تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۲:۰۰
کد مطلب : 79380
دانشمندان می‌گویند اگر می‎خواهیم تغییرات اقلیمی، کاهش ذخایر آب و میزان آلودگی را به حداقل برسانیم، باید به نیمه‌ گیاهخواری روی بیاوریم.
رژیم نیمه ‌گیاهخواری راهی برای نجات جهان
به گزارش زیست آنلاین، به اعتقاد این افراد، این رژیم غذایی یکی از سه قدم اصلی برای تضمین آینده همه ساکنان جهان تا سال ۲۰۵۰ است. برای سلامتی هم البته مفید است.

اما رژیم غذایی نیمه‌گیاهخواری چیست و آیا شما حاضرید به آن روی بیاورید؟ شواهد علمی از وقوع تغییرات اقلیمی در جهان خبر می‎دهد و ما برای توقف این اوضاع و جلوگیری از یک فاجعه وقت زیادی نداریم.

اما زود ناامید نشوید؛ یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که می‎توانیم با پیروی از رژیم «نیمه‌گیاهخواری» اثرات مخرب گرمایش جهانی، کاهش ذخایر آب و آلودگی را کاهش دهیم.

بنابر این تحقیق روش‎های کنونی تولید و مصرف غذا، زمین را در معرض تهدیدی بزرگ قرار داده است. برای خنثی کردن این اثرات منفی و تضمین آینده جهان تا ۲۰۵۰، میزان پسماند غذایی باید نصف و روش‎های کشاورزی پیشرفته‌ تر شود.

رژیم گیاه خواری و نیمه گیاه خواری

به گفته دانشمندان، با پیروی از رژیم نیمه‌گیاهخواری می‎توان یک قدم به این هدف نزدیک‎تر شد.

بیشتر بخوانید: رژیم گیاهخواری چیست ؟ رژیم نیمه ‌گیاهخواری در رژیم نیمه گیاه‌خواری هر چند وقت یک بار می‎توانید هم گوشت مرغ بخورید هم گوشت ماهی. اساس این نوع رژیم بر پایه خوردن غذاهای گیاهی بنا نهاده شده اما فقط به آن‌ها محدود نمی‌شود.

شما می ‎توانید گاهی اوقات گوشت هم بخورید و به همین دلیل هم هست که به این رژیم غذایی «گیاهخواری غیررسمی» هم می‎گویند و محبوبیت آن روز به روز افزایش می‌یابد.

با خوردن غذاهای گیاهی می‎توانید میزان کربنی که به طبیعیت پس می‎دهید را پائین بیاورید؛ حتی اگر گاهی اوقات گوشت را هم در برنامه غذایی‎ خود بگنجانید. نیمه گیاهخوار شدن علاوه بر این برای سلامتی‎تان هم خوب است و با این روش می‎توانید صرفه جویی هم بکنید.

با این روش به جای حذف غذاها، آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه می‎کنید و این کار می‎تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد.

امر دلانی، متخصص رژیم غذایی، خوردن غذاهای گیاهی از جمله عدس، انواع بنشن و نخود، آجیل و دانه‎های مختلف را که که منابع غنی پروتئین هستند توصیه می‎کند.

فیبر محلول موجود در عدس و انواع بنشن علاوه بر این در کاهش کلسترول موثر است.

آجیل و دانه‎های مختلف از جمله تخم کتان، دانه کاج، کنجد، تخمه آفتابگردان و گردو منبع غنی چربی اشباع‎نشده هستند که به کنترل کلسترول و تولید اسیدهای چرب ضروری برای بدن کمک می‎کنند.

علاوه بر این تحقیقات نشان داده که فعالیت بدنی مداوم در کنار رژیم نیمه‌گیاهخواری می‎تواند خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات را پائین بیاورد.

بیشتر بخوانید: آیا مصرف همبرگر به محیط زیست آسیب می زند کدام گوشت‎ها را در رژیم غذایی‌مان بگنجانیم؟پروتئین فقط در گوشت حیوانات وجود ندارد. گوشت لخم با کیفیت مثل مرغ و بوقلمون بهترین گزینه هستند. گوشت‎های فراوری شده از جمله سوسیس، سالامی، ژامبون و انواع پاته باید کمتر خورده شوند چون مملو از چربی اشباع‌شده و نمک هستند و ویتامین و مواد معدنی بسیار کمی دارند.

بنابر تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، خوردن روزانه ۵۰ گرم گوشت فراوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‎دهد.

گوشت سفید در رژیم نیمه گیاهخواریدریافت مواد مغذی ضروری با نیمه‌ گیاهخواریسبزیجاتی که برگ‌هایی به رنگ سبز تیره دارند، منبع غنی ویتامین C هستند

در این رژیم توصیه می‎شود همه وعده‎ها شامل غذاهای گیاهی باشند و در روز دست‎کم پنج بار میوه و سبزیجات و همین طور غلات کامل خورده شود.

از آنجایی که گوشت کمتری می‏خورید باید مطمئن شوید بدن‎تان آهن مورد نیاز خود را دریافت می‎کند. منابع جایگزین مناسب برای گوشت، غلات صبحانه غنی شده با آهن و سبزیجات به رنگ سبز تیره از جمله اسفناج، کلم پیچ، کلم برگ و بروکلی هستند.

بد نیست بدانیم ویتامین C میزان جذب آهن را بالا می‎برد، بنابراین متخصصان خوردن فلفل دلمه‎ای، شیرینک ( یک نوع سبزی سالاد)، گوجه و نوشیدن یک لیوان کوچک (۱۵۰ میلی‎لیتر) آب میوه را هم توصیه می‌کنند.

 :بیشتر بخوانید فواید گیاهخواری و تاثیر آن بر محیط زیستتأثیرات کشاورزی روی محیط زیست باید مورد توجه قرار بگیردبنابر آخرین گزارش مجمع جهانی تغییرات اقلیمی، برای توقف آسیب به سیاره زمین و تأمین منابع غذایی کافی برای آینده باید به سرعت دست به ایجاد تغییر بزنیم.

باید میزان پسماند‌های غذایی را به نصف برسانیم و روش‎های کشاورزی را بهتر و کارآمدتر کنیم.

روش‎های کنونی تولید مواد غذایی تاثیرات مخرب قابل ملاحظه‎ای روی محیط زیست داشته: این روش‎ها به دلیل استفاده بیش از حد از نیتروژن و فسفر، از محرک‎های اصلی تغییرات اقلیمی و کاهش ذخایر آب شیرین بوده و باعث ایجاد آلودگی هم شده‌اند.

این گزارش می‌گوید با در نظر گرفتن رشد جمعیت و درآمد پیش‎بینی شده برای بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰، این تأثیرات می‎توانند بین ۵۰ تا ۹۰ درصد افزایش یابند. اتفاقی که به نظر نویسندگان این گزارش خارج از تحمل سیاره ماست.

برای توقف گرمایش جهانی زمان زیادی نداریمکار روی این تحقیق در پی انتشار گزارش تازه مجمع جهانی تغییرات اقلیمی آغاز شد، درست چند روز بعد از این که دانشمندان هشدار دادند برای نجات جهان از یک "فاجعه اقلیمی" باید هر چه سریعتر اقدام کرد.

این مهم‌ترین هشداری است که تا کنون در رابطه با خطر افزایش دما و گرمایش زمین  داده شده است. طبق این گزارش اختلاف دمای زمین و دمای میانگین عصر پیشاصنعتی که نباید از یک و نیم درجه سانتیگراد فراتر می‏رفت، روندی افزایشی داشته است. دانشمندان می‎گویند اگر رویکرد انسان‎ها تغییر نکند، این تفاوت دما به ۳ درجه سانتیگراد هم خواهد رسید.

با این حال هنوز هم روزنه کوچکی از امید برای توقف این سیر صعودی و نجات سیاره زمین وجود دارد اما رسیدن به این هدف نیازمند تغییرات بنیادی است و هزینه هنگفتی هم در بر دارد.

«عصر گرما» واژه منتخب سال ۲۰۱۸ در آلمانانجمن زبان آلمانی با عنایت به تابستان سوزان سال گذشته و بحث‌های مربوط به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، واژه سال ۲۰۱۸ را «عصر گرما» معرفی کرد. اصطلاحی در تقابل با دوره موسوم به «عصر یخبندان».

به نقل از دویچه وله، «عصر گرما» یا «دوران داغ» واژه سال ۲۰۱۸در آلمان معرفی شد. انجمن زبان آلمانی در ویسبادن، این واژه را با توجه به دمای بی‌سابقه تابستان گذشته و اوضاع زیست محیطی در سراسر جهان برگزید. این واژه،  ترکیب آشنای «عصر یخبندان» در زمین‌‌شناسی را تداعی می‌کند.

گرمایش زمین و تغذیه

واژه Heißzeit در تابستان ۲۰۱۸ که حرارت هوای آلمان از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رفت، در گفت‌وگوهای مردم و اخبار رسانه‌ها به کرات شنیده می‌شد.

لازم به ذکر است که هیات داوران انجمن زبان آلمانی همه ساله در ماه دسامبر، از بین هزاران پیشنهاد، ده واژه ساده یا مرکب را که در بحث‌های روز به کار می‌روند، برمی‌گزیند. بنیاد زبان آلمانی از ۱۹۷۷ تا کنون، اصطلاحات و واژه‌هایی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سال را بر می‌گزیند. این انتخاب صرفا برای برجسته کردن نقش زبان در آیینه زمان است و واجد ارزش‌گذاری یا ارزشیابی ادبی یا زبانی کلمات و اصطلاحات نیست.

‌‌‌‌BBC :منبع

 

 

 

https://zistonline.com/vdcgzw9u.ak9y74prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما