تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 79829
هشدار درباره انتقال غیراصولی آب خزر به سمنان:

آب خزر با انتقال به سمنان شورتر می‌شود

عزیر عابسی، دبیر کارگروه محیط زیست مازندران گفت: انتقال آب خزر به سمنان تنها به دلیل ایجاد شوری، تخریب را به دنبال خواهد داشت اما در کاهش آب خزر تأثیر چشمگیری ندارد.
آب خزر با انتقال به سمنان شورتر می‌شود
به گزارش زیست آنلاین، دبیر کارگروه محیط زیست مازندران گفت: خروج آب از دریای خزر و انتقال آن به سمنان  یک اقدام غیرکارشناسی و غیراصولی است و در عین حال باید گفت که حجم آب خزر به دلیل  سدسازی‌های بی شماری که روی رودخانه ولگا در روسیه انجام شده کاهش پیدا می‌کند.

عزیر عابسی، با اشاره به این‌که رودخانه ولگا بیش از ۸۰ درصد آب خزر را تأمین می‌کند، تصریح کرد: انتقال آب خزر به سمنان تنها به دلیل ایجاد شوری، تخریب را به دنبال خواهد داشت اما در کاهش آب خزر تأثیر چشمگیری ندارد.

دبیرکارگروه محیط زیست مازندران در مورد طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان یادآور شد: دلیلی که برخی فعالان زیست محیطی عنوان می‌کنند دلایل احساسی است اما برای جلوگیری از طرح انتقال آب خزر به سمنان باید دلایل منطقی ارائه شود.

عابسی با بیان این‌که حجم آب دریای خزر تفاوت چندانی با خلیج فارس ندارد، خاطرنشان کرد: رودخانه سفید رود، هراز، تجن و مجموع رودخانه‌های جنوبی در تأمین میزان آب خزر به ۴ درصد هم نمی‌رسد این در حالی است که سرچشمه تأمین آّب دریای مازندران اکنون با چالشی جدی مواجه شده است.

وی با اشاره به اینکه به دلیل گرم شدن زمینه‌ای کشورهای بیابانی که در اطراف خزر است تبخیر بیشتر اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: تغییر اقلیم، کاهش ورودی آب رودخانه ولگا به دلیل افزایش سد و همچنین فرو رانش‌ها از دلایل کاهش آب دریای خزر است.

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران افزود: در حال حاضر وزارت نیرو اعلام کرده که نمی‌توانیم آب خزر را به سمنان ببریم اما دلیل عنوان شده، خشک شدن دریا نیست بلکه به دلایل خسارات زیست محیطی که طرح انتقال آب با لوله گذاری‌ها در جنگل ایجاد می‌کند، است.

عابسی یادآور شد: لوله‌های انتقال آب باید از جنگل عبور کند، همچنین ایستگاه‌های پمپاژ نیز حجم وسیعی از محیط جنگلی را اشغال می‌کند که همه این موارد جز خسارات زیست محیطی طرح است.

وی، یکی دیگر از چالش‌های انتقال آب را تغییر کاربری ساحل دانست و گفت: نقل و انتقال آب خزر در جنگل با هزینه‌های بالای امکان‌پذیر است که با شرایط فعلی مقرون به صرفه نبوده ضمن اینکه مشکل کم آبی سمنان با این میزان آب حل نمی‌شود.

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران با بیان اینکه آمار ارائه شده مصرف آب شرب و صنعت در سمنان نادرست است، تصریح کرد: وزارت نیرو نیز موضوع انتقال آب را رد کرد است اما برخی به بهانه اشتغال و مهاجرت رؤیای توسعه کویر را دارند اما باید گفت این موضوع تبعات اجتماعی خاصی را به دنبال دارد.

عابسی در مورد انتقال آب از دریای عمان نیز گفت: استان‌های همجوار دریای عمان نیز خود نیازمند آب هستند و اگر قرار باشد انتقال آبی از عمان صورت بگیرد باید مشکل آب استان‌های جنوبی کشور نیز رفع شود.

به دنبال اعلام آمادگی دولت برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه به انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب مجوز می‌دهیم، گفت: وزارت نیرو هنوز هیچ تخصیصی برای طرح انتقال آب خزر به سمنان نداشته است.

بیشتر بخوانید: مازندران با انتقال آب خزر دچار بحران می‌شودمازندران با انتقال آب خزر دچار بحران می‌شود

همه موانع پیش روی انتقال آب خزر به سمنان طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان از آن طرح‌هایی است که موافق و مخالفان دوآتشه بسیار دارد، البته آذرماه امسال حسن روحانی- رئیس جمهور کشورمان- در سفر استانی به سمنان، حجت را بر دولتی‌ها تمام کرد و افزود: «از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان سمنان بر طرف شده و کارهای مطالعاتی مربوط به آن نیز انجام شده است. از فردا صبح اگر سرمایه‌داری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکز کشور از جمله استان سمنان اقدام کند، دولت آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.»

اگرچه رئیس جمهور دولت دوازدهم از برطرف شدن همه موانع پیش روی انتقال آب خزر به سمنان و آمادگی کامل دولت برای اجرای این طرح سخن می‌گوید، اما عیسی کلانتری - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست- در گفت‌وگویی با ایسنا اعلام کرد: وزارت نیرو هنوز به طور رسمی آبی برای انتقال از خزر به سمنان تخصیص نداده است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب و بهداشت موافقت می‌کند، تصریح کرد: با انتقال آب به منظور تأمین آب برای مصارف کشاورزی مخالف هستیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان حتماً باید گزارش ارزیابی زیست محیطی داشته باشد، تاکید کرد: برای اجرای این طرح، حتماً باید ضوابط زیست محیطی رعایت شود، البته تاکنون برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، وزارت نیرو آبی تخصیص نداده است. در صورت تخصیص وزارت نیرو، سازمان محیط زیست ضوابط زیست محیطی را ابلاغ می‌کند.

کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان محیط زیست با انتقال آب برای مصارف صنعتی موافق است؟، گفت: راه‌اندازی صنعت بسیار پرهزینه است، اما اگر رونق صنعت از طریق آب انتقالی، توجیه اقتصادی داشته باشد و با ضوابط زیست محیطی سازگار باشد؛ ایرادی ندارد.

بیشتر بخوانید: انتقال آب عمان یا انتقال آب خزرتا زنده‌ام اجازه انتقال آب دریای خزر را به سمنان نمی‌دهم

تا زنده‌ام اجازه انتقال آب دریای خزر را به سمنان نمی‌دهمبه گزارش ایسنا، نمایندگان استان‌های شمالی کشور از مخالفان جدی طرح انتقال آب خزر به سمنان هستند، این مخالفت به حدی است که علی‌محمد شاعری -نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی- چندی پیش گفته بود: «تا زنده‌ام اجازه انتقال آب دریای خزر را به سمنان نمی‌دهم.»

این نماینده در گفت وگویی که در مهرماه سال جاری، با ایسنا داشت با اشاره به اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان نیازمند مجوز ارزیابی زیست محیطی است، گفت: تاکنون این مجوز در سازمان محیط زیست به تأیید نرسیده و مطالعات ارزیابی زیست محیطی این طرح صورت نگرفته است. به همین دلیل تا زمانی که مطالعات ارزیابی زیست محیطی درباره انتقال آب دریای خزر به تصویب سازمان حفاظت محیط زیست نرسد، اجرای این طرح غیرقانونی است.

https://zistonline.com/vdceov8f.jh8owi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما