منابع متحرک به طور متداول مربوط به وسایل نقلیه است، اما وسایل نقلیه در دو قالب بنزینی و دیزلی یا گازوئیل سوز دسته بندی میشوند که بر اساس آمار حدود ذرات معلقی (اولیه) که ناشی از تردد وسایل نقلیه تولید میشود حدود ۶۰ درصد است.
به گزارش زیست آنلاین، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، درباره سهم خودروهای سواری در آلودگی هوا توضیحاتی داد.
محمد مهدی میرزایی گفت: بر اساس آخرین اطلاعات شهر تهران در سال ۹۲، ۷۰ درصد آلایندهها مربوط به منابع متمرکز و ۳۰ درصد مربوط به منابع ساکن ناشی از ذرات تولید شده آلاینده در هوا است.
وی افزود: منابع متحرک به طور متداول مربوط به وسایل نقلیه است، اما وسایل نقلیه در دو قالب بنزینی و دیزلی یا گازوئیل سوز دسته بندی میشوند که بر اساس آمار حدود ذرات معلقی (اولیه) که ناشی از تردد وسایل نقلیه تولید میشود حدود ۶۰ درصد است.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: ذرات معلق اولیه به طور مستقیم تولید میشوند، اما ذرات دیگری به نام ذرات ثانویه وجود دارند که ناشی از ترکیبات و انفعالات شیمیایی (سایر گازها) ایجاد میشوند.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد ذرات اولیه تولیدی مربوط به خودروهای دیزلی، ۱۲ درصد خودروهای بنزینی شامل موتورسیکلت و سواریها است.
میرزایی تاکید کرد: میتوان گفت که سهم ذرات اولیه برای خودرهای سورای ۲ درصد، ۱۰ درصد موتورسیکلت و ۶۰ درصد خودروهای دیزلی (اتوبوسهای حمل و نقل عمومی، شخصی، سرویسها و مینی بوسها) است.
وی افزود: اقدامات و فعالیتهای شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا در سال ۹۷ انجام داد بسیار چشمگیر بود که همین موضوع موجب کاهش آلودگی هوا در شهر تهران شد.
رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بر اساس آمار مقایسهای بین سالهای ۹۶ و ۹۷ تعداد روزهای پاک در سال ۹۷ دو برابر نسبت به سال ۹۶ بود و تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس در سال ۹۷ نصف سال ۹۶ بود به طوری که در سال ۹۶، ۱۰۰ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۵۹ روز برای سال ۹۷ گزارش شد.
وی بیان کرد: موضوع معاینه فنی و کنترل آن در شهر تهران که با همکاری شهرداری تهران، پلیس راهور و مکانیزه کردن دوربینها یکی از شاخصهای کاهش آلودگی هوا در شهر تهران بود.
میرزایی گفت: ناوگان حمل و نقل عمومی کشور ناوگان فرسودهای است که به دلیل موضوعات تحریمی و مشکلات اعتباری بودجه امکان نوسازی حمل و نقل فراهم نیست.
وی افزود: بیشترین مشکلی که در رابطه با حمل و نقل عمومی وجود دارد مواجه مردم با دودهایی است که از وسایل نقلیه عمومی خارج میشود این در صورتی است که دودی که از اگزوز وسایل شخصی خارج میشود در معرض مستقیم مردم نیست.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: شهرداریهای مناطق میتوانند به صورت جداگانه به شناسایی منابع آلاینده در شهر بپردازند، اما مرکز و مرجع اصلی در خصوص اعلام آمار و پیگیریهای ذرات ثانویه سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده ۲۴ آئین نامه فنی ماده ۲ قانون هوای پاک، قانون سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف به تولید سیاهه انتشار تا پایان شهریور ماه سال جاری برای شهرهای با اولویت کلان شهرها کرده است.
میرزایی بیان کرد: حجم تولید آلایندهها به تفکیک منابع انتشار آلودگی هوا و سهم هر کدام از این منابع در تولید آلایندهها بر اساس خروجی مطالعات مشخص میشود.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست موضوع معاینه فنی که حدود مجاز جدید را در سال جدید مشخص و برای انجام معاینه فنی در مراکز معاینه فنی خودرهای سنگین و سبک و افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی ابلاغ کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: عمده مسألهای که جهت آلودگی هوا مطرح است موضوع ذرات معلق در هوا است چرا که ذرات معلق بیشترین تأثیر منفی را بر سلامت افراد به خصوص ایجاد سرطان دارد.
وی ادامه داد: خودروهای دیزلی سنگین درصد کمی از آلایندگی با ذرات معلق را تولید میکنند بر همین اساس راهکار و پیگیریهای سازمان محیط زیست در خصوص موضوع کنترل استفاده از خودرهای دیزلی است که این موضوع در سطح جهان مطرح شده است.
میرزایی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با تولید خودروهای دیزلی مخالف است و آن نیز به دلیل ایجاد تبعات منفی در این راستا است.
کیفیت ناسالم هوا برای شهروندان تهرانیمعاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان با اشاره به شرایط آلودگی هوای پایتخت برای همه گروه ها گفت: نه تنها بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان بلکه همه شهروندان از انجام فعالیتهای بدنی غیرضروری و طولانی مدت در فضای باز پرهیز کنند.
محمد رستگاری اظهار داشت: براساس اطلاعات مرکز پایش آلودگی هوای محیط زیست، هم اکنون با افزایش غلظت آلاینده ازن با قطر ۵۶؛ شاخص کیفیت هوای تهران به شاخص ۱۵۴ رسید.
وی افزود: همچنین غلظت آلایندههای ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون با شاخص ۱۰۵ در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۱ امروز بیش از حد مجاز است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست تهران ادامه داد: این شرایط تا ساعت ۱۹ امروز استمرار خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: ایستگاهای شریف (منطقه ۲) و پاسداران (منطقه ۳) هر دو با شاخص ۱۳۰ و شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۱۲۹ در ۲۴ ساعت گذشته دارای بیشترین آلایندگی بوده است.
وی از شهروندان خواست که فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند و با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در کاهش آلودگی تهران مشارکت داشته باشند.
به گزارش ایرنا، از ابتدای امسال تاکنون تهران ۲۵ روز هوای پاک و ۶۶ روز هوای سالم و ۱۱ روز ناسالم برای گروههای حساس را تجربه کرده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته شاهد ۸ روز هوای پاک، ۷۷ روز هوای سالم و ۱۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس بودیم.
«شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.»
جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید: