?> کاشت چنار به یاد درختان خیابان ولی عصر(عج) | زیست آنلاین
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۴۴
کد مطلب : 81914
وقتی سوپراستارها به یاری محیط زیست می آیند

کاشت چنار به یاد درختان خیابان ولی عصر(عج)

سال ۱۳۹۲ روبه روی عمارت قدیمی موزه سینما در باغ فردوس ۱۱۰ درخت چنار توسط هنرمندان عضو انجمن تمدن سبز کاشته شد.
کاشت چنار به یاد درختان خیابان ولی عصر(عج)
به گزارش زیست آنلاین، از سال 1392 به بعد  گاهی هنرمندان برای نگهداشت درختانی که کاشته بودند، به آنها سر می زنند و گاهی اعضای انجمن به صورت گروهی به باغ فردوس می آیند. اما فعالیت انجمن تمدن سبز به همین جا ختم نمی شود. برای جویا شدن از فعالیت های این گروه سری به این انجمن مردم نهاد در محله قیطریه زدیم و با «مهدی توحیدپور» مؤسس انجمن گفت وگو کردیم.

هدف از راه اندازی انجمن تمدن سبز چه بود؟ انجمن تمدن سبز به منظور حمایت از محیط زیست و با گردهمایی هنرمندان در سال ۱۳۷۸ راه اندازی شد. با توجه به آنکه هنرمندان خالق اثرهای هنری هستند و هر اثر خلق شده می تواند حاوی پیامی باشد این تشکل را با حضور هنرمندان راه اندازی کردیم. مهمترین هدف ما مشارکت هنرمندان است و هدف دیگر ماندگاری پیام با آثار خلق شده است تا بتوانیم برای حفظ محیط زیست گام مؤثری برداریم. بخشی از فعالیت انجمن ما تولید محصولات فرهنگی و هنری و بخش دیگر فعالیت حول محور برپایی کارگاه های آموزشی، سمینار، همایش و جشنواره است. در بین جشنواره ها، جشنواره فیلم سبز یک جشنواره جهانی فیلم و هنرهای تجسمی ایران است که با موضوعات زیست محیطی در ۱۵۵ شهر ایران و ۳۱ استان با استقبال خوبی از جانب هنرمندان برگزار شد.

کاشت درخت چنار یکی از فعالیت های ما در انجمن است. حدود ۲ دهه است که در روز درختکاری کاشت نهال را با حضور هنرمندان انجام می دهیم. مانند کاشت ۱۱۰ درخت چنار در خیابان ولی عصر(عج)، کاشت ۶۰۰ درخت با حضور سفیران کشورهای خارجی در پارک پردیسان که با کاشت درختان، عنوان باغ ملل را گرفت و ۶۰۰ درخت دیگر نیز با حضور هنرمندان پیشکسوت در بوستان آب و آتش کاشته شد.

۲۰ سال از راه اندازی انجمن می گذرد؛ نتیجه مشارکت هنرمندان چه بوده است؟  با توجه به فعالیت های مختلف زیست محیطی و استقبال خوب شهروندان این زمینه فراهم شد تا بتوانیم علاقه مندان را جذب اهدافمان کنیم. طی این ۲۰ سال ۲۳۰ نمایشگاه در حوزه هنرهای تجسمی از جمله نقاشی و مجسمه های بازیافتی برپا شد و در حوزه فیلم، تئاتر عروسکی و نمایش خیمه شب بازی موفق و مؤثر بوده ایم. همچنین در بخش هنر معماری عده زیادی از معماران عضو انجمن شده اند که در زمینه معماری سبز ساختمان های پایتخت مشارکت کرده اند. البته این گروه نیز به صورت تخصصی درباره اقامتگاه های بوم گردی فعالیت دارند. در این میان برای نیل به اهداف، گروهی از کارشناسان محیط زیست نیز با ما همکاری دارند و برای عملیاتی شدن یک پروژه توسط هنرمندان به گفت وگو و مشاوره و بررسی ابعاد کار و خلق آثار هنری با هنرمندان می پردازند

همکاری هنرمندان در سال جدید را چگونه ارزیابی می کنید؟ مسائل اقتصادی در نحوه برگزاری برنامه ها تأثیرگذار است. برای رفع مشکلات مالی به مشارکت نهادها و سازمان های مرتبط نیاز است. با وجود این امسال از ابتدای سال تاکنون خوشبختانه اجرای ۲تئاتر، یک فیلم، چند ورکشاپ درباره معماری ایرانی، توزیع لیوان های محیط زیستی در برخی از تکایای تهران در ایام عزاداری ماه محرم و همچنین پروژه بزرگ آقای رستگار را در آبان ماه داشتیم. «علی رستگار» از هنرمندان هنرهای تجسمی است  که یک پرفورمنس هنری  درباره آب و دریاچه بختگان استان فارس اجرا کرد. همچنین سلسله نشست ها، جلسات و کارگاه های آموزشی هم که جای خود دارد. پروژه های متعددی را هنرمندان ارائه داده اند که در دست مطالعه و بررسی کارشناسان است و به زودی اجرای آنها رسانه ای می شود.

عضوگیری در انجمن به چه صورت انجام شده است؟ به گزارش همشهری آنلاین، برای عضو شدن هنرمندان در این انجمن نیاز به انجام کار خاصی نیست و افراد می توانند با یک بار مراجعه و ارائه طرح هنری در حوزه محیط زیست عضو انجمن تمدن سبز شوند. همچنین می توانند با مراجعه به وب سایت http://tamadonsabz.ir  اطلاعات لازم را به دست بیاورند.چه بسا که جشنواره فیلم سبز و کاشت درخت در بوستان ها و برخی از خیابان های تهران  از جمله کارهایی بود که به واسطه برگزاری آن، هنرمندان زیادی جذب انجمن شدند. با مشارکت و فعالیت خیرخواهانه هنرمندان در مواقع بحران توانستیم ۵۰ تن برنج به مناطق سیل زده ارسال کنیم و امیدواریم بتوانیم در این انجمن در کنار هم دست در دست هم برای حمایت و حفاظت از محیط زیست خلق آثار هنری ماندگار را توسعه دهیم.

https://zistonline.com/vdcc0oq4.2bqss8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما