تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : 79672
طی نشستی مشترک میان ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و یونیدو تصمیماتی برای همکاری این سازمان در راستای رشد انرژی‌های تجدید پذیر در ایران اتخاذ شد./ اینورتر متصل به شبکه، پل ارتباطی مولدهای برق تجدیدپذیر و شبکه برق سراسری توسط عضو هیات علمی پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و ساخته شد.
 رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران به کمک یونیدو/  ساخت اینورتر متصل به شبکه پل ارتباطی مولدهای برق تجدیدپذیر و شبکه برق سراسری
به گزارش زیست آنلاین، سازمان توسعه صنعتی ملل که با نام یونیدو شهرت یافته، یکی از سازمان‌های تخصصی سازمان ملل متحد محسوب می‌شود. ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی با نماینده این سازمان که در مسیر ارتقا و تسریع توسعه صنعتی در کشورهای درحال‌توسعه یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه روابط صنعتی بین‌المللی تلاش می‌کند نشست برگزار کرد.

نماینده یونیدو در این نشست بیان کرد: این سازمان به‌عنوان شبکه‌ای ارتباطی میان دیگر کشورها عمل می‌کند. به همین منظور از دستگاه‌های دولتی دعوت می‌کنیم تا زمانی که امکان و دسترسی‌های مورد نیاز وجود دارد از این مسیر بهره ببرند.

وی در راستای فعالیت استارتاپ ها در این عرصه گفت: استراتاپ ها تا با دنیا در ارتباط نباشند ارتباط و توانایی لازم را به دست نمی‌آورند. پس ما تلاش می‌کنیم از استارتاپ ها در این مسیر حمایت کنیم. نباید این گروه را به یک‌باره در استخر عمیقی که تمامی کشورها در آن حضور دارند رها کرد، چراکه به سرعت غرق می‌شوند.

 حتی اتاق‌های بازرگانی ایرانی در پایه ارتباط بین‌المللی ‌ المللی هنوز به‌اندازه کشورهای دیگر قابلیت‌های لازم را استفاده نمی‌کنند و نیاز به دستگاه‌های حمایتی مانند معاونت علمی دارند. به همین منظور ما نیز می‌توانیم ظرفیت‌های سازمان توسعه صنعتی ملل را به نفع استارتاپ ها استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: تحليلی بر سياستهای حمايتی از انرژی های تجديدپذيرکمک یونیدو به توسعه انرژی های تجدید پذیر

وی با تاکید بر پیشرفت‌های ایران در حوزه انرژی گفت: ایران را نباید با هیچ کشور دیگری در منطقه مقایسه کرد. چرا که ایران به استانداردهای این حوزه بسیار نزدیک است. ضمن این که ایران از سال ۲۰۱۵ از جمله کشورهایی محسوب می‌شود که نه تنها پیذرنده کمک مالی نیست، بلکه انتظار می‌رود خود کمک کننده باشد.

کامبیز مهدی زاده دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی در این نشست مشترک بیان کرد: سازمان ملل همواره به دنبال موضوع صلح بوده است. انرژی‌های تجدیدپذیر نیز انرژی‌های پاک هستند. می‌توان در این راستا نزدیکی‌ ای برای ایجاد زبان مشترک ایجاد کرد.

وی ادامه داد: ایران کشور صلح‌طلبی است و از پروژه‌های صلح همواره استقبال می‌کند. ما به دنبال اقدامی هستیم که خروجی قابل‌توجهی داشته باشد و خروجی آن در جامعه ملموس باشد و تاثیر خود را در حوزه موردنظر به خوبی پایدار کند.

مهدی زاده حوزه‌هایی که انتظار می‌رود در این ارتباط  به آن پرداخته شود را انرژی‌های تجدید پذیر، نفت و گاز، بهره‌وری انرژی، محیط‌زیست، برق و نیرو عنوان کرد و افزود: تمام تلاش ما این است که از اقتصاد نفتی جدا شده و به اقتصاد دانش‌بنیان دست پیدا کنیم.

وی بیان کرد: توجه معاونت علمی به حوزه استارتاپ ها توانسته بر چهره تهران و ایران تاثیرگذار باشد. به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمانی هر کشوری که در آن دودکش زیاد بود به عنوان کشوری پیشرفته محسوب می‌شد. اما امروزه دنیا به سمت فناوری‌های نو، استارتاپ ها و سیلیکون وی‌ها پیش رفته است.

دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر روند معکوسی برای مهاجرت نخبگان شاهد هستیم و استارتاپ هایی در کشور راه‌اندازی شده است که حاصل اعتماد به جوانان است. تجربه نشان داده است اعتماد به جوانان نتیجه برد برد را در پی دارد. در نتیجه این حوزه برای همکاری‌های بین‌المللی آماده است.

بیشتر بخوانید: انرژی خورشیدی مستقیما به شبکه برق وصل می شوداینورتر متصل به شبکه، پل ارتباطی مولدهای برق تجدیدپذیر و شبکه برق سراسری توسط عضو هیات علمی پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و ساخته شد.

ساخت اینورتر متصل به شبکه در پژوهشگاه مواد و انرژیبه گزارش ایسنا، دکتر فرهاد براتی، مجری طرح با اشاره به اهمیت بکارگیری اینورترهای متصل به شبکه در کشور، گفت: اینورترهای متصل به شبکه، پل ارتباطی مولدهای برق تجدیدپذیر اعم از بادی و خورشیدی و شبکه برق سراسری هستند و با بروز بحران‌های زیست محیطی، در کشور لزوم بهره‌گیری از مولدهای برق تجدیدپذیر به منظور تامین بخشی از نیاز شبکه برق سراسری روز به روز نمایان‌تر می‌شود.

وی افزود: پژوهشگاه مواد و انرژی با داشتن پیشینه طولانی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و با پیش‌بینی نیازهای این صنعت در آینده، از بهمن ماه سال ۱۳۹۳، طراحی و ساخت اینورتر متصل به شبکه را در دستور کار و مورد حمایت قرار داد.

این پژوهشگر ادامه داد: در همین راستا تعدادی پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی و طرح‌های درون‌سازمانی، تعریف و در آنها به جنبه‌های مختلف موضوع پرداخته شد.

دکتر براتی اظهار کرد: در بهمن ماه ۹۶ یک نمونه آزمایشگاهی ۵ کیلو وات از این دستگاه ساخته و تست شد. در ادامه، کاربر یک نمونه نیمه‌صنعتی ۱۰ کیلو وات دنبال شد؛ بدین شکل که این نمونه در تابستان سال جاری طراحی و ساخته شد.

بر اساس اعلام پژوهشگاه مواد و انرژی، اینورترهای متصل به شبکه مورد استفاده در بازار ایران، همگی وارداتی هستند و محصول ارائه‌شده نمونه مشابه ساخت داخلی ندارد.

این محصول که برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده است، در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار ملی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران رونمایی شد.

https://zistonline.com/vdcauin0.49no015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما