تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۲
کد مطلب : 94
زنبورهای عسل در سراسر جهان دوران سختی را سپری می کنند. این در شرایطی است که زندگی انسان وابستگی بسیاری به این گرده افشان‌های کلیدی دارد.
تداوم روند مرگ خاموش زنبورهای عسل
به گزارش زیست آنلاین به نقل از زیست نیوز زنبورهای عسل در سراسر جهان دوران سختی را سپری می کنند. این در شرایطی است که زندگی انسان وابستگی بسیاری به این گرده افشان‌های کلیدی دارد. در حال حاضر، زنبورهای عسل از بیماری‌های مختلفی رنج می برند و اختلال نابودی کلنی موجب مرگ میلیون‌ها زنبور در سراسر جهان شده است.

زنبورهای عسل از حشرات گرده افشان حیاتی روی سیاره زمین محسوب می شوند که نقشی کلیدی برای بخش کشاورزی ایفا می کنند. با این وجود، جهان از سال ۲۰۰۶ تاکنون، شاهد مرگ خاموش این حشرات سودمند در مقیاس‌های گسترده و عظیم بوده است. نتایج مطالعات مختلفی که در این زمینه صورت گرفته بیش از پیش بر این مساله تاکید دارند که کلاسی جدید از آفت کش‌ها - سموم عصبی به نام "نئونیکوتینوئید"ها که در نقاط مختلف جهان به ویژه مزارع ذرت آمریکا استفاده می شوند - می توانند برای زنبورهای عسل نقش قاتلی خاموش را ایفا کنند.

سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا اجازه عرضه نئونیکوتینوئیدها به بازارها را در شرایطی صادر کرده که بررسی و آزمایش‌های کافی در راستای تشخیص سمی بودن آنها برای زنبورهای عسل انجام نشده است. بر همین اساس، فعالان محیط زیست خواستار ممنوعیت استفاده از نئونیکوتینوئیدها تا زمان انجام آزمایش‌های ایمنی شده‌اند. اما در شرایطی که دولت آمریکا عملکرد کندی برای عدم استفاده از این آفت کش را داشته، فروش نئونیکوتینوئید درآمدهای میلیاردی برای صنایع شیمیایی داشته و روند مرگ زنبورهای عسل همچنان ادامه دارد.

دانشمندان مطالعات خود را روی دو آفت کش رایج متمرکز کرده‌اند که شامل نئونیکوتینوئیدها و گروهی از مواد شیمیایی اورگانوفسفره به نام "کومافوس" (Coumaphos) که برای کشتن کنه واروآ، انگلی که به زنبورهای عسل حمله می کند، می شوند. مطالعاتی که در دانشگاه دندی اسکاتلند صورت گرفته نشان داده‌اند اگر آفت کش‌ها به صورت مستقیم روی مغز گرده افشان‌ها به کار گرفته شوند، این موجودات بخشی از فعالیت‌های مغزی خود را از دست می دهند.

به گفته دکتر "کریستوفر کانلی"، تیم پژوهشی دانشگاه دندی دریافته است که نئونیکوتینوئیدها موجب فعالیت بیش از حد فوری - نوعی فعالیت صرع گونه - می شوند که با غیر فعال شدن عصبی پیشرفت کرده و موجب ناتوانی مغز در روند برقراری ارتباط می شود. همچنین، اثری مشابه در زمان استفاده از اورگانوفسفره مشاهده شده است. استفاده همزمان از این دو آفت کش با اثری افزایشی همراه بوده که بر میزان مسمومیت می افزاید. در این شرایط اثر ایجاد شده روی زنبورهای عسل بزرگتر و شدیدتر بوده است.

کمیسیون اروپا اخیرا به دنبال تعیین مهلت قانونی موقت برای استفاده از نئونیکوتینوئیدها بوده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که گزارش مرکز ایمنی غذای اروپا خطر جدی این قبیل آفت کش‌ها برای حشرات گرده افشان‌ مانند زنبور عسل را تایید کرد. با این وجود و به طرز غیر منتظره‌ای، ۱۴ کشور از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا از جمله انگلیس و آلمان با اعلام ممنوعیت استفاده از نئونیکوتینوئیدها مخالفت کرده و بررسی این پیشنهاد به تاخیر افتاده است.

https://zistonline.com/vdci2.a3tt1a5ccb.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما