تاریخ انتشار :جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۱
کد مطلب : 82392
ناسا، آژانس فضایی اروپا و کره جنوبی در حال ساخت یک صورت فلکی مجازی از ابزارهای فضایی هستند تا آلودگی جهانی هوا را در مقیاس بی‌سابقه‌ای ثبت کنند. بنابراین به زودی دانشمندان قادر خواهند بود ساعت به ساعت، آلودگی هوا را در هر نقطه از زمین از فضا ردیابی کنند.
به گزارش زیست آنلاین، اولین ابزار، یک طیف سنج نظارت مستمر محیط زیست (GEMS) است که در تاریخ ۱۸ فوریه توسط کره جنوبی پرتاب شده است. این ابزار که اکنون در مدار قرار دارد بر روی یک ماهواره کره‌ای برای نظارت بر سطح اقیانوس‌ها طراحی شده است.

ناسا نیز در سال ۲۰۲۲ ابزاری تقریبا مشابه با ابزار کره‌ای را سوار بر یک ماهواره مخابراتی به فضا خواهد فرستاد.

درنهایت نیز دو ابزار دیگر متعلق به آژانس فضایی اروپا(ESA) به سایر ماهواره‌های نظارت بر کیفیت هوا که هم اکنون در مدار هستند، خواهند پیوست تا این مجموعه برای اولین بار در سال ۲۰۲۳ شروع به کار کند.

این ابزار، داده‌ها را برای کمک به متخصصان در جلوگیری از انتشار آلاینده‌هایی مانند نیتروژن دی اکسید، فرمالدهید، دود و هواپخش‌ها جمع آوری می‌کند. هواپخش نامی است که به سوسپانسیون ذرات جامد یا قطره‌های مایع در گاز اطلاق می‌شود. به‌ طور کلی منظور از هواپخش، ذرات گرد و غبار معلق در هواست. دود، ریزگرد اقیانوسی، آلودگی هوا، و مه دود امثالی از هواپخش هستند. در گفتگوی عامه معمولا منظور از واژه هواپخش، افشانه هواپخش است.

از آنجا که داده‌ها به صورت ساعتی ضبط می‌شوند، آلودگی‌هایی که به صورت تدریجی یا ناگهانی ظاهر می‌شوند، به خصوص در هنگام اوج کار نیروگاهها و وقتی که آنها برای برآورده کردن تقاضای تولید برق، نیاز به خنک شدن دارند، مشخص می‌شوند.

علاوه بر این، ابزارهای ماهواره‌ای آلودگی یک منطقه معین را مشخص می‌کنند و به منبع گازهای مضر و مواد شیمیایی موجود پی می‌برند.

بری لفر مدیر برنامه بخش علوم زمین ناسا در یک نشست مطبوعاتی اظهار داشت: چیزی که جالب توجه است این است که می‌توان منابع آلودگی و انتقال آن را در زمان‌های مختلف در روز شناسایی کرد. ما قادر خواهیم بود کیفیت هوا و پیش‌بینی‌های مربوط به آلودگی هوا را دقیق‌تر بدست آوریم، زیرا در مورد منابع و نحوه تغییر این منابع در گذشت زمان آگاهی خواهیم داشت.

در حال حاضر، ابزارهای فضایی که در مدارهای قطبی قرار گرفته‌اند، آلودگی هوا را روزانه اندازه‌گیری می‌کنند. GEMS اولین حسگر کیفیت هوا است که کره زمین را در مدار زمین‌آهنگ نظارت می‌کند و این بدان معنی است که نسل جدید ابزارهای فضایی، مشاهدات مداوم را در هر منطقه از کره زمین انجام خواهند داد.

اطلاعات GEMS از بررسی ذرات معلق در هوا و گازهای دودزا در آسیا تا سال ۲۰۲۱ در دسترس خواهد بود. ناسا می‌خواهد رد آلودگی میدان‌های نفتی و گازی، سکوهای حفاری و کشتی‌های باری و اوج ترافیک را در ایالات متحده و کشورهای اطراف دنبال کند.

آژانس فضایی اروپا نیز با تاکید بر اروپا و شمال آفریقا، در تلاش است تا دقت پیش‌بینی‌های روزانه کیفیت هوا را افزایش دهد.

بن ویلهمن بازرس ESA در هلند به ورج گفت: اطلاعات حاصل از این صورت فلکی، از فردی که در خیابان است و علاقه‌مند است که میزان آلودگی هوای امروز بعدازظهر را ببیند گرفته تا سیاستمداری که می‌تواند بر کاهش آلودگی هوا نقش داشته باشد، در دسترس همگان خواهد بود.

وی افزود: براساس یک مطالعه جدید، آلودگی هوا در اروپا به طور متوسط ​​امید به زندگی را تا دو سال کاهش داده است.

دانشمندان این پروژه می‌گویند: فراتر از ردیابی فوری و لحظه‌ای آلودگی هوای جهانی، داده‌هایی که این ابزارها جمع آوری می‌کنند همچنین به درک ما درباره دامنه عوارض آلودگی هوا بر سلامتی کمک می‌کنند.

https://zistonline.com/vdcdxs0j.yt0xn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما