زیست آنلاین: یک مطالعه نشان داد هرچه کودکان بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند ، خطر ابتلا به اولین مورد آسم در آنها بیشتر خواهد شد.
به گزارشزیست آنلاین، این مطالعه که روز چهارشنبه هفته گذشته در BMJ منتشر شده است، بر شواهد دیگر مبنی بر اینکه قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بر بروز مشکلات مزمن تنفسی تأثیر می گذارد، افزود.
پزشکان از مدتها قبل می دانند که حتی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آلودگی هوا، می تواند آسم را بدتر کند، اما کمتر در مورد اینکه آیا آلودگی خطر ابتلا به آسم را در وهله اول افزایش می دهد یا نه، مطالعه شده است.
محققان اطلاعات مربوط به تقریباً ۷۸۹ هزار کودک دانمارکی متولد شده از 1997 تا 2014 را بررسی کردند. آنها بررسی کردند تا ببینند که آیا هر یک از این کودکان در سنین 1 تا 15 سالگی دچار خس خس سینه و آسم شدند. آنها دریافتند کودکانی که والدین آنها مبتلا به آسم بودند، مانند کودکانی که مادران آن ها هنگام بارداری سیگار می کشیدند به احتمال زیاد به آسم مبتلا می شوند.
اما حتی در هنگام بررسی این عوامل، مشخص شد کودکانی که در معرض سطوح بالاتر آلودگی ذرات کوچک و آلودگی نیترات قرار گرفتند، در مقایسه با کودکانی که در معرض این آلودگی ها نبودند ، احتمال ابتلا به آسم و خس خس مداوم در آن ها بیشتر بود.
به ازای هر 5 میکروگرم بر متر مکعب افزایش غلظت این آلاینده ها، حدود 4 تا 5 درصد افزایش در آسم یا خس خس مداوم سینه وجود داشت.
آلودگی ذرات از نیروگاه ها، اتومبیل ها، ساخت و ساز، کشاورزی و آتش سوزی ناشی می شود. آلودگی ذرات به جای خروج در هنگام بازدم، می تواند در ریه ها باقی بماند و یا وارد جریان خون شود.
منبع: cnnhttps://zistonline.com/vdch-vn6.23nxzdftt2.html