تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 80006
جنگل‌های شمال غرب تاراج شده است

کشف ۴۵۰ تن قاچاق چوب در سطح استان

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: در سال جاری ۴۵۰ تن قاچاق چوب در سطح استان کشف و ضبط شده است.
کشف ۴۵۰ تن قاچاق چوب در سطح استان
به گزارش زیست آنلاین، سرهنگ یوسفعلی ابراهیم پور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه میزان قاچاق چوب در استان نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است افزود: قاچاق چوب در سال گذشته و در سطح استان بسیار محدود بود اما در سال جاری تاکنون ۴۵۰ تن قاچاق چوب کشف و ضبط شده است که مقصد بیش از ۹۰ درصد آنها استان‌های شمالی کشور بوده است.

طرح تنفس جنگل‌های شمال، اصلی ترین عامل افزایش پدیده قاچاق چوب

طرح تنفس جنگل‌های شمال، اصلی ترین عامل افزایش پدیده قاچاق چوبسرهنگ ابراهیم پور، اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال کشور را اصلی ترین عامل افزایش پدیده قاچاق چوب در سطح استان، عنوان و تصریح کرد: اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال از سه سال گذشته و برنامه ریزی نداشتن دقیق در راستای تعدیل فعالیت کارخانه‌های کاغذسازی و چوب بری مناطق شمالی کشور موجب گسترش پدیده قاچاق چوب در سطح کشور شد که از ابتدای سال جاری این پدیده در شمال غرب کشور و استان‌های آذربایجان غربی و شرقی نمود بیشتری پیدا کرده است.

وی افزود: بازدارندگی نداشتن قوانین و پایین بودن میزان جریمه‌ها نیز از دیگر عواملی است که موجب افزایش روز افزون این پدیده شده است.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی آذربایجان غربی ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی و مقامات قضائی استان و بر اساس قانون حفظ ذخایر جنگلی و مطرح کردن موضوع در شورای حفظ بیت المال اقدامات مؤثری در این راستا انجام گرفته است اما با این حال ضعف در نیرو و امکانات مانع از ریشه کن شدن پدیده قاچاق چوب در سطح استان می‌شود.

وی با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در سطح استان خاطرنشان کرد: در حاضر در آذربایجان غربی به ازای حفاظت از هر ۴۵ هزار هکتار یک مأمور حفاظت داریم این در حالی است که در میانگین کشوری برای هر ۱۸ هزار هکتار یک مأمور حفاظت اختصاص داده شده است و در کشورهایی نظیر ترکیه نیز به ازای هر ۳۰۰۰ هکتار یک مأمور حفاظت از منابع طبیعی اختصاص دارد.

سرهنگ ابراهیم پور با تاکید بر اینکه نظارت کامل بر بافت جنگل‌های استان برقرار است تصریح کرد: جنگل‌های بلوط استان در شهرستان‌های سردشت پیرانشهر و نقده دارای ایستگاه‌های بازرسی دائمی هستند که امکان قاچاق چوب از این مناطق را به حداقل رسانده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر وسعت جنگل‌های طبیعی استان در سطح شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر ۱۰۱ هزار هکتار است و ۶ هزار هکتار نیز به صورت پراکنده در سطح سایر شهرستان‌ها قرار دارد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اظهار کرد: یگان حفاظت از منابع طبیعی استان با تلاش شبانه روزی خود درصدد صیانت از اراضی طبیعی استان است و شماره تلفن ۱۵۴۴ و همچنین سامانه پیام کوتاه ۱۰۰۰۰۰۰۵۴۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردم استان در خصوص قاچاق چوب است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به برخورد با خاطیان اقدام شود.

بیشتر بخوانید: طرح تنفس جنگل در هاله‌ای از ابهام بیشترین قاچاق چوب در کدام مناطق است؟

بیشترین قاچاق چوب در کدام مناطق است؟معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، تابستان امسال از تدوین طرح‌های جنگل‌داری بر مبنای پایداری جنگل در کشور خبر داد و بیشترین قاچاق چوب را در استان‌های سمنان، اردبیل و قزوین عنوان کرد.

عباسعلی نوبخت در نشست خبری به مناسبت روز جنگل‌بان با اشاره به اینکه در جنگل های شمال بیش از سه میلیارد مترمکعب آب ذخیره می شود، اظهار کرد: این میزان بیش از ظرفیت سد کارون و دز خواهد بود و این امر تامین کننده آب مورد نیاز ساکنان قسمت شمالی و جنوبی البرز است.    
وی با بیان اینکه ۱۳ اقلیم در جهان وجود دارد که ۱۱ اقلیم آن در ایران موجود است، تصریح کرد: اختلاف حرارتی بین گرم‌ترین و سردترین نقطه در ایران حدود ۴۰ درجه است و پنج منطقه رویشی در سه ناحیه وجود دارد که منطقه هیرکانی با دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار و تاج پوشش ۱۰ درصد به عنوان قدیمی ترین جنگل های جهان در ایران واقع شده است.

بیشتر بخوانید: خالی شدن دشت «سیلاخور» از درختطرح تنفس جنگل‌های شمال، اصلی ترین عامل افزایش پدیده قاچاق چوب

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه مادر جنگل های پهن برگ جهان در ایران وجود دارد، گفت: ۶۰ هزار هکتار از جنگل های هیرکانی در آذربایجان روسیه واقع شده است.

نوبخت با اشاره به تغییر اقلیم نیز خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم زمانی به وجود می آید که نوسانات اقلیمی داشته باشیم و این نوسانات باعث از بین رفتن برخی گونه های گیاهی و جانوری می شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته در ایران و کشورهای مرتبط، بین جنگل ها سالانه ۲۵۰۰ مترمکعب آب ذخیره و آزادسازی می شود.

نوبخت با بیان اینکه ۴۰ درصد آب کشور در حوزه زاگرس تامین می شود، افزود: هر هکتار جنگل اکسیژن مورد نیاز ۱۰ نفر و جنگل های شمال اکسیژن مورد نیاز بیش از ۲۰ میلیون نفر را تامین می کنند.

به گزارش ایسنا، وی همچنین با اشاره به قطع درختان تصریح کرد: تا پایان سال گذشته بهره برداری از جنگل ها ممنوع بوده و هیچگونه مجوز قطعی صادر نشده است و بیشترین قاچاق چوب در استان های سمنان، اردبیل و قزوین انجام می شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: پس از گذشت ۵۰ سال بحث بهره‌برداری از جنگل، امروز در حال تدوین طرح‌های جنگل‌داری بر مبنای پایداری جنگل هستیم.

https://zistonline.com/vdcd9z0j.yt0zz6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما