تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب : 83753
وزیر نیرو در نشستی خبری در پاسخ به سوال درباره خاموشی‌های اخیر و علت اینکه چرا به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر آن طور که باید توجه نشده است، اظهار کرد: درس بزرگی از خاموشی‌های اخیر دریافت کردیم که آن هم پرداختن به مساله چگونگی مصرف گاز بود و نباید این مهم را از دستور کار خارج کنیم.
وزیر نیرو: از خاموشی‌های اخیر درس بزرگی گرفتیم/ تغییرات نرخ ارز، علت کند شدن تجدیدپذیر‌ها بود
به گزارش زیست آنلاین، اردکانیان وزیر نیرو با تاکید بر اینکه هفت برابر مصرف گاز برای تامین برق در بخش خانگی و برای گرمایش و پخت و پز صورت می‌گیرد گفت همین مساله اهمیت مدیریت مصرف را نشان می‌دهد چرا که اگر این شرایط ادامه یابد حتی ممکن است وارد کننده گاز شویم لذا نباید به این مهم بی توجه باشیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه گاز در مقایسه با سایر گاز‌های فسیلی یک سوخت پاک است و خوشبختانه در این دولت مصرف گاز در تولید برق رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است و ما امروز با سهم ٨٠ درصدی گاز در سوخت نیروگاه‌ها در ردیف چهارم دنیا هستیم.

وزیر نیرو با بیان این‌که ایران بعد از ایالت متحده، روسیه و ژاپن بالاترین سطح مصرف گاز را در سوخت نیروگاه‌ها دارد، اظهار کرد: براساس آخرین آمار در ۳۵ سال گذشته سهم نیروگاه‌های هسته‌ای در سبد انرژی دنیا از سه درصد به ۱۰ درصد، سهم گاز از ۱۲ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: سهم زغال سنگ تغییری نکرده و از گذشته تاکنون ۳۸.۲ درصد را نیز به خود اختصاص داده و این در شرایطی است که سوخت زغال سنگ سوختی نسبتا آلوده کننده است.

اردکانیان با اشاره به سهم تجدید پذیر‌ها غیر برق آبی‌ها گفت: میزان سهم تجدید پذیر‌ها از ۰.۶ به ۹.۸ درصد افزایش یافته و دنیا به سمت افزایش سهم تجدید پذیر‌ها حرکت می‌کند. در ایران اینگونه نبوده که دولت یا وزارت نیرو توجه به تجدید پذیر‌ها را فراموش کرده باشد.

وزیر نیرو افزود: حرکت خوبی در دولت یازدهم در این زمینه آغاز شد به طوری که در بخش تجدید پذیر‌ها در سال ۱۳۵۷ ظرفیت نصب شده صفر بود، اما ابتدای دولت یازدهم این عدد به ۱۶۸ مگاوات رسیده بود در خود دولت یازدهم نیز به تنهایی تجدید پذیر‌ها به غیر از برق آبی‌ها ۱۷۰ مگاوات و در دولت دوازدهم تاکنون ۵۳۵ مگاوات نصب شده است.

وی با بیان این‌که تا پایان دولت قصد داریم که این عدد را به ۷۰۰مگاوات برسانیم، اظهار کرد: در مجموع ظرفیت تجدید پذیر‌ها به حدود ۸۷۰ مگاوات می‌رسد که اگر برق آبی‌ها را اضافه کنیم مجموعه تجدید پذیر‌ها در دولت تدبیر و امید به حدود ۳۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.

اردکانیان علت حرکت کند شدن تجدید پذیر‌ها را تغییرات نرخ ارز دانست و اضافه کرد: سرمایه گذاری که صورت می‌گرفت براساس خرید تضمینی بود و به دلیل افزایش نرخ ارز سرمایه گذاران صرف چندانی برایشان نداشت، به همین دلیل با آهنگ کند روبه‌رو شدیم. اما با روش‌های دیگر که در لایحه ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌ایم قصد داریم تا منابعی در اختیار ساتبا قرار گیرد و ریل‌گذاری‌هایی انجام شده و امیدواریم تا پایان سال این لایحه تصویب شود.

او ادامه داد: ما دستورالعمل‌هایی را صادر کرده‌ایم که سرمایه گذاران برای این‌که از مساله‌ی نرخ ارز خلاص شوند اجازه داده شده تا از تاسیسات ایجاد شده استفاده کنند و هرجا که می‌خواهند سرمایه گذاری کنند علاوه بر این قرارداد صادرات برق را با کشور‌های همسایه امضاء کنند و خودشان اقدام به صادرات برق کنند که امیدواریم این مساله بتواند موجب توسعه تجدید پذیر‌ها شود.

وی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف برق و گاز در کشور تصریح کرد: اگر مدیریت مصرف صورت بگیرد در هر فصل سال می‌توانیم نیاز مردم را برطرف کنیم و نباید به دلیل این‌که منابع زیاد گاز و نفت داریم در مصرف آن صرفه جویی نداشته باشیم.

برگزاری جلسه با افغانستان و آلمان برای استفاده از ظرفیت‌های انرژی بادی

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که ظرفیت بالای ایران در حوزه نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت بالقوه نیروگاه‌های بادی در ایراتن وجود دارد که یکی از این تونل‌ها در مرز ایران و افغانستان است. در همین راستا به مقامات افغانستان پیشنهاد داده‌ایم که کار مشترکی را آغاز کنیم و این ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم و این مساله را با سایر کشور‌ها مطرح کرده‌ایم و در ماه فوریه قرار است یک جلسه هماهنگی بین ایران، افغانستان و جمهوری فدرال آلمان به عنوان یکی از کشور‌هایی که هم می‌تواند سرمایه گذاری کند و هم دانش خوبی در این زمینه دارند برگزار خواهد شد و سایر راه‌ها را نیز به کار خواهیم بست./برق نیوز

https://zistonline.com/vdcfmedc.w6dmtagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما