تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۲۵
کد مطلب : 82297
مدیرکل حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: قانون هوای پاک سه سال است که تصویب شده و تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف به اجرای آن هستند. در این کارگروه مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: اگر گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها تامین شود، وزارت نیرو هیچ تمایلی به مصرف مازوت به عنوان سوخت ندارد.
 لزوم اجرای قانون هوای پاک توسط همه دستگاهها / عدم تمایل نیروگاهها برای استفاده از مازوت
به گزارش زیست آنلاین، احمد قاسمی روز چهارشنبه در چهل و سومین کار گروه ملی کاهش آلودگی هوا افزود: آلودگی هوا یکی از موضوعات مهمی است که موجب نارضایتی مردم شده است. 
وی اظهارداشت: سه سال از تصویب قانون هوای پاک می‌گذرد و با توجه به شرایط هوا باید اجرای مفاد آن از سوی دستگاه‌های اجرایی جدی گرفته شود و سازمان حفاظت محیط‌زیست به عنوان نهاد نظارتی باید به جای توصیه از نهادهای اجتماعی آبی بخواهد که قانون را رعایت کنند. 
مدیرکل حقوق عامه دادستان کل کشور ادامه داد: بر اساس قانون هوای پاک تولید سوخت استاندارد وظیفه وزارت نفت است و مکلف است به این وظیفه خود عمل کند. 
قاسمی افزود: اگر مازوت سوخت محسوب می‌شود و اینکه حد گوگرد آن غیراستاندارد است یا خیر، جزو وظایف سازمان حفاظت محیط‌زیست است که باید آن‌را اندازه گیری و اعلام کند و در آن صورت ما وزارت نفت را مکلف به اصلاح سوخت می‌کنیم. 
مدیر کل حقوق عامه دادستانی کل کشور تاکید کرد: باید با دستگاه‌هایی که قانون را اجرا نمی‌کنند با جدیت برخورد شود زیرا سلامت مردم در میان است.

مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: اگر گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها تامین شود، وزارت نیرو هیچ تمایلی به مصرف مازوت به عنوان سوخت ندارد.

علی اصغر عبدلی در همین کارگروه در ارتباط با مصرف سوخت در نیروگاه‌ها افزود: ظرفیت نیروگاه‌های کشور ۸۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات است، از این میزان فقط ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات در نیروگاه‌های بخاری تولید می‌شود و فقط ۱۹ درصد ظرفیت نیروگاه‌های تمام کشور از نوع بخاری است که می‌تواند از سوخت مازوت استفاده کند و بقیه امکان مصرف مازوت را ندارند.

وی اظهار داشت: تمام نیروگاه‌های حرارتی بر پایه سوخت گاز طراحی شده‌اند و فقط در موارد اضطراری اجازه استفاده از سوخت مایع که همان گازوئیل و مازوت است را دارند، بنابراین اگر زیاد از مازوت استفاده کنیم یعنی از دستورالعمل سازنده آن تخطی کرده‌ایم. علاوه بر این در صورت مصرف مازوت مشکلاتی همچون تخریب قطعات و تجهیزات نیروگاهی و ایجاد محدودیت در تولید، افزایش هزینه تعمیرات، زیاد شدن توقف واحدها و خروج اضطراری آن‌ها و بالا رفتن مصرف آب مواجه می‌شویم که دلایلی بر تمایل ما برای استفاده ۱۰۰ درصدی از سوخت گاز است.

مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود: میزان سوخت مصرفی نیروگاه‌ها سال ۹۳ تا ۹۷ حدود ۱۵,۳ درصد مازوت، ۷۲ درصد گاز و ۱۲.۷ درصد گازوئیل بوده که این میزان در سال ۹۸ به ۴.۶ درصد مازوت، ۷۹.۴ درصد گاز و ۱۳.۹ درصد گازوئیل رسیده است. در واقع امسال روند رو به رشد مصرف گاز ادامه نیافت و از ۷۹.۴ درصد به ۸۹ درصد رسید و مصرف مازوت نیز از ۴.۸۶ درصد به ۶.۸ درصد افزایش یافت.

