تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 79743
مدیرکل محیط زیست استان تهران از رشد ۲ برابری تعداد روزهای هوای پاک تهران در سال جاری خبر داد و در عین حال کاهش ترافیک را تنها راه حل کاهش آلودگی هوای پایتخت دانست.
روزهای هوای پاک تهران در سال جاری دو برابر شد
به گزارش زیست آنلاین، کیومرث کلانتری پیش از ظهر شنبه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران وضعیت هوای پاک تهران در سال جاری را مناسب تر از سال گذشته دانست و گفت: از سال ۹۶ صاحب قانون مدرن هوای پاک شدیم، که در این قانون جرم‌انگاری و مجازات لازم برای آلودگی هوا تعریف شده و ۲۶ دستگاه اجرایی در راستای نظارت و اقدامات مربوط به آن، مسئول هستند.

وی منشا آلودگی هوای پایتخت را انسان ساز دانست و گفت: ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرونی که امروز در هوای تهران مشاهده می شود، به آلودگی‌های تولید شده از سوی وسایل نقلیه، کارخانجات و ... مرتبط است.

مدیرکل محیط زیست استان تهران تنها راه کاهش آلودگی هوای تهران را کاهش ترافیک دانست و گفت: باید هر اقدامی در جهت کاهش ترافیک پایتخت می توانیم، انجام دهیم.

کلانتری سپس با ارائه گزارشی از روزهای با هوای پاک در پایتخت گفت: در سال ۹۶، ۱۰۰روز هوای ناسالم و ۱۸ روز هوای پاک در تهران داشتیم، اما امسال ۳۳روز به تعداد ایام هوای پاک شهر افزوده شده که نشان دهنده رشد حدود ۲ برابری تعداد روزهای با هوای پاک است.

رشد دوبرابری هوای پاک در تهرانکلانتری در جشنواره  دانش آموزی روز هوای پاک: دانش آموزان سفیر محیط زیست هستندهمزمان با گرامیداشت روز هوای پاک، جشنواره دانش آموزی با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران برگزار شد.

صبح امروز و همزمان با ۲۹ دی ماه گرامیداشت روز هوای پاک، جشنواره دانش آموزی با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، رئیس مرکز هوا و اقلیم  و مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس آموزش و پرورش منطقه ۶ و جمعی از مسئولان آموزش و پرورش تهران  در مدرسه ابتدایی دخترانه مصلی نژاد منطقه ٦ برگزار شد.

جشنواره دانش آموزی محیط زیست در روز هوای پاک

کیومرث کلانتری در این مراسم گفت: این روز از ۲۹ دی ماه ۱۳۷۳  به واسطه حساسیت های دوستداران محیط زیست در پارک شهر تهران آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه دانش آموزان به عنوان نسل آینده جامعه ما هم حق دارند که از هوا و محیط زیست سالمی برخوردار باشند، افزود: دانش آموزان به عنوان سفیر محیط زیست در خانواده ها خواهند بود و لذا برنامه های این چنینی یک اقدام فرهنگی و آموزشی است.

کلانتری با اشاره به اینکه اگر نسل های آینده را نسلی مسئولیت پذیر نسبت به محیط زیست پرورش ندهیم  قطعاً ممکن است از بسیاری از کیفیت های محیط زیست کاسته شود، اظهار داشت: ما نیازمند فرهنگسازی و توسعه فرهنگ زیست محیطی نسل آینده هستیم و انتخاب یک مکان آموزشی و جمعی از آینده سازان این مملکت برای چنین روزی انتخابی درست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: به دلیل عدم توجه به آموزش های محیط زیستی به خصوص درکودکان و خردسالان  متاسفانه امروز شاهد عدم تعادل در محیط زیست  و وجود بسیاری از مسائل و مشکلات زیست محیطی هستیم.

کلانتری با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و برای حفاظت از محیط زیست نیازمند مشارکت همه آحاد جامعه هستیم، گفت: اگر بخواهیم مشارکت مردمی در حوزه محیط زیست داشته باشیم باید افراد جامعه آموزش کافی ببینند.

وی با اشاره به اینکه ارتباط محیط زیست با بخش های رسمی آموزشی کشور در حد مراسم نمادین نیست، تصریح کرد: خوشبختانه دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست هم کتاب انسان و محیط زیست را تهیه و چاپ نموده و هم در کتب درسی دانش آموزان مطالب آموزشی کافی در خصوص محیط زیست درج گردیده  است و ما نیز در طول سال ارتباطات خوبی در رابطه با ارائه آموزش های محیط زیستی در همه سطوح تحصیلی داریم.

کلانتری با بیان اینکه بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری آموزش های محیط زیستی را باید از سنین خرد شروع کرد، گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در حوزه آموزش زیست محیطی صورت گرفته و این ارتباط بین آموزش و پرورش و محیط زیست وجود دارد.  

نواختن زنگ هوای پاک توسط دانش آموزان، نمایشگاه دست آوردهای محیط زیستی دانش آموزان،  اجرای استنداپ محیط زیستی توسط دانش آموز و همچنین اجرای سرود و برنامه های محیط زیستی از جمله برنامه های این جشنواره بود.

بیشتر بخوانید: تاریخچه نام گذاری هوای پاک در ایرانمنشاء بوی نامطبوع تهران پیدا نشد/ پرونده بسته شدمدیرکل محیط زیست استان تهران از پیدا نشدن منشاء دقیق بوی نامطبوع تهران خبر داد و گفت: با نظر اعضای کارگروه و دستگاه‌های مرتبط این پرونده مختومه اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث کلانتری پیش از ظهر شنبه و در حاشیه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در جمع خبرنگاران در خصوص بوی نامطبوع دو هفته گذشته پایتخت گفت: حدس هایی برای منشاء این بو به دلیل شبکه گاز و یا فاضلاب و یا عوامل دیگر مطرح و بررسی شد، اما از نظر کارشناسی نتوانستیم، به نتیجه برسیم که علت دقیق بوی نامطبوع تهران چه چیزی بود.

پرونده بوی نامطبوع تهران مختومه شد

وی گفت: به این دلیل با نظر اعضای کارگروه و دستگاه‌های مرتبط پرونده بوی نامطبوع تهران مختومه اعلام شد.

مدیرکل محیط زیست استان تهران افزود: این بوی بد طبق نظر کارشناسان نقطه ای نبود و به صورت گسترده پراکنده بود.

وی افزود: امسال خوشبختانه شاهد وضعیت نسبتا مناسب هوای پایتخت بودیم، که باید با هم‌افزایی دستگاه ها این وضعیت ادامه یابد.

کاهش ۱۵ درصدی آلودگی هوا با هوشمندسازی شهرهاامروز در تقویم، روز هوای پاک است، بر اساس آخرین مطالعات انجام شده در معتبرترین مراکز علمی و پژوهشی جهان، با هوشمندسازی شهرها و توسعه اپلیکیشن‌های حوزه محیط زیست، امکان کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای و میزان آلودگی هوا وجود دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری تهران، بر اساس مطالعه‌ای که در موسسه جهانی مکینزی (Mckinsey Global Institute) در سال ۲۰۱۸ انجام شده است، توسعه سیستم‌های هوشمند ساختمان‌ها، تولید اپلیکیشن‌ها یا برنامه‌های کاربردی مربوط به حوزه حمل و نقل می‌تواند علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش گازهای مضر، به ارتقای کیفیت هوا نیز منجر ‌شود.

کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مصرف آب و کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید سرانه پسماند در نتیجه توسعه این برنامه‌های کاربردی از دیگر تخمین‌های آماری ارائه شده در این مطالعه است. شهرهایی که در آن‌ها اپلیکیشن‌های هوشمند مربوط به حوزه حمل و نقل، توسعه یافته‌اند احتمالاً تا سال ۲۰۲۵ شاهد کاهش میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصدی در مدت زمان سفرهای روزانه شهروندانشان خواهند بود.

همچنین اپلیکیشن‌هایی در حوزه استفاده از خودروی اشتراکی، دوچرخه اشتراکی، اطلاعات روش‌های مختلف حمل و نقل و ارائه اطلاعات بهنگام در مورد کیفیت هوا به طور مستقیم و غیرمستقیم در حوزه‌های مرتبط با آلودگی هوای کلانشهرهای پرجمعیت تأثیر گذار است.

شهر هوشمند

برای اینکه معضل آلودگی هوا به طور مستقیم مورد توجه قرار گیرد، لازم است سنسورهایی برای ارزیابی کیفیت هوا نصب شوند. این سنسورها اگرچه نمی‌توانند آلودگی هوا را برطرف کنند، اما می‌توانند منابع تولید آن را شناسایی کرده و اطلاعات لازم برای انجام اقدامات بعدی را ارائه دهند. برای مثال شهر پکن پایتخت چین توانست آلاینده‌های مرگ بار تولید شده از هواپیماها را با استفاده از سنسورهای ردیابی منابع تولید آلودگی تا حدود ۲۰ درصد در یک سال کاهش دهد و مقررات مربوطه را تدوین کند.

از طرفی به اشتراک گذاشتن اطلاعات مربوط به کیفیت هوا با عموم مردم از طریق اپلیکیشن‌های تلفن همراه به افراد امکان می‌دهد که اقدامات محافظتی مناسب را هنگام خروج از منزل انجام داده و تأثیر منفی آلودگی هوا را در حدود سه تا پنج درصد کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: منابع آلودگی هوا در ایران چیست؟نتایج مطالعات این موسسه نشان دهنده ظرفیت بالای تأثیرگذاری این ابزارها بر بخش‌های مختلف محیط شهری محسوس است. تقریباً نیمی از اپلیکیشن‌های مورد مطالعه بر بیش از یک جنبه از کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد. برای مثال علائم راهنمایی و رانندگی هوشمند نه تنها باعث ارتقای سطح کیفی سیستم حمل و نقل می‌شود بلکه میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش داده و همزمان به ایمن‌تر شدن خیابان‌ها نیز کمک می‌کند.

https://zistonline.com/vdcjtaea.uqehxzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما