با فرا رسیدن موج تازهای از گرما در اروپا، رکورد گرما در این قاره سبز شکسته شده است! دلیل این موج گرمایی در اروپا از حرکت بازماندن تندبادهایی است که معمولاً هوای خنک اقیانوس اطلس را به اروپا میرسانند.
به گزارش زیست آنلاین، با فرا رسیدن موج تازهای از گرما در اروپا، رکورد گرما در این قاره سبز شکسته شده است! در برخی از کشورهای اروپایی به حدی دما افزایش یافته که در تاریخ آن کشورها بیسابقه بوده است.
از جمله این کشورها، بلژیک است که با دمای 40 درجه رکورد گرمترین دما را در تاریخ خود ثبت کرده است؛ روز چهارشنبه در شهر کلاین بروگل بلژیک دما به 39.9 درجه سانتیگراد رسید که داغترین روز از سال 1833 تا به امروز بوده است؛ در هلند گرمای هوا در 75 سال گذشته بیسابقه بوده بهگونهای که شهر آیندهوون در جنوب هلند نیز با دمای 39.3 درجهای، رکورد قبلی که 75 سال پیش ثبت شده بود را شکست.
پاریس و برخی شهرهای دیگر فرانسه در انتظار افزایش گرما به بیش از 40 درجه سانتیگراد هستند؛ گرما در آلمان، بلژیک، هلند، اسپانیا، لوکزامبورگ و سوئیس همچنان شدید خواهد بود و در تمامی این مناطق انتظار میرود درجه حرارت از 40 درجه بگذرد!
در بسیاری از کشورهای اروپایی، باران چندانی نباریده و تابستان کمکم به نیمه میرسد و این مشکلی است که نگرانی در مورد خشکسالی را تشدید میکند؛ با موج تازه گرمای شدید در اروپا، مقامهای کشورهای قاره، بهویژه در مناطقی که گرمایی با این شدت چندان سابقه ندارد، با مشکلات مختلفی از جمله برای کمک به سالخوردگان و بیماران روبهرو هستند؛ همزمان، نگرانیهایی از وقوع آتشسوزیهای گسترده شکل گرفته است، بهویژه که خشکی زمین، رعدوبرق و توفانهای ناگهانی و بادهای شدید ممکن است به گسترش حریق بیانجامند.
اروپا با موج جدیدی از گرما دست به گریبان است، گرمایی که از سال 2003 تاکنون بیسابقه بوده است؛ جنگلها و مراتع در سوئد طعمه حریق شدهاند و دریای بالتیک در لهستان گرمتر از معمول شده است؛ در چنین شرایطی بسیاری از مردم درباره علت این موج گرما میپرسند، آنها میخواهند بدانند که آیا علت این موج گرما را باید به حساب تغییرات اقلیمی نوشت؟!
به گزارش گاردین، بر اساس ارزیابی دانشمندان اروپایی، تغییرات آب و هوایی احتمالاً توانسته اثر موج گرمایی که به اروپا رسیده را دو برابر کند؛ این موارد، نتایج اولیه هستند اما دانشمندان میگویند که نشانههای تغییرات آب و هوایی را میتوان به روشنی در این موج گرمایی مشاهده کرد؛ دانشمندان پیشبینی کرده بودند که گرم شدن کره زمین، تعداد و شدت موجهای گرمایی را افزایش میدهد.
دانشمندان فعال در موسسه پژوهش تغییرات اقلیمی (WWA) در ارزیابیهای خود با مقایسه تغییرات اقلیمی به نتایجی دست پیدا کردهاند.
"فردریک اتو" استاد دانشگاه آکسفورد و عضو سازمان جهانی آب و هوا درباره اثرگذاری تغییرات اقلیمی میگوید: «در این امر که تغییرات آب و هوایی عامل این افزایش است، شکی وجود ندارد؛ جهان در حال گرمتر شدن است و از این رو امواج گرمایی مثل این موج اخیر هم شایعتر می شوند؛ آن چیزی که زمانی بهعنوان گرمای نامعمول تلقی میشد، اکنون به امری عادی بدل شده است.
از این رو، جامعه باید و میتواند خود را برای این گرمای بیسابقه آماده کند اما در همان حال شکی وجود ندارد که میتوانیم و در اصل لازم است که در برابر افزایش احتمال رویدادهای آب و هوایی شدید محدودیتی از طریق کم کردن میزان انتشار گازهای گلخانهای در جو ایجاد کنیم.»
دانشمندان دادههای مرتبط به سه روز از گرمترین روزهای این دوره گرمایی را در هفت ایستگاه در شمال اروپا از ایرلند، هلند تا کشورهای اسکاندیناوی را جمعآوری و تحلیل کردند.
"گیرت جان فون الگدنبورگ" از مؤسسه هواشناسی سلطنتی هلند و عضو WWA میگوید: «ما دریافتیم که موج گرمای اخیر در ایستگاههای شمالی، در قطب شمال غیرعادی و بیسابقه است» این گروه از هواشناسان دریافتهاند که در اروپای شمالی فرایند گرم شدن کره زمین ریسک وقوع پدیدههای گرمایی از این دست را تا دو برابر افزایش داده است.
دلیل این موج گرمایی در اروپا از حرکت بازماندن تندبادهایی است که معمولاً هوای خنک اقیانوس اطلس را به اروپا میرسانند؛ از حرکت بازماندن تندبادها سبب شده که هوای خشک و گرم به مدت دو ماه یعنی بیش از حد معمول در قاره اروپا باقی بماند؛ از حرکت بازماندن تندبادها در نیم کره شمالی نسبت مستقیم با گرم شدن کره زمین و بهویژه گرم شدن قطب و در نتیجه از بین رفتن یخ دریاها دارد.
به باور دانشمندان، تغییرات اقلیمی باعث چند برابر شدن خطر جاری شدن سیلاب یا وزش طوفانهای سهمگین و گردباد شده است؛ بر همین اساس، نموداری توسط WWA منتشر شد که در آن میتوان افزایش فوقالعاده موارد مربوط به خشکسالی، طوفان و سیلاب در سطح جهان از سال 1900 تا2018 را مشاهده کرد:
در این نمودار، منحنی آبیرنگ مربوط به سیل، منحنی خاکستری، روایتگر موارد مربوط به توفان و منحنی نارنجی بیانگر موارد مربوط به خشکسالی در سطح جهانی است.
به گزارش تسنیم، امواج گرمایی در شمال اروپا با آتشسوزی و گرمای طولانی در بریتانیا و قاره اروپا همراه شده است؛ این رویدادهای آب و هوایی غیرعادی نه تنها اروپا بلکه اکنون کل کره زمین را در نوردیده است؛ در اوایل ماه ژوئیه، سیل در ژاپن دست کم 220 کشته بر جای گذاشته است و در همان حال، موج گرمایی دمای هوا را به 41 درجه سانتیگراد رسانده و 35 هزار نفر را راهی بیمارستانها کرده است؛ در غرب ایالات متحده موج گرمایی منجر به آتشسوزیهای گسترده شده و در شرق این کشور، سیل جاری شده است.