دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا و سولارگیگا انرژی در چین کشف کردهاند کافئین میتواند موجب افزایش کارایی تبدیل نور به الکتریسیته در سلولهای خورشیدی شود.
به گزارش زیست آنلاین، پژوهشگران کافئین را به ماده جذبکنندهی نورخورشید در سلولهای خورشیدی اضافه کردند و افزایش کارایی این سلولها را شاهد بودند. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا و سولارگیگا انرژی در چین کشف کردهاند کافئین میتواند موجب افزایش کارایی تبدیل نور به الکتریسیته در سلولهای خورشیدی شود. نتایج پژوهش آنها که در مجلهی Joule منتشر شد، ممکن است این تکنولوژی انرژی تجدیدپذیر مقرونبهصرفه را قادر سازد تا در بازار با سلولهای خورشیدی سیلیکونی رقابت کند. تلاشهای گذشتهی پژوهشگران برای بهبود پایداری حرارتی این سلولهای خورشیدی شامل تقویت لایهی پروسکایتی با واردکردن ترکیباتی نظیر دیمتیل سولفواکسید بوده است. پژوهشگران برای تقویت کارایی سلولها و پایداری بلندمدت آنها تلاش کرده بودند؛ اما کسی دراینزمینه کافئین را درنظر نگرفته بود. در این هنگام، پژوهشگران که تصور کردند شاید در مسیر کشف چیزی قرار گرفته باشند، قهوههای خود را کنار گذاشتند و بررسی بیشتر را آغاز کردند.
بهطورکلی سلولهای خورشیدی پروسکایتی ارزانتر است و درمقایسهبا همتاهای سیلیکونی خود قابلیت انعطاف بیشتری دارند. علاوهبراین، تولید آنها نیز سادهتر است. سلولهای پروسکایتی را میتوان از پیشسازهای محلول تولید کرد.
به گزارش برق نیوز، نمونههای سلول خورشیدی که پژوهشگران آنها را با استفاده از کافئین تقویت کردهاند را در زیر مشاهده میکنید.
جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید: