تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب : 79324
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: در حال حاضر حدود ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب از منطقه پارک ملی لار به تهران منتقل می‌شود و از طریق وزارت نیرو طرح‌هایی برای انتقال بیشتر آب برای مصرف شرب کلان شهر تهران در حال پیگیری است.
افزایش انتقال آب از پارک ملی لار برای مصرف شرب کلانشهر تهران
به گزارش زیست آنلاین، کیومرث کلانتری در حاشیه افتتاح پاسگاه محیط بانی کمر دشت در پارک ملی لار با اشاره به اینکه بر اساس تقسیم‌بندی اتحادیه جهانی حفاظت، مقررات خاصی بر پارک ملی حاکم است، اظهار کرد: ما در کشور بیش از ۲۰ پارک ملی داریم که ذخیره گاه‌هایی هستند که ضمن استفاده اصولی این نسل، باید برای آیندگان حفظ شوند.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در این مناطق کفیل قانونی همه دستگاه‌ها است و هیچ گونه حق واگذاری ندارد. بهره‌برداری در این مناطق نیز باید اصولی و پایدار باشد تا بتوانیم این امانت الهی را به نسل‌های بعد تحویل دهیم .

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه پنج پاسگاه محیط بانی در استان تهران از ابتدای سال تاکنون افتتاح شده است، تصریح کرد: پارک ملی لار اکوسیستمی است که در بین دو استان مازندران و تهران قرار گرفته که تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران است.

کلانتری با اشاره به اینکه منزلت پارک ملی لار در رده پارک ملی گلستان و پارک ملی دریاچه ارومیه است، بیان کرد: وجود چشم اندازهای زیبا و کم نظیر از قله دماوند، تامین آب شرب کلان شهر تهران که یکی از بهترین آب‌های باکیفیت است، همچنین وجود مجموعه چشمه‌ها و رودهایی که حدود ۳۴۰ میلیون مترمکعب آب را می‌تواند جمع آوری کند از جمله ویژگی‌های حائز اهمیت این منطقه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب از منطقه پارک ملی لار به تهران منتقل می‌شود و از طریق وزارت نیرو طرح‌هایی برای انتقال بیشتر آب برای مصرف شرب کلان شهر تهران در حال پیگیری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه چالش‌های متعددی در پارک ملی لار وجود دارد، تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در این منطقه موضوع ساخت و سازها است و اگر جلوی آن گرفته نشود و برخورد صورت نگیرد این منطقه نیز مانند بسیاری از مناطق دیگر دچار تخریب‌های غیرقابل جبران می‌شود.

وی افزود: موضوع دیگر تملک و توسعه اراضی کشاورزی در منطقه است که این موضوع نیز باید به طور جدی توسط محیط زیست و دستگاه‌های متولی پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: پارک ملی لار یکی از زیستگاه های اصلی قزل آلای خال قرمز لارپارک ملی لار یکی از زیستگاه های اصلی قزل آلای خال قرمز لار

یکی دیگر از مهمترین چالش‌ها در پارک ملی لار چرای بی رویه دام استکلانتری با اشاره به اینکه یکی دیگر از مهمترین چالش‌ها در پارک ملی لار چرای بی رویه دام است، گفت: موضوع تخلفات شکار و صید در پارک ملی لار حائز اهمیت است، چرا که این منطقه زیستگاه یکی از بهترین گونه ماهی قزل آلای خال قرمز بوده و از سال ۱۳۳۶ رودخانه لار حفاظت شده است و این نشان از با ارزش بودن این پارک ملی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان با بیان اینکه شغل محیط بانی کار سختی است و محیط بانان عاشق این کار و دوستدار طبیعت هستند، افزود: این پاسگاه‌ها به همت همکاران ما در اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در کوتاه‌ترین زمان احداث شده و امیدواریم بتوانیم از این امکانات به بهترین شکل در جهت حفاظت از محیط زیست منطقه بهره ببریم.

همچنین محسن شریعتی -رئیس حوزه قضایی لواسانات- نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات محیط زیست استان تهران در پارک ملی لار گفت: با توجه به اهمیت محیط زیست امکاناتی که در اختیار آن‌ها است اعم از نیروی انسانی و تجهیزات بسیار کم است.

وی با اشاره به اینکه در مجموعه پارک ملی لار که حدود ۷۰ هزار هکتار مساحت دارد وجود این تعداد پاسگاه محیط بانی قابل توجیه نیست، اظهار کرد: وجود چنین پاسگاه‌هایی در این منطقه بسیار ضروری است و باید بیشتر از این تعداد پاسگاه محیط بانی و محیط بان جهت حفاظت از منطقه موجود احداث و به‌کار گرفته شود.

بر اساس گزارش روابط عمومی محیط زیست استان تهران، تا پایان امسال شمار پاسگاه‌های محیط بانی در استان تهران به عدد ٣٤ افزایش خواهد یافت، همچنین محیط بانی کمردشت با ۱۶۰ متر مربع زیر بنا، در دو طبقه و از محل اعتبارات استانی احداث شده است.

ساخت سد لار در پارک ملی لارقسمتی از پارک ملی لار در شهرستان آمل استان مازندران و قسمت دیگر آن در بخش لواسانات شهرستان شمیران استان تهران قرار دارد. اقلیم این پارک از دو اقلیم ارتفاعات فوقانی و مرطوب و سرد تشکیل شده‌است که ریزش برف را به همراه می آورد. قدمت تاریخی دره لار متعلق به قرون اولیه اسلام است.

با اتمام ساخت سد لار در پارک ملی لار در سال ۱۳۵۹ قسمت بیشتر اراضی و مراتع دره لار در محدوده‌ی آبی دریاچه سد قرار گرفت که از مرتفع‌ترین دریاچه‌های انسان‌ساز می‌باشد. گیاهان دارویی صنعتی و غذایی دره لار نیز متنوع و معروف است که می‌توان به والک، شیرین بیان، کاسنی، گلپر، چای کوهی، گل گاوزبان، آویشن، پیازک، موسیر، باریجه و قارچ اشاره کرد.

در فصول مختلف سال پرندگان مهاجر و بومی چون کبک و کبک دری، باکلان، حواصیل سفید و خاکستری، انواع عقاب و از پستانداران قوچ و میش البرز مرکزی، کل و بز، پلنگ، گرگ، خرس، گراز، شغال و روباه را میتوان نام برد وبرخی از خزندگان، دوزیستان و آبزیان پارک ملی لار نیز عبارت‌اند از افعی دماوند، افعی البرزی، یله‌مار، بزمجه، مارمولک، قورباغه و آبزی معروف منطقه نیز ماهی قزل‌آلای خال قرمز می‌باشد که از گونه های نادر در جهان میباشد. ورود به پارک ملی لار از دو مسیر اصلی قابل دسترسی است. مسیر اول ک بیشترین سهم را در انتقال گردشگران و مسافران به داخل پارک ملی لار دارد، از جاده آبعلی (تهران به سمت آمل) در داخل شهر پلور منشعب شده که از سه راهی پلور تا پست ورودی پاسگاه محیط بانی دلیچای (ورودی شرقی پارک ملی لار) امتداد یافته است.

مسیر دوم، از طریق منطقه لواسان بزرگ (گردنه ایرا) می‌باشدکه خاکی و نسبتاً صعب العبور است که از روستای ایرا تا پاسگاه محیط بانی قوشخانه (ورودی جنوبی پارک ملی لار) امتداد یافته است. روستای ایرا، به وسیله راه آسفالته، از یک طرف با شهر رودهن و از یک طرف دیگر با جاجرود (از مسیر سد لتیان) در ارتباط است. رسیدن به روستای ایرا پس از خروج از جاجرود با عبور از کنار سد لتیان و انشعاب از روستای کلان به سادگی امکان پذیر میشود.

 

 

https://zistonline.com/vdceex8f.jh8owi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما