تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب : 81691
انرژی خورشیدی به عنوان منبع تجدیدپذیر و کم کربن استفاده می شود. با این حال برخی از افراد در مورد استفاده از این انرژی نگران هستند و اظهار می کنند که این انرژی پاک خود دارای معایبی است.
آلودگیهای صنعت تجدید پذیر چیست
به گزارش زیست آنلاین، روزانه مطالب زیادی در مورد فواید استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی باد یا انرژی خورشیدی نوشته می‌شوند اما در مقابل باید بدانید یک مکتب فکری وجود دارد که افراد پیرو این مکتب بر این باور هستند که انرژی خورشیدی معایبی نیز دارد.

اگرچه در حال حاضر میزان مصرف انرژی خورشیدی برای برق ۲.۸ درصد است اما سازمان‌های بین‌المللی و حتی کنفرانس پاریس ۲۴ (COP ۲۴) به طور مداوم در تلاش هستند تا آن میزان را افزایش دهند. هدف فعلی آنها افزایش این میزان مصرف تا ۳۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ در سراسر جهان است.

نمی‌توان انکار کرد که خورشید یکی از فراوان‌ ترین منابع انرژی را ارائه می‌دهد. برآوردها نشان می‌دهد که زمین حدود ۱۲۰ هزار تراوات انرژی از تابش خورشیدی دریافت می‌کند که این میزان ۲۰ هزار برابر بیشتر از آنچه جهان واقعا نیاز دارد، است.

اگر ما بتوانیم از این انرژی به نحو احسن استفاده کنیم، دیگر نیازی نیست نگران به اتمام رسیدن ذخایر نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی باشیم. روش‌های بسیاری وجود دارد که طی آن از انرژی خورشیدی به عنوان منبع تجدیدپذیر برای تصفیه انرژی و انتقال به یک اقتصاد کم کربن، به عنوان منبع تجدیدپذیر استفاده می‌شود. با این حال برخی از افراد در مورد استفاده از انرژی خورشیدی نگران هستند. طی این مقاله در مورد همه جوانب مثبت و منفی انرژی خورشیدی صحبت می‌کنیم.

مزایای استفاده از انرژی خورشیدی
منبع انرژی پاک
انرژی خورشیدی یک منبع انرژی پاک به شمار می‌رود که محیط زیست را آلوده نمی‌کند. این یک منبع انرژی تجدیدپذیر است و می‌توان روزانه به طور مستقیم از خورشید استفاده کرد. از این رو تا زمانی که خورشید وجود دارد هیچ‌گونه جای نگرانی نیست. به گفته دانشمندان پدپده فروپاشی خورشید حداقل تا ۵ میلیارد سال آینده رخ نخواهد داد بنابراین ما زمان کافی برای بهره برداری داریم و با اطمینان می‌توانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم.

کاهش اثرات تغییر آب و هوا
استفاده از انرژی خورشیدی تاثیر مستقیمی در کاهش ردپای کربن در کره زمین دارد. برآوردها نشان می‌دهد که انرژی خورشیدی به کاهش خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی در آینده، با صرفه‌جویی ۲۵۹ میلیارد دلاری در سطح جهان کمک خواهد کرد.

انگیزه از سوی دولت‌ ها
بیشتر دولت‌ها از افرادی که پنل‌های خورشیدی را در خانه‌های خود نصب می‌کنند، حمایت مالی می‌کنند. یارانه‌های دولتی زیادی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از انرژی خورشیدی از بیشتر انرژی مورد نیاز خود برای استفاده روزمره استفاده کنید.

کاهش صورتحساب‌ های برق
در صورت اضافه کردن برق منظم با انرژی خورشیدی، صورتحساب برق شما نیز می‌تواند به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. علاوه بر این، با افزایش پیشرفت در توسعه فناوری‌های پنل‌های خورشیدی امکان اشتراک انرژی اضافی با همسایگان نیز وجود دارد. در عوض، مبلغ آن را پرداخت می‌کنید یا در صورتحساب بعدی خود تخفیف می‌گیرید.

هزینه کم
علاوه بر نکات ذکر شده، هزینه نگهداری یک صفحه خورشیدی بسیار ناچیز است. بنابراین پس از نصب آن در خانه، بسته به کیفیت می‌توانید ۱۰ الی۲۰ سال از آن استفاده کنید. تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی نیز ضمانت‌های ماندگاری را بر روی این پنل‌ها می‌گذارند تا در صورت بروز مشکل با آنها تماس برقرار کنید. همچنین این پنل‌ها باید سالی چند بار تمیز شوند بنابراین می‌توانید خودتان این کار را انجام دهید یا با یک شرکت نظافت تماس گرفته تا افرادی بیایند و این کار را برای شما انجام دهند.

معایب انرژی خورشیدی
نصب و راه اندازی همراه با آلودگی
اگرچه وقتی به انرژی خورشیدی فکر می‌کنیم، انرژی پاک به ذهنمان می‌آید، لازم به ذکر است که نصب پنل‌های خورشیدی نیز با آلودگی همراه است. هنگامی که پنل‌های خورشیدی منتقل و نصب می‌شوند، تمایل به انتشار گازهای گلخانه‌ای دارند. علاوه بر این، برخی از مواد مورد استفاده در سامانه‌های فتوولتاییک(Photovoltaic system) سمی هستند. بنابراین، می‌تواند به طور غیرمستقیم بر محیط زیست تاثیر بگذارد. هر پدیده‌ای که در اثر تابش نور بدون استفاده از مکانیزم‌های محرک مکانیکی الکتریسیته تولید کند، پدیده فتوولتاییک(Photovoltaics) گفته شده و عاملی که این فرایند را به وجود می‌آورد، سلول خورشیدی(Solar cell) نام دارد.

هزینه اولیه بالا
هزینه اولیه نصب و استفاده از انرژی خورشیدی بسیار زیاد است زیرا کاربر مجبور است هزینه کل بسته را بپردازد. کل سیستم شامل باتری، سیم کشی، پنل خورشیدی و اینورتر یا مبدل جریان مستقیم به متناوب است. با این حال، فناوری در این بخش هر روز در حال پیشرفت است، بنابراین احتمالا در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش هزینه‌ها خواهیم بود.

وابسته به آب و هوا
استفاده از انرژی خورشیدی بسیار وابسته به خورشید است. بنابراین اگر هوا ابری است و خورشید در آسمان نیست ممکن است در آن روز برقی از آن سو دریافت نکنید. از آنجا که فناوری ذخیره سازی در حال حاضر پیشرفتی ندارد، پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی زیادی را ذخیره کنند. بنابراین در حال حاضر اتکای ۱۰۰ درصد به انرژی خورشیدی امکان‌پذیر نیست. شما باید آن را با منابع انرژی سنتی تکمیل کنید.

نتیجه گیری
با توجه به معایب ذکر شده می‌توان دریافت که انرژی خورشیدی آن طور که فکر می‌کردیم هم پاک نیست و دارای برخی معایب نیز است. بزرگترین مشکل آن نیز انتشار گازهای گلخانه‌ای است که برای محیط زیست مضر است. اما اگر به معنای نسبی دیده شود و با منابع فعلی مقایسه شود، آلودگی ایجاد شده توسط پنل‌های خورشیدی تا حدودی کمتر است. برخی از معایب دیگر مانند هزینه‌های بالا و وابستگی به آب و هوا باعث ایجاد شک و تردید می‌شود اما کاهش صورتحساب‌های برق، یارانه‌های دولت و هزینه‌های پایین تعمیر و نگهداری آن معایب را جبران می‌کند.

به گزارش انرژی امروز، هرچه سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در جهت توسعه راه حل‌های نوآورانه برای جذب انرژی خورشیدی صورت می‌گیرد، ما به احتمال زیاد می‌توانیم از این منبع انرژی به طور کارآمدتری استفاده کنیم. با وجود انتقادات و ضایعات سمی که این صفحات خورشیدی تولید می‌کنند ما این واقعیت را می‌دانیم که انرژی خورشیدی یک منبع بسیار بهینه‌تر از سوخت‌های فسیلی است.

https://zistonline.com/vdcezp8v.jh8zoi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

انتشار گاز کلخانه ای و سمی بودن چرندیاتی بیش نیست.و یک ذهن بیمار این مطالب را انتشار میدهد.چرا که بیشتر سیستمهای استفاده شده مگاواتی در ایران متصل به شبکه هستند و از سیستم ذخیره سازی باتری است استفاده نمیشود.بقول معروف اون ذهن این حرف را گفته اما چرا شما منتشر کردید!!!!؟؟؟؟
کسی مگه اسمی از ایران برده استاد اعظم؟؟؟