تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب : 79885

مقایسه وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران و جهان

احسان لیوانی، معاون گروه انرژی‌های تجدیدپذیر پژوهشگاه وزارت نیرو
احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر امروزه در بسیاری از کشور‌های جهان مورد توجه قرار گرفته و برخی کشور‌ها حتی بیش از ۵۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند.ایران تاکنون ۶۵۴ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده که ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر نصب شده کمتر از یک درصد ظرفیت تولید برق کشور بوده است. این در حالی است که طبق ماده ۵۰ قانون ششم توسعه، دولت مکلف است سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به حداقل ۵ درصد ظرفیت برق کشور برساند.
مقایسه وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران و جهان
به گزارش زیست آنلاین، احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تولید برق از انرژی‌های خورشید، باد، زیست توده و ... امروزه در بسیاری از کشور‌های جهان مورد توجه قرار گرفته و برخی کشور‌ها حتی بیش از ۵۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند.

وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور‌های اروپاییبیش از ۵۰ درصد از ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده برق در آلمان تجدیدپذیر است.

با وجود پیشرفتی که آلمان تاکنون در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر داشته، اما این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ یعنی تقریبا ۱۲ سال آینده ظرفیت نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به بیش از ۶۵ درصد برساند.

حدود ۴۰ درصد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده برق انگلستان تجدیدپذیر است. این کشور درنظر دارد تا ۲ سال دیگر یعنی حدود سال ۲۰۲۰، ۳۰ درصد کل انرژی (برق و حرارت) خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کند.

۱۷ درصد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده برق در فرانسه تجدیدپذیر است. این کشور بنا دارد تا سال ۲۰۲۰ این ظرفیت را به ۲۳ درصد برساند.

دانمارک در زمینه انرژی بادی بسیار پیشرو بوده است. ۵۵ درصد از ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده در این کشور تجدیدپذیر است و قرار است تا سال ۲۰۵۰ این ظرفیت به ۱۰۰ درصد برسد.

در ایتالیا ۲۷ درصد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده تجدیدپذیر است. این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خود را به ۵۵ درصد برساند.

در حال حاضر ۳۰ درصد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده برق در اسپانیا تجدیدپذیر است. این کشور بنا دارد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به ۱۰۰ درصد برساند.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع انرژی تجدیدپذیروضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور‌های آمریکایی

وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور‌های آمریکاییکشور شیلی قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نصب شده را به ۷۰ درصد برساند.
برزیل در حال حاضر ۲۹ هزار و ۱۹۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید می‌کند و در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان برق تولید شده را به ۴۵ درصد یعنی حدود ۳۲ هزار مگاوات برساند.

وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور‌های آسیاییدرحال حاضر ۲ درصد ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده در مالزی را نیروگاه‌های تجدیدپذیر تشکیل می‌دهد و قرار است تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت این نیروگاه‌ها به ۲۰ درصد ظرفیت تولید برق این کشور برسد.

ژاپن ۳۲ هزار گیگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید می‌کند و در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت این نیروگاه‌ها را به ۲۴ درصد ظرفیت تولید برق این کشور برساند.

بیشتر بخوانید: توسعه مسیر تجدیدپذیرها را در کشور فراهم خواهیم کردوضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران و کشور‌های همسایه

وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران و کشور‌های همسایهایران تاکنون ۶۵۴ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده که ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر نصب شده کمتر از یک درصد ظرفیت تولید برق کشور بوده است. این در حالی است که طبق ماده ۵۰ قانون ششم توسعه، دولت مکلف است سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک را با اولویت سرمایه گذاری بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) تا پایان اجرای قانون برنامه به حداقل ۵ درصد ظرفیت برق کشور برساند.

ترکیه در میان کشور‌های همسایه ایران در زمینه تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر پیشروتر بوده است. در حال حاضر این کشور بدون محاسبه نیروگاه‌های برق‌آبی، ۱۲.۵ گیگاوات برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده که ۱۵ درصد از ظرفیت کل برق تولید شده در تمام نیروگاه‌های این کشور را شامل می‌شود. این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۲۳ ظرفیت تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را به بیش از ۲ برابر تولید کنونی یعنی ۲۷ گیگاوات یا ۲۵ درصد برساند.

عراق در حال حاضر ۱۰۰ مگاوات برق از طریق نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه خورشیدی تولید کرده و بنا دارد تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خود را به ۱۰ درصد ظرفیت تولید برق این کشور، معادل ۳۵ گیگاوات برساند.

کویت در حال حاضر ۷۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده و برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خود را به ۱۵ درصد معادل ۲ گیگاوات برساند و در نظر دارد برای این کار ۸ میلیارد دلار هزینه کند.
دبی ۱۵ درصد از برق خود را از طریق تجدیدپذیر‌ها تولید کرده که معادل ۷.۸ گیگاوات برق است.

بیشتر بخوانید: کاهش انتشار حدود یک میلیون و ۸۹۸ هزار تن گاز گلخانه‌ای با توسعه تجدید پذیرهابررسی وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران و جهان

عربستان در حال حاضر ۹۲ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده و در نظر دارد تا سال ۲۰۲۳ میزان برق تولیدی خود را از نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ۵۴ گیگاوات برساند که این رقم ۸۰ درصد برق تولیدی ایران در حال حاضر را شامل می‌شود.

اردن در حال حاضر ۶۴۶ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده و بنا دارد تا سال ۲۰۲۰ ظرفیت نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر خود را به ۱۰ درصد برساند و ۱۸ گیگاوات برق تولید کند.

عمان ۱۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کرده که ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر نیروگاه‌های نصب شده این کشور تنها به ۱.۵ درصد از کل نیروگاه‌هایی که برق تولید می‌کند، می‌رسد. این کشور در حال تلاش است تا سال ۲۰۲۳ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خود را به ۱۰ درصد برساند.

پاکستان ۱۸۴۵ مگاوات برق بدون در نظر گرفتن برق آبی از طریق نیروگاه‌های بادی، خورشیدی و زیست‌توده تولید کرده و در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ تولید برق تجدیدپذیر خود را به ۹۷۰۰ مگاوات برساند.

افغانستان تاکنون میزان قابل توجهی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید نکرده است، اما در نظر دارد تا سال ۲۰۳۲، ۴۵۰ مگاوات برق تجدیدپذیر تولید کند.
 

https://zistonline.com/vdcgn79u.ak9y74prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما