ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر از زمان استقرار دولت دوازدهم تا پایان آذرماه سال جاری با رشد ۹۶ درصدی به ۶۷۰ مگاوات رسیده است.
به گزارش زیست آنلاین، نگاهی به روند توسعه انرژیهای پاک در کشور حاکی از آن است که ظرفیت ۶ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر در ابتدای انقلاب هم اکنون به ۶۷۰ مگاوات رسیده است.
در ابتدای دولت تدبیر و امید کل ظرفیت نصب شده کشور در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر ۱۶۵ مگاوات بوده است که در پایان دولت یازدهم این رقم با تغییر رویکرد سرمایهگذاری از سوی بخش دولتی به سرمایهگذاری توسط بخش غیردولتی و ایجاد تعرفههای متنوع برای قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به حدود ۳۴۱ مگاوات رسیده بود و از زمان استقرار دولت دوازدهم تا پایان آذرماه سال جاری ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر با رشد ۹۶ درصدی به ۶۷۰ مگاوات رسیده است.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، همچنین در راستای تنوع بخشی اقتصادی در سبد انرژی با تاکید بر انرژیهای تجدیدپذیر، ظرفیت نصب شده انرژیهای برقآبی تاکنون از مرز ۱۲ هزار مگاوات گذشته است.
بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، ظرفیت نصب شده کشور در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر تا پایان سال جاری به هزار و ۱۴۱ مگاوات خواهد رسید و در مجموع تا پایان دولت دوازدهم چهار هزار مگاوات به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر اضافه خواهد شد.
تولید ۲۶۷۳میلیون کیلووات ساعت برق از منابع تجدیدپذیربر اساس این گزارش از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا پایان آذرماه سال ۹۷، حدود دو میلیارد و ۶۷۳ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار یک میلیون و ۸۴۴ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد.
همچنین این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده ۷۵۹ میلیون مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در کشور که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته شود.
گفتنی است، این میزان تولید انرژیهای نو باعث صرفهجویی ۵۸۸ میلیون لیتری مصرف آب در سالهای اخیر شده است که سهم آذرماه به تنهایی حدود ۱۴ میلیون لیتر بوده است.
انرژیهای تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایهگذاری غیردولتی در این بخش به بیش از ۱۰۱ هزار میلیارد ریال رسیده است.
بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۲ درصد نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و دو درصد نیز از نوع زیست توده است.
شناسایی ۵۰۰ مگاوات ظرفیت مولدهای برق اضطراری در تهرانبه گزارش برق نیوز، نخستین نشست هماهنگی پایداری شبکه در راستای آمادگی برای پیک تابستان ۹۸ با حضور مدیران عامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ و شرکت برق منطقهای تهران برگزار شد.
در این نشست حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ موضوع تغییر ساعات اداری در سطح حاکمیتی را به منظور مدیریت موثر پیک تابستان مورد تاکید قرارداد و گفت: حدود ۵۰۰ مگاوات ظرفیت شناسایی شده مولدهای برق اضطراری مشترکان در تهران وجود دارد.
وی از چالشهای بهرهبرداری مناسب از آنها را تامین سوخت و امکان مدیریت مولد مشترکان خاص عنوان کرد و افزود: در این خصوص اقداماتی جهت رفع این مشکلات در جریان میباشد.
غلامرضا خوشخلق، مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران نیز در این نشست موضوع بهرهبرداری مناسب از ظرفیت مولدهای تولید پراکنده و اضطراری مشترکان را به ویژه در زمان پیک و کمبود تولید را از دیگر موارد پیگیری آن شرکت اعلام کرد.
گفتنی است از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست میتوان به تشریح وضعیت شبکه توزیع و فوق توزیع و اقدامات مربوط به مدیریت مصرف مشترکان در تابستان سال جاری، اعلام اولویتهای توسعه شبکه فوق توزیع در زمینه احداث پستهای جدید، تقویت پستهای موجود، بهینهسازی شبکه هوائی و زمینی تغذیه پستهای فوق توزیع، توسعه فیدرهای ۲۰ کیلوولت به منظور گذر پایدار از پیک بار تابستان ۹۸ و بحث و تبادل نظر دراین خصوص اشاره کرد.