زیست آنلاین: پاییز سال گذشته، غنا به اولین کشور آفریقایی تبدیل شد که به مشارکت اقدام جهانی پلاستیک (GPAP) در مجمع جهانی اقتصاد پیوست.
به گزارش زیست آنلاین، سالانه تقریبا 13 میلیون تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوس ها می شود. این مفدارمعادل خالی کردن یک کامیون زباله در هر دقیقه است.
تخمین زده می شود که حجم پلاستیک هایی که به اقیانوس های جهان راه پیدا می کنند تا سال 2040 سه برابر شود.
برخی از کارشناسان معتقدند که راه حل، ایجاد اقتصاد دایره ای است، که در آن پلاستیک یکبار مصرف حذف و از مواد آلی یا پلاستیک های قابل بازیافت و استفاده مجدد استفاده شود. اما این مورد به سرمایه گذاری و زیرساخت های قابل توجهی نیاز دارد.
در حال حاضر در آفریقا کمتر از 20 درصد زباله های پلاستیکی بازیافت می شوند که بسیار کمتر از هدف 50 درصد اتحادیه اروپا تا سال 2025 است.
به جای بازیافت رسمی، زباله جمع کن ها، پسماند ها را جمع آوری کرده و به واسطه ها که ضایعات پلاستیک را جمع کرده و به بازیافت کنندگان در خارج از این کشور می فروشند، می فروشند.
اما غنا، با نرخ بازیافت 5 درصد، متعهد به ایجاد یک صنعت بازیافت داخلی شد که از محیط زیست و جامعه فقیر زباله جمع کن ها که اکثر آن ها زن هستند محافظت می کند.
پاییز گذشته، غنا به اولین کشور آفریقایی تبدیل شد که به مشارکت اقدام جهانی پلاستیک (GPAP) در مجمع جهانی اقتصاد پیوست.
الیور بوچی، مشاور ویژه وزارت محیط زیست، علوم، فناوری و نوآوری غنا گفت: ما زباله های پلاستیکی را تهدیدی برای شیوه زندگی و خطری برای محیط زیست می دانیم. اما ما همچنین به آن به عنوان یک فرصت نگاه می کنیم.
از سال 2018، دولت در حال کار بر روی یک برنامه مربوط به زباله پلاستیکی است که هدف آن پاک سازی محیط زیست، ایجاد شغل در زنجیره ارزش پلاستیک و ایجاد منابع برای مدیریت پلاستیک است.
مسئول تیم نرم افزاری گفت: سیستم های بازیافت در غنا بسیار آنالوگ هستند، بنابراین ما در حال ساخت یک سیستم دیجیتال برای اتصال همه به هم و ردیابی حجم و نوع پلاستیک، محل استقرار آن و قیمت های پرداخت شده در سراسر زنجیره ارزش هستیم.
دولت و شرکتهای خصوصی می توانند با پایه گذاری داده های قابل اعتماد، مکان مناسب برای سرمایه گذاری و ساخت کارخانه های بازیافت را تعیین کنند و بر میزان دستمزد و شرایط زندگی افراد زباله کرد نیز نظارت داشت باشند.
با اتصال اقتصاد غیررسمی زباله جمع کن ها به اقتصاد رسمی، می توانیم اطمینان حاصل كنیم كه آنها دستمزد مناسبی دریافت می كنند - و بعداً نیز از خدماتی مانند آموزش و مراقبت از كودكان بهره مند می شوند. "
جمع آوری زباله وسیله ای برای بقا و امرار معاش برای جوامع فقیرنشین و شهری در سراسر آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین است. در غنا، آنها روزانه حداقل 218 تن یا تقریباً 12 درصد از کل زباله های پلاستیکی تولید شده را بازیابی می کنند.
منبع: forbeshttps://zistonline.com/vdcawuna.49nea15kk4.html