عبدلی تصریح کرد: با توجه به تاکید سازمان محیط زیست تلاش کردیم مصرف مازوت را در نیروگاه‌هایی که در نزدیکی کلانشهرها قرار دارند کاهش دهیم و میزان مصرف را به ۵,۹ درصد مازوت، ۹۱.۶ درصد گاز و ۲.۵ درصد گازوئیل رساندیم. تاکنون نیروگاه های بعثت، منتظر قائم و اصفهان مازوت مصرف نکردند.

وی در ادامه ضمن تأکید مجدد بر این‌که نیروگاه‌ها تمایل چندانی به استفاده از مازوت ندارند، به اقدامات انجام شده در راستای کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها پرداخت و گفت: آلایندگی های ناشی از احتراق سوخت فسیلی به سه شاخص nox، co۲ و sox مربوط است. در بحث co۲ به دنبال آن هستیم تا سال ۱۴۰۰ ضریب انتشار این آلاینده را تا ۱۵ درصد نسبت به سال ۹۰ کاهش دهیم.

مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاه‌ها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی تلاش وزارت نیرو برای کاهش آلاینده Nox نیز گفت: وزارت نیرو به دنبال آن است تا با تغییر تکنولوژی در مشعل های low Nox در کلاس F این میزان آلایندگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. بر اساس این فناوری مشعل ها به یک دهم حد مجاز استاندارد در زمینه گوگرد می رسند.

عبدلی در ارتباط با آلاینده Sox نیز عنوان کرد: در صورت افزایش سهم گاز در سبد سوخت این نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت، میزان انتشار این آلاینده نیز به حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت. سال گذشته طرح جامع فناوری های سازگار را با همکاری جایکا تهیه کردیم، در این طرح مقررشد توسط جایکا مطالعه شود تا معضلات شناسایی و راهکار هر مشکل نیز مشخص شود.

وی تاکید کرد: زندگی امروزه به طور کامل به برق وابسته است و اگر در زمان اضطرار از مازوت استفاده نکنیم قطعا قطعی برق خواهیم داشت که این مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد. پس اگر به ما گازوییل بدهند آن را به عنوان سوخت مصرف می کنیم. نیروگاه های گازی اصلا قابلیت مصرف مازوت ندارند.

وی در ادامه درباره قیمت برق در کشور گفت: متوسط قیمت یک کیلو وات برق در کشور ۱۰ درصد قیمتی است که به کشورهای همسایه صادر می‌شود و این پایین بودن قیمت باعث می‌شود هیچ گونه الزامی برای مصرف‌کنندگان نسبت به کاهش مصرف وجود نداشته باشد. برق پاک ترین انرژی است اما به پایین ترین قیمت عرضه میشود در واقع به عبارتی رایگان به دست مصرف کننده می‌رسد، از این رو انگیزه ای برای کاهش مصرف ایجاد نمی‌کند.

وزارت نفت برای کاهش آلودگی هوا فرآیند سولفورزدایی از مازوت را انجام دهد

همچنین حسین‌رضا شهیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: وزارت نفت باید برای کاهش آلودگی هوا فرآیند سولفورزدایی از مازوت را انجام دهد، بهتر است این فرایند در مبدا یعنی توسط وزارت نفت انجام شود و راه کنترل آن نیز از این طریق کم هزینه‌تر است.

وی با بیان این‌که کاهش مصرف سولفور به دو وزارت نیرو و نفت وابسته است، افزود: هر کسی باید در این راستا وظیفه ذاتی خود را انجام دهد و با توجه به این‌که وزارت نفت این تجربه را دارد انجام این مسوولیت باید به این وزارتخانه واگذار شود.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: ممکن است وزارت نفت در ارتباط با بحث سولفورزدایی از مازوت دچار کمبود بودجه باشد که وزارت نیرو می‌تواند از طریق کمک‌های مالی این وزارتخانه را در این راستا یاری کند.

شهیدزاده گفت: کاملا واضح است که فرآیند سولفورزدایی از مازوت باید از کجا آغاز شود، بنابراین باید با ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها به کاهش این آلاینده در فصل سرما کمک کنیم.

https://zistonline.com/vdchqin6.23niwdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما