?> ۶۰درصد بیماریهای عفونی مشترک میان دام و انسان است | زیست آنلاین
تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۰۰
کد مطلب : 81882
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: 60 درصد از بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و دام هستند به همین دلیل باید نگرش‌مان را در مواجهه با این بیماری‌ها تغییر دهیم چرا که اثرات و عواقب متعددی برای سلامت کشور دارند.
۶۰درصد بیماریهای عفونی مشترک میان دام و انسان است
به گزارش زیست آنلاین، قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در اولین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش با اشاره به اینکه 70 درصد بیماری‌های شایع در کشور غیرواگیر است، اظهار داشت: در سال‌های اخیر برای بیماری‌های غیرواگیر که بر پایه دیابت وفشار خون کنترل نشده است، هزینه‌های زیادی ایجاد شده اما همچنان بیماری‌های عفونی عامل تهدید سلامت و حیات انسان تلقی می‌شوند. 

وی ادامه داد: اگر به بیماری‌های عفونی توجه نشود ممکن است با چالش‌های جدی در این زمینه روبرو شویم.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه طی سال‌های اخیر حتی در سال‌های آینده شاهد روند رو به افزایش بیماری‌های خاصی هستیم، اظهار داشت: باوجود اینکه ایران در زمینه ریشه‌کنی بسیاری از بیماری‌ها مثل فلج اطفال، سرخک و به زودی مالاریا موفق بوده است اما سیر بیماری‌های عفونی به سمت بیماری‌های مشترک انسان و دام در حال افزایش است.

جان‌بابایی اعلام کرد: 60 درصد از بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و دام هستند به همین دلیل باید نگرش‌مان را در مواجهه با این بیماری‌ها تغییر دهیم چرا که اثرات و عواقب متعددی برای سلامت کشور دارند.

وی با بیان اینکه بیماری‌های عفونی در منطقه مدیترانه شرقی بیشتر هستند، گفت:‌کشور ما با توجه به رفت و آمد قابل توجه به این مناطق با این بیماری درگیر شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری‌های مشترک انسان و حیوان علاوه بر عوارضی که برای حیوان ودامدار در حوزه اقتصاد ایجاد می‌کند در حوزه سلامت هم سالانه  هزینه‌های زیادی ایجاد کرده است. 

جان‌بابایی به آمار بالای 20 هزار گزش حیوان در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: این اتفاق هزینه‌های هنگفتی را به کشور تحمیل کرده است. به عنوان مثال برای بیمار هاری حدود 3 تا 5 میلیون هزینه می‌شود.

وی گفت: اگر بخواهیم رویه مناسبی برای برخورد با این نوع بیماری‌ها پیش بگیریم باید نوع نگاه‌مان نسبت به گذشته متفاوت باشد. چون این نوع بیماری‌ها بین بخشی بوده و نیازمند مداخله چند حوزه در کشور است.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه هر سال با چهره جدید و متفاوتی از بیماری‌های عفونی و مشترک میان انسان و حیوان مثل بیماری آنفلوآنزا مواجه می‌شویم، گفت: بنابراین باید نوع مواجهه‌مان را با این نوع بیماری‌ها تغییر دهیم.

کیومرث کلانتری معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست و رئیس کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش با اشراه به تنوع زیستی قابل ملاحظه ایران و وجود 8هزار گونه گیاهی و 1300 گونه جانوری مهره‌دار اظهار داشت:‌متاسفانه تنوع زیستی کشور به دلیل بروز مشکلات زیست محیطی همچون تغییرات آب و هوایی، پدیده گرد وغبار و شیوع بیماری‌ها دچار چالش شده است.

وی ادامه داد: با وجود تلاش‌هایی که در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی برای حفظ تنوع زیستی صورت گرفته است، اما از اوایل قرن بیستم تنوع زیستی جهان دچار چالش جدی بوده و با کاهش تنوع مواجه شده است.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست میراث گرانبهای ژن‌های گیاهی و حیوانی را سرمایه ملی هر کشور دانست و ابراز داشت:‌انسان و همه گونه‌های گیاهی و جانوری در مقابل بیماری‌ها آسیب پذیرند و اگر اقدامات پیشگیرانه به موقع برای مقابله با این بیماری‌ها صورت نگیرد در نهایت از جمعیت و ذخایر ژنتیکی و جانوری کاسته شده و در نتیجه به سلامت جامعه وصنعت دامپروری آسیب وارد خواهد شد.

کلانتری با اشاره به تلف شدن هزار راس قوچ و میش و کل و بز در سال 94 در عرض یک هفته به دلیل شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: بنابراین برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل بیماری‌ها توسط سازمان‌های متولی همگام با حفاظت از محیط زیست و آموزش و اطلاع رسانی مستمر، پژوهش ورونق اقتصادی به عنوان بخشی از مهمترین شاخص‌های ارزیابی پیشرفت جوامع ایفا خواهد کرد.

وی افزود: ارتقای هر یک از این شاخص‌ها در جامعه جز با همکاری دستگاه‌هی متولی امکان پذیر نیست.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در دهه‌های گذشته در مقوله حفاظت از محیط زیست همواره از دسته عوامل تهدید از جمله تخریب زیستگاه، شکار غیرمجاز، قاچاق گونه، و تالیف بیش از حد دام صحبت شده است، اظهار داشت: طی 15تا 20 سال گذشته به دلایل متعدد موضوع شیوع بیماری‌ها در حیات وحش کشور به ویژه بیماری‌هایی با درصد مرگ و میر بالا در گونه‌های شاخص جانوری و همچنین بیماری‌های نوپدید و بازپدید به عنوان یکی از عوامل تهدید مهم در حیات وحش کشور مورد توجه قرار گرفته است.

کلانتری ادامه داد: برای اولین بار حفاظت از محیط زیست با رویکرد بیماری‌های شایع در حیات وحش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته چرا که برای حل چالش زیست محیطی به ویژه در این مقوله نیاز به یک نگاه واحد و همکاری متخصصین حوزه‌های مختلف زیست محیطی و بهداشتی داریم.

به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد:این کنگره می‌تواند نقطه عطفی برای گردآوری متخصصین، کارشناسان دامپزشکی، علاقمندان حوزه محیط زیست طبیعی باشد با حفاظت و مدیریت بیماری‌های حیات وحش در سطوح مختلف به عنوان محورهای هشت گانه کنگره مورد بحث و بررسی قرار دهند.

https://zistonline.com/vdcgx797.ak9q74prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما