تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 78735
مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ۵۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای بخش مرتع از صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است، گفت:فقط ۲۵ درصد از تولید و ارزش مراتع مربوط به تامین علوفه است، مابقی آن ارزش محیط زیستی دارد.
 حفظ و احیای مراتع توسط تخصیص اعتبار ۵۸ میلیارد تومانی
به گزارش زیست آنلاین، ترحم بهزاد گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای عملیات بیولوژیک مراتع و احیای جنگل از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است.

وی درباره عملیات بیولوژیک مرتع توضیح داد: این عملیات شامل اصلاح و احیا مرتع، قرق مرتع، کپه‌کاری، بذرپاشی، نهال‌کاری، ذخیره نذورات، احداث آبشخور، مرمت چشمه و... می‌شوند.

مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه مراتع و پوشش گیاهی نقش قابل توجهی در حفظ آب، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش رسوبات و جلوگیری از هدر رفت آب دارند، تصریح کرد: اعتباری که از محل صندوق توسعه ملی برای مراتع اختصاص پیدا کرده بین ادارات کل استانی توزیع شده است و با توجه به پیش‌بینی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌ها و با هماهنگی معاونت فنی و آبخیزداری، پروژه‌های اجرایی تعریف شده است.

بهزاد ادامه داد: با توجه به شاخص‌های ارزیابی مراتع و آبخیزداری در سطح کشور اعتبارات تعلق یافته به هر استان با یکدیگر تفاوت می‌کند بنابراین برای هر استان با توجه به نوع اقلیم و پتانسیل خود پروژه‌هایی برای حفاظت و احیای مراتع تعریف می‌شود.

مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در ادامه اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و خشکسالی‌ها سعی می‌کنیم احیا و حفظ مراتع با دقت لازم صورت بگیرد. برای مثال کودپاشی فقط در نقاطی انجام می‌شود که حداقل ۳۵۰ میلی‌متر بارندگی صورت گرفته باشد یا ملاحظات دیگری برای انجام پروژه‌های احیا در نظر گرفته می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه فقط ۲۵ درصد از تولید و ارزش مراتع مربوط به تامین علوفه است، گفت: ۷۵ درصد دیگر در حوزه ارزش‌های زیست محیطی از جمله تولید اکسیژن، حفظ حاصل‌خیزی خاک، تولید عسل، کنترل هدررفت آب است که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مراتع در حفظ اکوسیستم است.

مرتع

احیای مراتع و جنگل‌ها با مشارکت مردممدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح جایکا اراضی ملی را در اختیار مردم استان قرار دادیم، تا با مشارکت مردم بتوانیم گونه‌های گیاهی در حال انقراض، مراتع و جنگل‌ها را احیا کنیم.

به گزارش فارس ،علی محمدی‌مقدم اظهار کرد: حفظ و احیای مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک، توسعه جنگل‌ها، جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع از مهم‌ترین اولویت‌های این اداره است و ما برای تحقق این امر نیازمند مشارکت مردم هستیم.وی ادامه داد: مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز با مشارکت مردم، تأسیس صندوق حمایت از توسعه منابع‌طبیعی و جلب مشارکت مردم در مباحث مدیریت منابع‌طبیعی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش رو در اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری است.

وی افزایش جمعیت و شرایط اقلیمی را از مهم‌ترین عوامل تخریب جنگل‌ها و مراتع عنوان و خاطرنشان کرد: تخریب منابع‌طبیعی در زیر چرخ‌های توسعه یک امر طبیعی است و ما برای احیای منابع‌طبیعی نیازمند مشارکت مردم در عرصه‌های حفاظت منابع‌طبیعی هستیم.

تشویق مردم برای کشت گیاهان داروییمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در استان در مناطق روستایی و سخت‌گذر حدود ۳۸ هزار بهره‌بردار از منابع‌طبیعی داریم، اضافه کرد: با توجه به شرایط خشکسالی که در ۹ سال اخیر استان به وجود آمده است و کاهش آب‌های زیرزمینی امنیت غذایی در بحث کشاورزی به خطر افتاده است و ما برای حل این مشکل و اشتغال مردم مناطق روستایی و سخت‌گذر نیازمند جلب مشارکت مردم در راستای احیای منابع‌طبیعی، حفظ و توسعه گونه‌های جنگلی هستیم.محمدی‌مقدم با تأکید بر اینکه کشت گونه‌های گیاهی به رشد و توسعه منابع‌طبیعی و ایجاد اشتغال کمک می‌کند، تصریح کرد: ما با تشویق مردم محلی برای کشت گیاهان دارویی در راستای درآمدزایی و اشتغال مردم و همچنین حفظ و توسعه گونه‌های جنگلی و مراتع گام برمی‌داریم و همچنین اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با در اختیار گذاشتن بذر گیاهان دارویی و نهال نیز به احیای جنگل‌ها و مراتع توسط مردم محلی کمک می‌کند.

احیای مرتع

استقبال از طرح جایکاوی از استقبال گسترده مردم مناطق روستایی و عشایری از طرح جایکا در استان خبر داد و افزود: این طرح در راستای حفظ منابع‌طبیعی و با هدف اشتغال‌زایی برای اولین‌بار در کشور توسط کشور ژاپن در منطقه بازفت چهارمحال و بختیاری از سال ۹۰ اجرایی شد و در این طرح ما اراضی ملی را در اختیار مردم منطقه قرار دادیم، تا از این طریق و با کمک مشارکت مردم بتوانیم گونه‌هایی گیاهی که در حال انقراض بودند و همچنین مراتع و جنگل‌هایی که تخریب شده بود را احیا کنیم.

صنعت گیاهان دارویی یک منبع درآمدزامدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه صنعت گیاهان دارویی یک منبع درآمدزا و ارزآور برای کشور است، گفت: طبق آمار جهانی فائو درآمد گیاهان داروئی در جهان ۱۰۰ میلیارد دلار است و ما در کشور و استان پتانسیل بسیار بالایی در این زمینه داریم و تمامی ارگان‌ها باید تلاش کنند تا این امر به بهترین نحو محقق شود.

تشکیل صندوق حمایت از منابع‌طبیعیوی از تشکیل صندوق حمایت از منابع‌طبیعی توسط اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد و تصریح کرد: سرمایه اولیه این صندوق با مشارکت ۵۱ درصدی مردم و مشارکت ۴۹ درصدی دولت تأمین شده است و هدف از تشکیل این صندوق حفظ و بهره‌برداری بهینه از عرصه‌های منابع‌طبیعی است.محمدی مقدم از نقش مردم چهارمحال و بختیاری در مهار آتش‌سوزی‌ها سخن گفت و اضافه کرد: خوشبختانه در سال‌جاری در استان در بحث آتش‌سوزی در عرصه منابع‌طبیعی اطفای هوایی نداشتیم و آتش‌سوزی‌ها با کمک جوامع محلی و ستاد بحران مهار شد، که عامل اصلی این موفقیت حضور و همکاری به‌موقع مردم بود. وی در پایان گفت: پس از پایان زمان ارزیابی پروژه جایکا در چهارمحال و بختیاری و موفقیت این طرح مقرر شد ۵ استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، خوزستان و کردستان با محوریت استان این پروژه به این استان‌ها تعمیم داده شود.

https://zistonline.com/vdcjiaea.uqeotzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما