رئیس سازمان هواشناسی گفت: کوتاه کردن زمان پروازها به کاهش مصرف سوخت و گازهای گلخانهای کمک میکند.
به گزارش زیست آنلاین، رئیس سازمان هواشناسی ضمن اشاره به این که ۴.۵ میلیارد نفر در جهان متاثر از مخاطرات طبیعی هستند، گفت: حمل و نقل میتواند تا ۱۴ درصد در انتشار گازهای گلخانهای اثرگذار باشد بنابراین کوتاه کردن زمان پروازها به کاهش مصرف سوخت و گازهای گلخانهای کمک میکند.
سحر تاجبخش در ششمین کنفرانس بین المللی منطقهای تغییر اقلیم که با همکاری سفارتخانه کشورهای هند، عراق، قزاقستان، ویتنام، اسپانیا، هلند، بلژیک، نروژ، فرانسه، افغانستان و سوئد برگزار شد، با بیان این که تغییر اقلیم امروز جزو مسائل امنیتی کشور است، اظهار کرد: افزایش رویدادهای حدی در دنیا و در کشور ما یکی از تاثیرات تغییر اقلیم است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مسائل تاثیر گذار بر تغییراقلیم حمل و نقل هوایی است، تصریح کرد: حمل و نقل هوایی نقش بهسزائی در تولید دی اکسید کربن دارد. امروزه مسئله تغییر اقلیم جزو مسائل پر ریسک اقتصادی دنیا است و ۴.۵ میلیارد نفر در دنیا متاثر از مخاطرات طبیعی هستند که ۹۶ درصد مخاطرات طبیعی مربوط به خشکسالی ، طوفان ، سیل و ... است.
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به این که سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ پدیدههای هواشناسی افزایش یافته است، تصریح کرد: قسمتهایی از خاورمیانه و شمال آمریکا متاثر از کم بارشی شدهاند و این موضوع بر درآمد ناخالص ملی آنها تاثیر گذاشته است.
وی افزود: در حال حاضر با افزایش یک درجهای دمای هوا در کره زمین مواجهه هستیم. اگر این تغییرات دمایی به ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد برسد، سبب میشود که امنیت غذایی در کشورها با مشکل مواجهه شود همچنین در حال حاضر بخشی از خاورمیانه و شمال آفریقا متاثرترین مناطق از تغییرات اقلیمی هستند.
تاجبخش در ادامه ضمن اشاره به طوفانهای حارهای گفت: طوفانهای حارهای یکی از مهمترین مخاطرات جوی و اقلیمی هستند چنانچه دمای هوا در کره زمین افزایش پیدا کند طوفانهای حارهای نیز بیشتر خواهند شد.
به گفته رئیس سازمان هواشناسی آب شدن یخهای قطبی، افزایش تراز آب دریا را به دنبال دارد که این موضوع کشورها و شهرهای متعددی که در کنار سواحل قرار دارند را تهدید میکنند.
وی با بیان این که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ افزایش گازهای گلخانهای و دی اکسید کربن در زمین وجود داشت، اظهارکرد: یکی از مهمترین پیامدهای این موضوع تولید امواج گرمای است.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان این که حمل و نقل ۱۴ درصد در انتشار گازهای گلخانهای موثر است، تصریح کرد: طی سالهای اخیر ۳۰ هزار کیلومتر مسیر هوایی جدید در کشور ایجاد شده است که این موضوع سبب شده که مسیرهای هوای کشور به ۹۴ هزار کیلومتر برسد.
به گزارش ایسنا، تاجبخش با بیان این که کاهش مسیرهای هوایی سبب کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش گازهای گلخانهای میشود، اظهار کرد: برای مثال مسیر هوایی بندرعباس - تبریز در حال حاضر به ۸۳۶ مایل کاهش پیدا کرده است و زمان پرواز به ۱۰۴ دقیقه رسیده است که نسبت به گذشته حدود ۲۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است بنابراین افزایش تعداد راههای کوتاه هوایی میتواند به محیط زیست کشور کمک کند.