?> عدم تغییر رویه سازمان محیط زیست درباره ممنوعیت شکار پرندگان | زیست آنلاین
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : 79111
روابط عمومی سازمان محیط زیست در پاسخ به اعتراض کارشناسان مبنی بر تصمیم خطرناک سازمان محیط زیست برای صدور پروانه شکار پرندگان گفت رویه این سازمان نسبت به گذشته تغییری نکرده است.
عدم تغییر رویه سازمان محیط زیست درباره ممنوعیت شکار پرندگان
به گزارش زیست آنلاین، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به خبر «تصمیم خطرناک سازمان محیط زیست/آنفلوانزای پرندگان تهدیدمان می‌کند»  نوشت: امسال نیز همانند سال‌های گذشته، ملاک اعمال ممنوعیت صدور مجوز صید و شکار پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در رابطه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای سازمان حفاظت محیط زیست، دریافت درخواست کتبی سازمان دامپزشکی کشور است.

در ادامه این نامه که رونوشتی از آن برای حوزه ریاست این سازمان و همچنین حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی ارسال شده آمده است: در چند سال اخیر، درخواست کتبی برای ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی از سازمان دامپزشکی دریافت و پس از بررسی نسبت به ممنوعیت مورد درخواست اقدام شده است. در سال جاری نیز طبق توافق به‌عمل‌آمده با مسئولان سازمان دامپزشکی، قرار شد بنا بر تشخیص سازمان دامپزشکی و در صورت نیاز، چنانچه درخواست کتبی از آن سازمان برای اعمال ممنوعیت شکار پرندگان برای هر یک از استان‌ها واصل شود، در اسرع وقت سازمان حفاظت محیط زیست اقدام لازم را جهت ممنوعیت و محدودیت شکار و حتی ابطال پروانه‌های شکار صادره به عمل آورد؛ بنابراین برخلاف ادعای گفته‌شده در خبر مذکور، رویه سازمان حفاظت محیط زیست در قبال این موضوع نسبت به سال‌های اخیر تغییری نداشته است.

شکار پرندگان و رویه سازمان محیط زیست

بازارچه‌های غیرقانونی و شکار پرندگانذکر این نکته ضروری است که سازمان حفاظت محیط زیست برای پیشگیری و کنترل بیماری مذکور در حیات‌وحش با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و طبق ضوابط و مقررات و بر اساس مصوبات ستاد پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مستقر در سازمان دامپزشکی عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: پای سازمان محیط زیست در کفش‌ وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی

طبق توافق به‌عمل‌آمده با سازمان دامپزشکی مقرر شد که در صورت درخواست کتبی سازمان دامپزشکی در هر زمان و در هر منطقه که ضروری باشد ممنوعیت صدور و یا لغو پروانه شکار پرندگان صورت بگیرد. یکی از نکات مهمی که در این تصمیم‌گیری موردبحث و بررسی قرار گرفت وجود بازارچه‌های غیرقانونی و شکار این پرندگان در مقیاس‌های وسیع بود که عملاً به دلیل عدم وجود نظارت بهداشتی می‌توانست در شیوع احتمالی این بیماری نقش ویرانگری ایفاء کند. عدم صدور پروانه شکار برای شکارچیان قانونی شرایط را برای غارتگری شکارچیان غیرقانونی که بعضاً از حمایت‌هایی نیز برخوردارند، فراهم می‌کند. در جلسه تصمیم‌گیری برای مقابله با شکار غیرمجاز که در سطح عالی در سازمان حفاظت محیط زیست کشور و با حضور دستگاه‌های مرتبط و مسئولین انتظامی و امنیتی استانی و ملی برگزار شد یکی از راه‌کارهای مورد توافق جهت ساماندهی وضعیت شکار غیرمجاز گسترده در سنوات قبل، صدور مجوز شکار محدود و مدیریت‌شده شکار به شیوه‌های سنتی و مقابله جدی با شیوه‌های مخرب صید گسترده پرندگان مهاجر بود.

همچنین برابر تصمیمات مقامات استانی در شورای تأمین مقرر شده که در سال جاری با برقراری دام هوایی به جدیت مقابله و همچنین در بازار عرضه پرندگان صرفاً پرندگانی عرضه شود که از طریق پروانه شکار قانونی و با روش‌های سنتی صید شده باشند. در چنین شرایطی که امکان اعمال نظارت بهداشتی بر محصولات نیز فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: لزوم انجام اقدامات کنترلی در مقابله با آنفولانزای پرندگان  

در رابطه با شیوع بیماری آنفلوانزا در داخل کشور باید به این نکته توجه کرد که اظهارنظر در خصوص گسترش و اپیدمیولوژی ویروس آنفلوانزای پرندگان، ازجمله مواردی است که باید توسط دامپزشکان و متخصصین مربوطه انجام شود. نکته مهم دیگر میزان مواجهه و ارتباط پرندگان مهاجر آبزی با طیور و پرندگان آبزی بومی در نواحی تالابی است که می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال ویروس و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد بخصوص در رابطه با سویه های جدید داشته باشد که متأسفانه توجه چندانی به این مهم نمی‌شود. از طرفی سویه های H۵N۱ و H۵N۸ در بین واحدهای پرورش طیور درکشور از سنوات گذشته شیوع داشته و انتقال و شیوع بیماری بین واحدهای پرورش طیور در کشور به پرندگان مهاجر ارتباطی ندارد و رعایت اصول امنیت زیستی (BIOSECURITY) و مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای در واحدهای پرورش طیور برای جلوگیری از شیوع بیماری بین تولیدکنندگان طیور اهلی بسیار مهم‌تر از موضوع پروانه شکار پرندگان و انتقال احتمال بیماری توسط پرندگان مهاجر است.

شکار پرندگان

صدور پروانه شکار و صید پرندگان آغاز شدفرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران با اعلام این خبر افزود : صدور پروانه شکار پرندگان وحشی در حوزه استحفاظی استان تهران در اداره کل و واحدهای تابعه شهرستانی با رعایت کلیه قوانین و مقررات شکار و صید آغاز گردید.

به گفته وی پروانه عادی شکار پرندگان وحشی فقط در محدوده شکارگاههای آزاد استان برابر تقسیمات کشوری اعتبار دارد و دارندگان پروانه شکار پرنده مجازند در فصل شکار که از اول مهرماه آغاز و برای صید پرندگان خشک زی مناطق گرمسیرتا پانزدهم بهمن و مناطق سردسیر و همچنین شکار پرندگان آبزی تا پانزدهم اسفند ماه ادامه خواهد داشت اقدام به شکار نمایند.

بیشتر بخوانید: لایحه ممنوعیت شکار و صید به مجلس ارسال شود

میرانزاده اظهار داشت : متقاضیان می توانند صرفا در دو روز آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) در هر مسافرت- شکار ،چهار قطعه از پرندگان غیر حمایت شده از قبیل قمری، کبوتر کوهی، فاخته ،تیهو،کبک، باقرقره شکم سیاه و گنجشک شکار نمایند . وی با بیان این موضوع که بهای هر پروانه مبلغ چهارصد هزار ریال می باشد که در ازاء فیش بانکی صادر میگردد گفت : صدور پروانه شکار پرندگان وحشی برای اتباع خارجی مقیم و غیر مقیم فقط از طریق سازمان حفاظت محیط زیست صادر خواهد شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران یادآور شد: پروانه شکار پرندگان وحشی برای افراد غیر متخلف ، تنها با داشتن جواز حمل سلاح جمهوری اسلامی ایران از مبادی ذی صلاح صادر می گردد.

وی درخصوص دارندگان تفنگ بادی ۵/۵ که دارای دفترچه شناسایی شکارچیان هستند گفت : این دسته از افراد می توانندپروانه عادی شکار پرندگان وحشی را دریافت و صرفاً به شکار پرندگان راسته گنجشک سانان اقدام نمایند.

https://zistonline.com/vdcizzay.t1a3z2bcct.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما