رئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است: تنها اگر بخشی از رقمی که دولت در طول سال به عنوان یارانههای پنهان و آشکار به حوزههایی مانند سوخت میدهد، در اختیار تولید قرار بگیرد، تحولی جدی در این عرصه اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش زیست آنلاین، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران صبح امروز در نشست سوم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: بر اساس آمارهای رسمی دولت در سال حدوداً ۵۳۰ هزار میلیارد تومان بابت سوخت یارانه پرداخت میکند و اگر تنها بخشی از این یارانه در اختیار تولید قرار گیرد، تحولی مهم در این عرصه رخ خواهد داد.
به گفته وی بررسی عملکرد شاخصهای اقتصاد ایران در سالهای گذشته نشان میدهد که متأسفانه بسیاری از این شاخصها عملکردی منفی داشتهاند، از این رو اگر بنا بر تغییر در روند حرکتی آنها باید به اصلاح ساختاری در بسیاری از بخشها فکر کرد.
وی با اشاره به وضعیت چند شاخص اقتصادی در سالهای اخیر توضیح داد: حد فاصل سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ میانگین رشد اقتصادی ۳.۸- درصد بوده است. همچنین آخرین آمارها نیز رشد اقتصادی حدوداً ۰.۵- را نشان میدهد و تورم در رقم ۰.۲۷ قرار گرفته این در حالی است که صادرات و واردات سال گذشته کاهش یافتهاند و با توجه به اینکه بخش زیادی از کاهش واردات به دلیل کاهش مواد اولیه و کالاهای واسطهای بوده، شاید این موضوع میزان تولید را در ماههای پیش رو کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به وابستگی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی اقتصاد ایران به نفت در فرآیند یک ساله اظهار کرد: اگر بتوانیم بخشی از یارانهای که از این طریق پرداخت میشود را به اصلاح ساختار اقتصادی کشور اختصاص دهیم، میتوان امیدوار بود شرایط تغییر کند البته قطعاً چنین تصمیمی دشوار خواهد بود. آمارها نشان میدهد که برای کالاهایی همچون بنزین، گازوئیل و گاز در مجموع بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میشود که تنها انتقال بخشی از آن به تولید، اثرات مثبت قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
۲۵ درصد جامعه روزانه چقدر یارانه سوخت میگیرند؟یک کارشناس حملونقل معتقد است در حالیکه تنها ۲۵ درصد جامعه از قیمت پایین بنزین بهرهمند هستند، ۷۵درصد مابقی جور این ۲۵ درصد را تحمل میکنند.
یک کارشناس حملونقل معتقد است در حالیکه تنها ۲۵ درصد جامعه از قیمت پایین بنزین بهرهمند هستند، ۷۵درصد مابقی جور این ۲۵ درصد را تحمل میکنند. به گزارش تین نیوز، رضا مرادی این مطلب را در شبکههای اجتماعی بیان کرد و گفت: بر اساس آخرین آمار مستند، تعداد وسایل نقلیه پلاک شده در کشور بیش از ۲۰ میلیون و موتورسیکلت بیش از ۳ میلیون دستگاه است.
سناریوی احتمالی فروردین برای قیمت بنزین سهمیهدر فروردین ماه امسال، خبری بر این اساس منتشر شد که هر لیتر بنزین در حال حاضر با قیمت هزار تومان در جایگاههای کشور عرضه میشود. بنزین آخرین بار در اردیبهشت سال ۹۴ با رشدقیمت همراه بود. در این سال نظام سهمیهبندی بنزین عملا با تکنرخی شدن بنزین روی هزار تومان به ماموریت هشت ساله خود پایان داد. طی این سالها یکی از مهمترین موانع دولت برای اصلاح قیمت بنزین متناسب با نرخ تورم عمومی و همچنین نرخ منطقهای این کالا، عدم تمایل به فشار اقتصادی بوده است. از همینرو کارشناسان عقیده دارند نرخ بنزین سهمیه به احتمال قوی یا بدون تغییر باقی خواهد ماند یا با تغییر ناچیز ۲۰ تا ۳۰ درصدی همراه میشود. در صورت تحقق این سناریو، احتمالا هر لیتر بنزین سهمیه معمولی روی ۱۰۰۰ تومان باقی خواهد ماند و بنزین سهمیه سوپر بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان قیمتگذاری خواهد شد. طبق سناریوهای احتمالی، سهمیه خودروهای سواری بنزینی روی ۶۰ لیتر و سواریهای دوگانهسوز روی ۴۰ لیتر و برای خودروهای حمل و نقل عمومی و خودروهای ویژه مانند آمبولانسها بیشتر خواهد بود.
جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید: