تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 79699
پایگاه آمار و اطلاعات استت ‌نانو (statnano.com) از سال ۲۰۱۰ با استفاده از روش‌‌های علمی و با استفاده از یک عبارت جستجوی مناسب به استخراج آمار و اطلاعات فناوری نانو از منابع معتبر و انتشار آنها می‌پردازد و مرجع محققان و سیاست‌‌گذاران در دنیا محسوب می شود.
رشد ۶۸ درصدی ایران در ثبت پتنت فناوری نانو در سال ۲۰۱۸
به گزارش زیست آنلاین، مطابق استاندارد ایزو(ISO/TS ۱۸۱۱۰) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند که حداقل دارای یک ادعا مرتبط با فناوری نانو باشند و یا بر اساس کدهای طبقه‌بندی IPC دارای کدی مرتبط با حوزه فناوری نانو باشند. بر اساس این تعریف، در سال ۲۰۱۸ در کل، ۱۳ و ۵۰ ثبت اختراع نانو در دو دفتر ثبت پتنت آمریکا (USPTO) و اروپا (EPO) انجام شده است که از این تعداد سهم USPTO، تعداد ۱۱ و ۲۸۰ ثبت پتنت بود. 

سهم پتنت‌های فناوری نانو از کل پتنت‌های ثبت‌شده قابل‌توجه نبوده و در چند سال اخیر رشد اندکی داشته و بین ۲.۵ تا ۳ درصد بوده است. این در حالی است که این سهم برای مقالات علمی حدود ۱۰ درصد است. این آمار نشان می‌دهد که همچنان سهم بیشتری از دستاوردهای علمی حوزه نانو در حد انتشار مقالات علمی بوده و به مرحله نوآوری و فناوری نرسیده است.

فهرست ۲۵ کشور برتر در ثبت اختراعات فناوری نانو در سال ۲۰۱۸ به همراه سهم پتنت‌های نانوی آنها از کل پتنت‌های آنها در جدول زیر آمده است. به طوریکه بیش از نیمی از ثبت پتنت در حوزه فناوری نانو در USPTO متعلق به آمریکا بوده و این کشور در EPO نیز بعد از ژاپن در رده دوم قرار دارد. 

بعد از آمریکا کشورهای شرق آسیا رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند که نشان‌دهنده توجه خاص این کشورها به بازار فناوری نانو در آمریکا و اروپا است.

اما از میان پنج کشور اول در تولید علوم نانو، هند با ۶۶ ثبت پتنت در رده هفدهم و ایران با ۴۲ ثبت در رتبه بیست‌ویکم قرار دارند.ایران در سال گذشته حدود ۶۸ درصد در تعداد ثبت پتنت فناوری نانو رشد داشته و رتبه خود را در این شاخص بهبود بخشیده است. 

این تعداد درخواست حدود ۲۷ درصد از کل ثبت پتنت ایران در USPTO را در سال ۲۰۱۸ شامل می‌شود و از این منظر یعنی «سهم پتنت‌های نانو از کل پتنت‌های یک کشور» در رده اول قرار گرفته و بعد از آن عربستان با ۱۸درصد قرار دارد که نشان‌دهنده توجه بیشتر این کشورها به این حوزه از فناوری است.

بیشتر بخوانید: فروش بی سابقه ماشین های الکتریکی نروژپیاده روی با هیوندای

پیاده‌روی با هیوندایهیوندای در نمایشگاه لوازم الکترونیکی در لاس‌وگاس، کانسپتی از یک ماشین نمایش داد که می‌تواند با شیوه‌ای شبیه به راه رفتن از موانعی با ارتفاع یک و نیم متر عبور کند.

به هر چرخ این ماشین که نامش الویت (Elevate) است، پاهایی وصل است که می‌تواند در همه جهت‌های حرکت کند. قوای محرکه الویت برقی است و هر چرخ یک موتور الکتریکی دارد. پاهای ماشین، هنگامی که از آنها استفاده نمی‌شود در زیر ماشین جمع می‌شود.

می‌توان بسته به نیاز، اتاق‌های مختلفی برای ماشین انتخاب کرد. مثلا اتاقی که برای امدادرسانی طراحی شده و به امکانات پزشکی مجهز است یا تاکسی برای معلولانی که دسترسی به ماشین در محل زندگی‌شان مشکل است.

این کانسپت جنبه نمایشی دارد و هیوندای برنامه‌ای برای تولید آن اعلام نکرده است.

https://zistonline.com/vdcjhmea.uqehhzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما