههای خلافکار از آنها اشاره کرد؛ از آنجا که هویت طرفهای معاملهی چنین ارزهایی غیرقابلشناسایی است، ارزهای رمزپایه در بین خلافکاران محبوبیت زیادی دارد. به خاطر همین موضوع و موارد دیگر، دولتها دل خوشی از چنین ارزهایی ندارند و تلاش میکنند استفاده از ارزهای رمزپایه بهطور شفافتری صورت بگیرد. گفته میشود یکی از دلایل محبوبیت زیاد و افزایش قیمت ارزهای رمزپایه در سالهای اخیر، استفادهی گستردهی خلافکاران از آنها است.
از دیگر مزایای این ارزها، پایین بودن کارمزد تراکنشهای آنها است. هرچند که برای هر معامله باید کارمزدی پرداخت شود، اما مبلغ آن از کارمزد بانکها و موسسههای مالی کمتر است. علاوه بر این، امکان جعل ارزهای رمزپایه وجود ندارد.
امنیت این ارزها هم میتواند یک نقطهضعف بالقوه باشد. ارز رمزپایهای که کاربر میخرد، در یک کیف پول دیجیتالی ذخیره میشود؛ این کیف پول میتواند در یک فضای ابری باشد که هک کردن آن امکانپذیر است و درصورتیکه چنین اتفاقی روی دهد، فرد هکر میتواند کیف پول مذکور را بدزدد. یک راه دیگر، ذخیرهی کیف پول دیجیتالی بهصورت آفلاین (مثلا در کامپیوتر) است و روی آوردن به چنین روشی هم بدون مخاطره نیست؛ مثلا امکان دارد کامپیوتر خراب شود و دیگر روشن نشود یا حتی کامپیوتر به سرقت برود.
این را هم مدنظر داشته باشید که تمام تراکنشهای ارزهای رمزپایه غیرقابلبازگشت هستند و هیچ نهاد نظارتی برای شکایت کاربران وجود ندارد. این یعنی که اگر مثلا به فردی پولی پرداخت کنید و آن فرد کالای موردنظر را برای شما ارسال نکند، کار چندانی از دست شما برنمیآید.