تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 81155
ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه کارون در استان خوزستان به تالاب بین المللی شادگان روز سه شنبه با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: با افتتاح طرح آبرسانی از رودخانه کارون به تالاب شادگان، این تالاب بین المللی بار دیگر احیا می شود. این طرح در حالی افتتاح می شود که یک انجمن محیط زیستی خوزستان در اعتراض به تمدید مجوز باطل شده یک طرح انتقال آب از رودخانه کارون، دومین شکایت خوزستانی‌ها علیه سازمان حفاظت محیط زیست را در مراجع قضایی به جریان انداخت.
افتتاح طرح انتقال آب کارون به تالاب شادگان و شکایت انجمن زیست محیطی خوزستان از معاون سازمان محیط زیست
به گزارش زیست آنلاین، ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه کارون در استان خوزستان به تالاب بین المللی شادگان امروز با حضور عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد. برای اجرای این طرح حدود ۶ کیلومتر کانال حفر شده و ۶ دستگاه پمپ فشار قوی نیز برای انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب بین المللی شادگان نصب شده است.

با بهره برداری از این طرح مشکل کمبود آب تالاب شادگان در سال‌های کم بارش برطرف و حقابه آن به صورت دائمی تأمین می‌شود.

با افتتاح این طرح آبرسانی از رودخانه کارون به تالاب شادگان، این تالاب بین المللی بار دیگر احیا می‌شود.

طرح انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب بین المللی شادگان از سال ۱۳۹۲ آغاز و با صرف بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال سال ۱۳۹۷ به اتمام رسید و آماده بهره برداری نهایی شد.

منبع تغذیه تالاب شادگان رودخانه‌های جراحی و کارون است اما پس از سدسازی بر روی رودخانه کارون حقابه هور از این رودخانه تأمین نمی‌شود.

طرح آبرسانی به تالاب شادگان به میزان پنج متر مکعب در ثانیه در راستای تأمین حقابه این تالاب اجرا شده است.

تالاب بین المللی شادگان با بیش از ۵۰۰ هزار هکتار وسعت در جنوب خوزستان قرار دارد که بزرگ‌ترین تالاب ثبت شده کشور در فهرست تالاب‌های بین المللی است.

بخش زیادی از این تالاب به دلیل تأمین نشدن حقابه در سال‌های قبل خشک شده بود که سیل بهار امسال این تالاب را به طور کامل آبگیری کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عصر دوشنبه وارد اهواز شد. وی در بخش غیزانیه اهواز ازطرح مهار کانون فوق بحرانی ریزگرد دیدن کرد.

کانون شماره ۴ در شرق و جنوب شرق اهواز ۱۱۲ هزار هکتار وسعت دارد و عملیات بیابان زدایی در آن از بهمن سال ۱۳۹۵ آغاز شده است.

احیای تالاب شادگان با انتقال آب از کارون
احیای تالاب بین المللی شادگان با انتقال آب کارونرئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: با افتتاح طرح آبرسانی از رودخانه کارون به تالاب شادگان، این تالاب بین المللی بار دیگر احیا می شود.

رحیم مجدمی اظهار داشت: طرح انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب بین المللی شادگان از سال ۱۳۹۲ آغاز و سال ۱۳۹۷ به اتمام رسید و اینک آماده بهره برداری نهایی است.

وی افزود: برای اجرای این طرح ۶ کیلومتر کانال حفر شده و ۶ دستگاه پمپ فشار قوی نیز برای انتقال آب خریداری و نصب شده است که پنج پمپ وارد مدار شده و یک دستگاه پمپ نیز به عنوان ذخیره در محل آماده بکار خواهد بود.

مجدمی گفت: با بهره برداری نهایی از این طرح مشکل کمبود آب تالاب شادگان در سال های کم بارش برطرف و حقآبه آن به صورت دائمی تامین می شود.

منبع تغذیه تالاب شادگان رودخانه های جراحی و کارون است اما پس از سدسازی بر روی رودخانه کارون حقابه هور از این رودخانه تامین نمی شود.

طرح آبرسانی به تالاب شادگان به میزان پنج متر مکعب در ثانیه در راستای تامین حقابه این تالاب اجرا شده است.

تالاب بین المللی شادگان با بیش از ۵۰۰ هزار هکتار وسعت در جنوب خوزستان قرار دارد که بزرگ‌ترین تالاب ثبت شده کشور در فهرست تالاب‌های بین المللی است.

بخش زیادی از این تالاب به دلیل تامین نشدن حقابه در سال‌های قبل خشک شده بود که سیل بهار امسال این تالاب را به طور کامل آبگیری کرد.

شکایت انجمت زیست محیطی خوزستان از سازمان محیط زیستانجمن زیست محیطی خوزستان از معاون سازمان محیط زیست شکایت کردیک انجمن محیط زیستی خوزستان در اعتراض به تمدید مجوز باطل شده یک طرح انتقال آب از رودخانه کارون، دومین شکایت خوزستانی‌ها علیه سازمان حفاظت محیط زیست را در مراجع قضایی به جریان انداخت.

به گزارش ایرنا این دومین شکایت مردمی در خوزستان از سازمان حفاظت محیط زیست است و پیش از این شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی به سبب صدور مجوز ویلاسازی در منطقه حفاظت شده «خائیز» علیه این سازمان اعلام شکایت کرده بود.

"انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان "روز یکشنبه به دلیل آنچه «اهمال و تعدیات مأموران نسبت به انجام وظایف دولتی» نامیده از محمد مسعود تجریشی معاون سازمان حفاظت محیط زیست به دادسرای کارکنان دولت شکایت کرده است.

در شکایت این انجمن آمده است: در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ کمیته فنی کارشناسی بررسی گزارش‌های ارزیابی محیط زیستی، مجوز پروژه کوهرنگ۳ را در ۲۵ بند تصویب کرد که در بند ۲۱ به صراحت آمده است، در صورت عدم رعایت هر یک از شروط مطروحه در مجوز و مفاد ارزیابی محیط زیستی و یا سایر ضوابط، قوانین و مقررات، مجوز محیط زیستی صادره باطل و کان لم یکن تلقی می‌شود.

در ادامه آمده است: با دقت نظر در نامه ۶ مهر ۱۳۹۵ اداره کل حفاظت محیط زیست استان چهار محال و بختیاری خطاب به دادستان کوهرنگ و تعطیلی پروژه کوهرنگ۳ نه تنها شروط مجوز محیط زیستی را رعایت نکرده‌اند، بلکه دامنه تخریب را نیز گسترش داده است. بر این اساس تمدید ۲ ساله مجوز محیط زیستی باطل شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست کشور به امضای محمدمسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و تداوم عملیات اجرایی این پروژه فاقد وجاهت قانونی است.

در این نامه تاکید شده است: سازمان بدون توجه به تغییرات اقلیمی تغییر الگوی بارش و آمار رسمی مبنی بر کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارش‌ها در حوزه آبخیز کارون بدون هیچ‌گونه بازنگری، اقدام به تمدید مجوز ابطال شده سد و تونل کوهرنگ ۳ کرده است. توجیهات غیرعلمی از سوی معاونت سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر صرف هزینه‌های میلیاردی از منابع عمومی نیز نمی‌تواند دلایل قانع کننده‌ای برای تداوم اجرای این پروژه ضد محیط زیستی باشد و هزینه‌های تخریب سرزمین در استان‌های خوزستان و چهار محال و پیامدهای ملی آن چندین برابر رقم ذکر شده برآورد می‌شود و بهره برداری از پروژه کوهرنگ ۳ بر سرشاخه‌های کارون سبب تداوم و افزایشی بحران ریزگردها و کوچ و مهاجرت اجباری خواهد شد.

در بخش دیگری آمده است: هر گونه تصمیم غیرکارشناسی و ضد محیط زیستی وزارت نیرو و بارگذاری جدید بر روی رودخانه کارون خطرات جدی را متوجه حیات آن و زندگی و معیشت مردم استان‌های خوزستان و چهار محال و بختیاری و همه زیستمندان این رودخانه خواهد کرد.

در ادامه نظر به ضرورت پیشگیری از خسارت‌های جبران ناپذیر در اثر تداوم طرح و پروژه کوهرنگ۳ و تضاد آشکار با سند ملی حفاظت از محیط زیست کشور، ابلاغیه رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایران و اصل ۵۰ قانون اساسی، آمایش سرزمینی و لزوم اصلاح شیوه‌های نادرست حکمرانی بر منابع آب کشور و ضرورت رعایت الزامات محیط زیستی و اجتماعی و پایداری سرزمین در حوزه مبدا همچنین عدم رعایت تعهدات مجری پروژه کوهرنگ ۳ مسابق سند رسمی و اعتراف سازمان حفاظت محیط زیست طی نامه مورخ ۴ اسفند ۹۶ همچنین نامه ۱۴ اسفند ۹۶ نمایندگان مردم اصفهان در مجلس خطاب به معاون اول قوه قضائیه و تاکید بر اجرای غیرقانونی پروژه که مجوز محیط زیستی آن باطل شده است، تعقیب قانونی تجریشی معاون سازمان محیط زیست به عنوان مسئول امضا کننده مجوز ابطال شده پروژه کوهرنگ تونل و سد، درخواست شده است.

تا کنون ۶ طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون بزرگ (کارون و دز) به فلات مرکزی اجرا شده است که بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب را منتقل می‌کنند.

هفتمین طرح انتقال آب، کوهرنگ ۳، برای انتقال ۲۵۰ میلیون مترمکعب از سرشاخه‌های کارون به زاینده رود اجرا شده که پیش از تکمیل در حال بهره برداری است. مجوز این طرح در سال ۹۳ باطل شده بود که در سال ۹۶ درخواست منع توقیف عملیات اجرایی سد کوهرنگ از سوی سازمان محیط زیست به قوه قضائیه اعلام و مجوز آن تمدید شد. عملیات ساخت سد کوهرنگ ۳ از فروردین ۹۷ از سرگیری شده است.

معصومه ابتکار رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست بارها مخالفت صریح خود را با طرح‌های انتقال آب میان حوضه‌ای اعلام کرده بود. این در حالیست که تغییر موضع سازمان محیط زیست و مکاتبه کلانتری رئیس این سازمان درباره وجود آب مازاد در خوزستان، چندی پیش جنجال برانگیز شده بود.

با توجه به وضعیت بحرانی آب در خوزستان به ویژه در رودخانه کارون طرح‌های انتقال آب بیش از دو دهه است که با مخالفت کارشناسان و مردم روبه روست.

مجمع نمایندگان خوزستان نیز آذر ماه ۱۳۹۷ طی نامه‌ای به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواستار ابطال مجوز محیط زیستی پروژه کوهرنگ ۳ شدند.

همچنین امسال سه انجمن مردم نهاد به خاطر تصمیمات اتخاذ شده در حوزه منابع طبیعی از سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به مراجع قضائی شکایت کرده‌اند.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

فعالان زیست محیطی خواستار حذف جاده های هورالعظیم شدند

تاثیر دستکاری بشر بر روی حوزه‌ها و بی‌نظم کردن حوزه‌های آبخیز

پارلمان آب نهادی برای تحقق تصمیم سازی دموکراتیک در حوزه آب است/ فعالان محیط زیست صدای طبیعت هستند

انتقال آب کارون به تالاب شادگان در دست اجرا

 

https://zistonline.com/vdcjiveo.uqevizsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما