تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب : 81273
کارشناسان آلمانی می‌گویند برای ترمیم خسارت‌هایی که تنها طی دو سال به دلیل تغییرات اقلیمی ایجاد شده، باید ۳۰۰ میلیون درخت کاشته شود و هزینه آن ۶۴۰ میلیون یورو برآورد می‌شود./ جاده چالوس، یکی از زیباترین جاده‌های ایران و جهان است، این جاده به جز رویی که ما دوست داریم روی دیگری هم دارد که چندان مورد پسند نیست. درطول سال‌های اخیرعدم توجه و سهل انگاری برخی از مسافران و رستوران‌ها باعث شده که زباله‌های زیادی در مسیر این جاده انباشته شود.
 فاجعه بزرگ در انتظار جنگل‌های آلمان و زیباترین زباله‌دانی جهان!
به گزارش زیست آنلاین،‌ مطالعات کارشناسی نشان می‌دهد که جنگل‌های آلمان در معرض نابودی هستند و در این رابطه تغییرات اقلیمی نقش اصلی را ایفا می‌کند.

کارشناسان آلمانی می‌گویند برای ترمیم خسارت‌هایی که تنها طی دو سال ایجاد شده، باید ۳۰۰ میلیون درخت کاشته شود و هزینه آن ۶۴۰ میلیون یورو برآورد می‌شود.

۲۰۰ سال پیش بخش زیادی از درختان آلمان از بین رفته بودند اما با تلاش فراوان در دهه‌های متمادی بازیافت جنگل‌ها میسر شد و آلمان به یکی از پردرخت‌ترین کشورهای اروپا تبدیل شد. اکنون این کشور دوباره با خطر نابودی جنگل‌های خود مواجه شده است.

بیش از هر چیز کاهش بارندگی، بالا رفتن دما و سوسک‌های پوست‌خوار باعث نگرانی شدید جنگل‌داران آلمان شده‌اند. اتحادیه جنگل‌داران این کشور برآورد کرده است میزان درخت‌هایی که در سال گذشته و سال جاری میلادی بر اثر بیماری و طوفان از بین رفته‌اند حدود ۷۰ میلیون متر مکعب است.

در عین حال حمل و نقل این درخت‌ها که اکثر آنها باید نابود شوند، حدود دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو تخمین زده می‌شود.

اتحادیه جنگل‌داران آلمان معتقد است که جنگل‌های این کشور دچار "بزرگ‌ترین فاجعه قرن" شده‌اند.

این اتحادیه برآورد کرده که برای ترمیم جنگل‌ها باید دست‌کم ۳۰۰ میلیون درخت کاشته شود که هزینه آن ۶۴۰ میلیون یورو خواهد بود.

یولیا کلوکنر، وزیر کشاورزی آلمان، برای ترمیم جنگل‌ها طرحی تهیه دیده که در مجموع بیش از نیم میلیارد یورو هزینه برمی‌دارد.

کارشناسان معتقدند که بر اثر تغییرات اقلیمی روند نابودی جنگل‌ها ادامه خواهد داشت و گونه‌های مختلف درختان با آفت‌ها و بیماری‌های گوناگونی مواجه خواهند شد.

اولاف اشمیت، رئیس اداره امور جنگل‌های ایالت بایرن که یکی از ایالت‌های پرجنگل آلمان به‌شمار می‌رود می‌گوید: تقریبا تمامی گونه‌های درختی بایرن با مشکل‌روبرو هستند.

او در این راستا به جنگل‌ کاج سیاه در "فولکن‌برگ" بایرن اشاره می‌کند که بر اثر گستردگی قارچ دی‌پولدیا (Dipoldia) بیمار شده و امیدی به نجات آن نیست.

در برخی مناطق بایرن افزایش شمار شب‌پره ابریشم‌باف ناجور (Lymantria dispar) برای درختان آفتی جانکاه به‌شمار می‌رود و در مناطق دیگر سوسک کوسه یا بیماری "لکه دودی".

در مجموع جنگل‌هایی که از درختان شمشاد، افرا، راش، کاج نوئل، کاج سیاه و بلوط تشکیل شده‌اند در معرض خطر نابودی قرار دارند.

اشمیت می‌گوید، تغییرات اقلیمی به صورت مستقیم، یعنی کم‌آبی و تابش شدید آفتاب بر تاج درختان یا به شکل غیرمستقیم برای جنگل‌ها مشکل ایجاد می‌کند. غیرمستقیم به این معناست که بالا رفتن دمای هوا باعث افزایش شمار حشرات چوب‌خوار یا برگ‌خوار و قارچ‌ها شده است.

به گزارش دویچه‌وله، کارشناسان سلامت نیز در یک مورد مشخص برای جلوگیری از بیماری ریوی انسان هشدار داده‌اند. این مورد نگران‌کننده بیماری "لکه دودی" است که در درختان افرا پدید می‌آید و تنه درختان را می‌خورد. این آفت را گونه‌ای قارچ پدید می‌آورد که خشکیده آن در هوا پراکنده می‌شود و پس از ورود به ریه انسان، عفونت ایجاد می‌کند.

جاده چالوس


زیباترین زباله‌دانی جهان! جاده چالوس، یکی از زیباترین جاده‌های ایران و جهان است، خیلی از ما در طول عمر خود برای یک بار هم که شده عبور از این جاده را تجربه کرده و از دیدن مناظر بکر و طبیعی آن لذت برده‌ایم، آبشارها، صخره‌ها، پیچ و خم‌های دلهره‌آور و تپه‌های باستانی تنها بخشی از جاذبه‌هایی است که در مسیر عبور از این جاده زیبا چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

‌به گزارش ایسنا، این زیبایی‌ها اما همه روی سکه نیست، این جاده به جز رویی که ما دوست داریم روی دیگری هم دارد که چندان مورد پسند نیست. درطول سال‌های اخیرعدم توجه و سهل انگاری برخی از مسافران و رستوران‌ها باعث شده که زباله‌های زیادی در مسیر این جاده انباشته شود. تجمع این زباله‌ها تنها به اطراف جاده و کنار رستوران‌ها محدود نشده و رودخانه کرج را هم قربانی کرده است. این انباشت زباله نه تنها چهره‌ی یکی از زیباترین جاده‌های جهان یا به عبارتی چهارمین جاده زیبای جهان را زشت کرده بلکه پیامدهای زیست محیطی را نیز به دنبال داشته است؛ پیامدهایی که به سادگی قابل جبران نیست.

در این میان مدیرکل محیط زیست البرز معتقد است مشکل چندانی در جمع آوری زباله‌های روستاهای جاده چالوس وجود ندارد و آنچه شرایط را سخت کرده زباله‌های خارج از روستاهاست.

فردین حکیمی، اظهار کرد: وضعیت انباشت زباله در حواشی جاده چالوس در مقایسه با سال‌های گذشته تغییر کرده و بهتر شده ولی هنوز هم رضایت بخش نیست.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر شاهد کاهش حجم زباله در اطراف مراکز گردشگری، رستوران‌ها و سفره خانه‌های جاده چالوس بوده‌ایم که این امر نتیجه آموزش و فرهنگسازی در خصوص خطرات انباشت زباله بوده است.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه اغلب مراکز خدماتی و گردشگری مستقر در حاشیه جاده چالوس با شورای بخش قرار داد منعقد کرده‌اند، زباله‌هایش از طریق شرکتی جمع آوری می‌شود و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

این مسئول تصریح کرد: عمده مشکل ما در بحث زباله‌های چاده چالوس به مناطق و فضاهای خارج از روستا مربوط است و در حال حاضر در جمع آوری زباله‌های روستایی مشکل چندانی وجود ندارد.

حکیمی افزود: به دلیل اینکه در فضاهای خارج از روستا سطل‌های زباله به تعداد کافی وجود ندارد، گردشگران اغلب زباله‌های خود را رها می‌کنند که این امر باعث زشتی چهره جاده چالوس شده است.

مدیرکل محیط زیست البرز گفت: البته هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر سطل‌های زباله در فضاهای خارج از روستا نصب شود هم اقدام لازم برای تخلیه به موقع آنها صورت بگیرد.

وی اظهار کرد: در تمامی نقاط جاده چالوس در ایام تعطیل شاهد حضور گردشگران هستیم که این امر مدیریت پسماند در این منطقه را با مشکلاتی مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه این مشکلات باعث نمی‌شود مسئولان به وظایف خود در این حوزه عمل نکنند، افزود: جمع آوری زباله‌های داخل روستا و حریم شهر به عهده شهرداری و خارج از حریم روستا با بخشداری است که باید با اجرای طرح‌های مستمر صورت بگیرد تا کمتر شاهد انباشت زباله در جاده چالوس باشیم.

حکیمی گفت: البته مردم هم باید با مسئولان همکاری لازم را داشته باشند و از ریختن زباله در فضاهایی که دسترسی عموم به آن مشکل است خودداری کنیم چون داشتن محیطی پاک و تمیز حق همه مردم است و نباید عده‌ای با خودخواهی این حق را تضییع کنند.

درباره این موضوع بیشتر بخوانید:

معرفی زیباترین جنگل های ایران​

ضرورت ارایه آموزش‌های بنیادی شیوه حفاظت از میراث‌طبیعی به مردم

بررسی آثار آتش سوزی جنگل ها

راهکارهایی برای کاهش مصرف پلاستیک

پسماند طلای کثیف

انواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش اول

انواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش دوم

بررسی انواع زباله و ماهیت آنها

https://zistonline.com/vdcaeuna.49n6015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما