تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۱
کد مطلب : 78698
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: آقای کلانتری! هم وزیر کشاورزی بودید هم رئیس خانه کشاورز ،غیر از انتقاد چه کردید؟ می‌دانید تراریخته‌ها چه خطراتی دارند و میخواهید مردم را با آن تغذیه کنید .
از خطرات تراریخته‌ها آگاهید اما می‌خواهید مردم با آن تغذیه کنند
به گزارش زیست آنلاین، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز گذشته از سکوت انجمن‌های علمی انتقاد کرد و مدعی شد: چند نفر را به عنوان الگو احضار می‌کنند، ممنوع‌الخروج می‌کنند‌، انجمن‌ها هم تماشاچی هستند و از حقوق حداقلی خود دفاع نمی‌کنند و به یک مشت انجمن خلع سلاح شده تبدیل شده‌اند ... متاسفانه دفاتر سیاسی ارگان‌های دیگر برای کشاورزی تصمیم‌گیری می‌کنند ... در حوزه اصلاح و روش‌های مهندسی ژنتیک کسانی که توهم نفوذ دارند تصمیم‌گیری می‌کنند و در قبال آن انجمن‌های علمی سکوت می‌کنند؛ مگر ما حق داریم در امور نظامی دخالت کنیم؟ ولی آنها به خود اجازه می‌دهند تفکراتشان را بر ما تحمیل کنند و این ناشی از سکوت ماست.»

پس از انتشار این گفتگو، دکتر ربابه شیخ‌الاسلام؛ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران در گفت‌و‌گو با سلامت‌نیوز در واکنش به انتقادات عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست از سکوت انجمن‌های علمی گفت: بارها انجمن علمی غذا و تغذیه به حضور شما آمد و اعلام آمادگی کرد که ما برای مشکلاتی که در کشور است می‌توانیم راه حل ارائه دهیم علاوه بر این ما در مورد تراریخته‌ها سکوت نمی‌کنیم، فریادمان به آسمان رفت و ما بارها و بارها اعلام کردیم که کشورهای زیادی در دنیا تراریخته را دارند ممنوع می کنند اما شما و عده‌ای در ایران هنوز بر این باور هستید که با فرآورده‌های دستکاری شده ژنتیکی باید مردم را تغذیه کنید در صورتی که می‌دانید چه خطراتی دارند و می‌دانید تحقیقات زیادی در این زمینه وجود دارد و متخصصین زیادی در کشورمان هستند که مخالف تراریخته هستند.

رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه: انجمن‌های علمی می‌دانند در شرایطی کار می‌کنند که هیچ بودجه‌ای از طرف دولت به آنها تخصیص داده نمی‌شود، تاکید کرد: آقای عیسی کلانتری که خودشان سال‌های سال هم وزیر جهاد کشاورزی و هم رییس خانه کشاورز بودند بهتر است که به ما بگویند غیر از انتقاد چه اقداماتی کرده‌اند؟ انتقاد آسان است و می‌توان براحتی انتقاد کرد.

وی گفت: کلانتری در سخنرانی خود انجمن‌های علمی را متهم به سکوت کرده باید به استحضار او برسانم آیا شما در زمانی که خودتان در خانه کشاورز بودید هیچوقت انجمن‌های علمی را دعوت کردید که در مورد میزان غذا، ایمنی غذا، سموم کشاورزی و انواع کودهای نامناسبی که مصرف می‌شوند و بخش عمده سرطان‌های کشور به دلیل ناایمن بودن مزرعه‌های ما و خاک صورت می‌گیرد و هنوز در این کشور سبزیجات آبیاری شده با فاضلاب را به مردم تحویل می‌دهیم آیا شما یک بار برای راه حل از ما نظر خواستید.

شیخ الاسلام افزود: آیا وقتی ما اعتراضمان را نسبت به اینکه صدا و سیما تبلیغات غذاهای مخل سلامت را متوقف کند و حتی این درخواست را به صورت قانون در آوردیم و در قانون پنج ساله پنجم و ششم توسعه به این اشاره شده که حق تبلیغ کالاهای مخل سلامت را ندارند و ما این قانون را در مجموعه قوانین کشوری گنجاندیم آیا اجرا شد؟ آیا وقتی که ما نامه کتبی به ریاست محترم صداو سیمای جمهوری اسلامی زدیم و یا به مقام محترم وزارت بهداشت اعتراض می‌کنیم این اعتراضات ما اثری داشته است؟

وی تاکید کرد: بنابراین وقتی که به اعتراضات ما ترتیب اثری نمی‌دهند و برای حل مشکلات کشور از ما و نیروی علمی ما کمکی نمی‌خواهند و هر برنامه‌ای را که اجرا می‌کنند مشکلات آن را بر مردم تحمیل می‌کنند چرا شما انجمن‌های علمی را محکوم می‌کنید؟ انجمن‌های علمی می‌دانند در شرایطی کار می‌کنند که هیچ بودجه‌ای از طرف دولت به آنها تخصیص داده نمی‌شود در حالی که مشکلات فراوانی وجود دارد که انجمن‌های علمی می‌توانند آنها را حل کنند.

وی گفت: انجمن‌های علمی برای اینکه یک اتاق اجاره کنند جا ندارند، در کشوری که هیچ کسی داوطلبانه کار نمی‌کند و هر مدیری را در هر جا می‌بینید چند تا پست مدیریتی دارد و حقوق‌های کلانی می‌گیرند، هیئت مدیره و اعضای انجمن‌های علمی داوطلبانه کار می‌کنند.

به گزارش تسنیم، رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران خاطرنشان کرد: من تعجب می‌کنم از عیسی کلانتری که خودشان شاهد هستند که مشکلاتی در سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد که عمده‌ترین مشکلات سلامتی ماست از جمله مسئله ریزگردها و مسئله جنوب ایران‌، کمبود آب و مدیریت نابسامان آب‌های کشاورزی که کم مشکلی نیستند.

وی گفت: عیسی کلانتری که خود سال‌های سال هم وزیر جهاد کشاورزی و هم رییس خانه کشاورز بودند بهتر است که به ما بگوید غیر از انتقاد چه اقداماتی کرده؟ انتقاد آسان است و می‌توان براحتی انتقاد کرد اما او بگوید در زمانی که وزیر جهاد کشاورزی و در خانه کشاورز بوده است، چه اقداماتی کرده است؟

محصولات تراریخته

مزایا و مضرات محصولات تراریخته چیست؟ محصولات تراریخته؛ مواد غذایی و محصولات کشاورزی هستند که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده و ژن جدید و مطلوبی را از سایر ارگانیسم ها دریافت کرده اند.

مزایای محصولات تراریختهبه اعتقاد طرفداران، این محصولات دارای مزایایی هستند که کشت آنها را با صرفه کرده است به طوری که ؛

* تولید محصولات قوی تر: محصولات تراریخته در برابر بیماری ها مقاوم هستند.

*محافظت محیط در برابر سموم: به دلیل اینکه محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت کش ها می شوند.

*ماندگاری بیشتر محصولات: با تغییر در ساختار ژنی این محصولات، بدون نیاز به ماده اضافه ای محصولات مدت زمان بیشتری با کیفیت باقی می مانند.

* جنگل زدایی کمتر: با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل ها بیشتر می شود اما اگر غذای کافی برای این جمعیت فراهم شود نیازی به جنگل زدایی نیست.

*کاهش گرم شدن زمین: در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان، آنها می توانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند در نتیجه این کار پدیده گلخانه ای را کاهش می دهد و باعث کاهش گرم شدن زمین می شود.

*کاهش قیمت غذا: اگر تولید محصولات زیاد شود، قیمت آنها کاهش می یابد.

* تولید محصولات جدید: با دستکاری ژنتیکی محصولاتی به دست می آید که می توانند در هر محیطی رشد کنند  برای تولید گوجه فرنگی در زمین های نمکی و شوره زار.

*مقاومت در برابر حشرات: این محصولات به دلیل مقاومت در برابر حشرات نیاز کمتری به حشره کش ها دارند.

مضرات محصولات تراریختهدر مقابل مخالفان تولید محصولات تراریخته بر این باورند که در محصولات غیر تراریخته سطح بالاتر آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی بالاتر، انرژی بیشتر و پروتئین سالم تر، عملیات کشاورزی بهتر همگی منجر به محصولات بهتری به نسبت محصولات تراریخته می شود.

به اعتقاد آنها این محصولات دارای مضراتی هستند که می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

*واکنش آلرژیک: دستکاری ژنتیکی باعث ایجاد پروتئین هایی در گیاه یا جانور جدید می شود که ممکن است برای بدن انسان به عنوان عامل بیگانه شناسایی شده و منجر به ایجاد واکنش آلرژیک شود.

*نامناسب برای محیط زیست: بقایای این جانداران برای محیط زیست نامناسب است و تا مدت ها به صورت مخفی در طبیعت باقی می ماند.

*کاهش تنوع زیستی: تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به برخی ارگانیسم ها (مانند آفات و حشرات) در اکوسیستم می شود و از تنوع زیستی آن ها می کاهد.

*کاهش کارایی آنتی بیوتیک ها: به دلیل تغییرات ژنتیکی، این محصولات به ویروس ها و باکتری ها مقاوم می شوند؛ خاصیت آنتی بیوتیکی خود را در بدن اعمال می کنند و از کارایی آنتی بیوتیک های دارویی می کاهند.

*طعم غیر متداول: به دلیل تغییر در ساختار این محصولات، طعم متفاوتی خواهند داشت.

* نامناسب از جهت تغذیه ای برای انسان ها: این محصولات باعث ایجاد بیماری های جدید در انسان می شوند و در بسیاری از گونه های حیوانات مانند موش ها و پروانه ها باعث مرگ شده اند.

*سلاح بیولوژیک: بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک برعلیه دشمنان خود استفاده می کنند.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته دلایل محکمی وجود دارد که محتوای مواد مغذی در مواد غذایی تراریخته به مراتب کمتر از مواد غذایی غیر تراریخته است. در محصولات غیر تراریخته سطح بالاتر آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی بالاتر، انرژی بیشتر و پروتئین سالم تر، عملیات کشاورزی بهتر همگی منجر به محصولات بهتری به نسبت محصولات تراریخته می شود.

با توجه به موارد گفته شده، هنوز باید پژوهش  های بسیاری بر محصولات تراریخته انجام و مشخص شود در صورت مصرف این موارد چه تاثیراتی بر سلامت افراد می تواند بگذارد؟ آیا در صورت استمرار امنیت و سلامت جامعه به خطر نمی افتد؟ تاثیرات زیست محیطی این مصحولات چیست و آیا مزایای آن بر مضراتش ارجحیت دارد که از شیوه تولید محصولات کشاورزی و غذایی ارگانیک فاصله بگیریم و به سمت تولید و واردات مصحولات تراریخته روی آوریم؟
 

 

https://zistonline.com/vdch6-nq.23n6wdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما