تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 80159
ایران قصد دارد که به‌عنوان هاب انرژی منطقه عمل کند

پتانسیل بالای ایران برای صادرات برق به کشورهای همسایه

وزیر نیرو با بیان اینکه ایران قصد دارد که به‌عنوان هاب انرژی منطقه عمل کند، اظهار داشت: ما حتی سرمایه گذاران داخلی و خارجی را دعوت می‌کنیم تا در ایران سرمایه گذاری کنند. حتی آمادگی آن را داریم که شبکه انتقالمان را در اختیار این سرمایه گذاران قرار دهیم تا خودشان با کشور‌های همسایه قرارداد منعقد و برق تولیدی خود را صادر کنند و در این حوزه قابل رقابت نیستیم، زیرا برای کشور‌های همسایه که از ایران برق وارد می‌کنند جایگزین مناسبتری وجود ندارد.
پتانسیل بالای ایران برای صادرات برق به کشورهای همسایه
به گزارش زیست آنلاین، رضا اردکانیان وزیر نیرو، در خصوص تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران از سوی آمریکا و وضعیت مبادلات برق با کشور‌های همسایه در دوره کنونی گفت: ما نه‌تن‌ها با عراق و ترکیه بلکه با همه کشور‌هایی که با آن‌ها مرز زمینی داریم از جمله پاکستان، افغانستان، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و عراق امکان تبادل انرژی را فراهم کرده‌ایم، یعنی زیربنا‌ها فراهم است و روز به روز نیز در حال افزایش این ظرفیت هستیم.

وی ادامه داد: نمونه آن خط سوم انتقال انرژی است که با ارمنستان در حال ساخت داریم و تلاش داریم تا در پایان سال میلادی جاری به نتیجه برسد تا ظرفیت تبادل انرژی را افزایش دهیم.

وزیر نیروی کشورمان با بیان اینکه ایران قصد دارد و شایستگی آن را نیز دارد که به‌عنوان هاب انرژی منطقه عمل کند، اظهار داشت: ما حتی سرمایه گذاران داخلی و خارجی را دعوت می‌کنیم تا در ایران سرمایه گذاری کنند. ما دشت‌های زیادی داریم که منبع بسیار خوبی برای تولید انرژی هستند و حتی آمادگی آن را داریم که شبکه انتقالمان را در اختیار این سرمایه گذاران قرار دهیم تا خودشان با کشور‌های همسایه قرارداد منعقد و تولید برق خود را صادر کنند.

اردکانیان گفت: ما در این حوزه قابل رقابت نیستیم، زیرا برای کشور‌های همسایه که از ایران برق وارد می‌کنند جایگزین مناسبتری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: تدابیر وزارت نیرو برای مدیریت پیک بار سال آیندههمسایگان کشور برای واردات برق جایگزین بهتری از ایران ندارند

همسایگان کشور برای واردات برق جایگزین بهتری از ایران ندارندوی در خصوص صادرات انرژی به عراق نیز اظهار داشت: همین الآن در صددیم که طی یک برنامه سه‌ساله نقش اصلی را در بازسازی صنعت برق عراق ایفا کنیم. تفاهمنامه‌هایی با وزیر برق عراق در سفر اخیرش به تهران امضا شد و به‌قرار اطلاع، قرارداد ادامه صادرات برق ایران به عراق هم برای یک سال دیگر به امضا رسیده است.

وزیر برق کشورمان گفت: تلاش می‌کنیم با انتقال دانش و اصلاح سیستم و همه کمک‌هایی که می‌توانیم به عراق دهیم، آن‌ها هرچه زودتر در صنعت برق روی پای خود بایستند، زیرا توسعه، رفاه و آسایش کشور‌های همسایه استمرار آسایش و امنیت خود ماست و این مسئله‌ای است که توسط کشور‌های دور چندان فهم نمی‌شود. مسئله همسایگی مسئله قراردادی نیست و این مسئله به هیچ وجه تحت تأثیر مسائل سیاسی گذرا نخواهد بود.

اردکانیان همچنین در خصوص این روابط با ترکیه نیز ابراز کرد: درباره ترکیه امکان وسیعتری برای تبادل برق و گاز است و البته این مستلزم آن است که شرکت‌های فعال در این زمینه به تعهدات خود به‌درستی عمل کنند.

وی افزود: اگر یک بازرگان ایرانی در یکی از کشور‌های همسایه ما سوء رفتاری داشته باشد و آن رفتار به حساب مجموعه کشور گذاشته شده و اثر سوئی در افکار عمومی آن کشور دارد متقابلاً اگر چنین مشکلاتی هم از طرف مقابل باشد در ما ایجاد تأمل می‌کند که امیدواریم این قضیه هم برطرف شود.

وزیر برق کشورمان همچنین در خصوص پرداخت بدهی عراق نیز گفت: ما در طول سالیان گذشته بیش از ۶ میلیارد دلار صادرات برق به عراق داشته‌ایم که بیش از ۵ میلیارد دلار آن را گرفته‌ایم و برای بقیه آن نیز ترتیبات پرداختی ایجاد شده و ان‌شاءالله مشکلی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: قرارداد صادرات ۳۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به عراق بسته شدبازار برق کشور انحصاری و تعرفه غیرواقعی است

بازار برق کشور انحصاری و تعرفه غیرواقعی است/رقابت سنگین در عراقرئیس کمیته صادرات انرژی سندیکای صنعت برق گفت:چون خرید برق در کشور انحصاری است، نرخ آن نیز از طریق کشف قیمت نیست ،به همین دلیل بخش خصوصی جهت ورود به این صنعت انگیزه کافی ندارد.

پیام باقری، رئیس کمیته صادرات انرژی سندیکای صنعت برق گفت: تا زمانی که نرخ برق مصرفی واقعی نشود و با هزینه تمام شده، اختلاف فاحشی داشته باشد حضور بخش خصوصی در این صنعت ممکن نیست. در صورتی می‌توانیم حضور بخش خصوصی توانمند در صنعت برق را به وضوح حس کنیم که فعالیت دولت و بخش خصوصی در این صنعت در شرایط یکسان انجام شود؛ در چنین صورتی بخش خصوصی امیدوارانه به فعالیت رقابتی می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه در تقاضای بازار صنعت برق در بورس انحصار وجود دارد، اظهار داشت: در چنین شرایطی نرخ مطرح شده نیز از طریق کشف قیمت نبوده و حقیقی نیست؛ به این ترتیب انگیزه‌ای برای ورود به صنعت برق از سوی بخش خصوصی و با هدف توسعه صادرات شکل نمی‌گیرد؛ ضمن اینکه شیوه نرخ گذاری می‌تواند فسادزا باشد.

به گزرش مهر، وی ادامه داد: اولین شرکت‌های خصوصی شده در صنعت برق در بخش توزیع بودند و علت اینکه چنین رویه‌ای ایجاد شد اقتصاد ضعیف برق بود چرا که دولت به اجبار باید نیاز آحاد جامعه را برطرف کند. اما بدلیل سیاست‌های قیمتی، بزرگترین طلبکاران وزارت نیرو در حال حاضر، نیروگاه‌ها هستند.

باقری افزود: عمده صادرات برق ما به عراق است که با خروج داعش از این سرزمین ترکیه، عربستان، چین و شرکت‌های اروپایی برای سرمایه گذاری بازار صنعت برق عراق آستین بالا زدند. در حالی که ایران با تعریف ابزارهای مالی و کانال‌های انتقالی و همچنین هماهنگی و اراده بخش دولتی می‌تواند نقش پررنگ‌تری در این زمینه داشته باشد.

https://zistonline.com/vdccosq4.2bqxp8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما