طرح احیای تالاب انزلی از سال ۱۳۹۷ آغاز شد اما با گذشت بیش از چهار سال همچنان شاهد وضعیت و شرایط نامطلوب این تالاب هستیم. مدیرکل سابق دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست و دادستان سابق انزلی درباره ابهامات درباره بودجه و روشهای انتخاب شده برای احیای این تالاب توضیح دادند.
تالاب هورالعظیم بزرگترین تالاب مرزی کشور که در غرب استان خوزستان و در مرز ایران و عراق واقع شده است، این روزها با مشکلات متعددی برای ادامه بقا دست و پنجه نرم میکند؛ از حقآبههایی که توسط وزارت نیرو پرداخت نشده تا وقوع آتشسوزی و خشک کردن بخشهایی از آن بهمنظور استخراج نفت. اکنون حال این اکوسیستم تالابی تشنه و زخمی همچنین جانداران آن خوب نیست.
حسین زمانی مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران چندی پیش، یادداشتی با مضمون مزایای صدور سند بستر رودخانه ها برای تحقق حکمرانی خوب آب و جلوگیری از پدیده مذموم زمین خواری نگاشتم. چشم امید داشتم که تلنگری باشد بر یادآوری اهمیت تثبیت وضعیت مالکیت و حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران بر بستر رودخانه ها و سایر پیکره های آبی. نمی دانستم هفته ای بیشتر طول ...
رئیس حوضه آبریز کرخه و مرزی غرب وزارت نیرو با اشاره به اختلاف وزارت نیرو و محیط زیست بر سر حقبه تالاب هورالعظیم گفت: اعدادی که سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص حقآبه تالابها اعلام کرده را رد نمیکنیم اما باید این مطالعات در اختیار ما قرار بگیرد تا با هماهنگی به این اعداد برسیم سپس وزارت نیرو ملزم به تخصیص این حقآبه است.
رئیس سازمانجنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در نامهای به معاون قوه قضاییه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خواستار تسریع در صدور سند تالاب انزلی به نام دولت با نمایندگی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور شد.
فاز دوم «طرح ۵۵۰ هزار هکتار» از سوی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در حالی در سال های اخیر کلید خورده که در فاز اول این طرح به دلیل عدم توجه به جنبه های اجتماعی، محیط زیستی و حتی نبود آب کافی و زیرساخت های لازم، چندان با موفقیت همراه نبوده است. یک پژوهشگر آب و محیط زیست میگوید فاز دوم این طرح با انتقاد گسترده متخصصان و کارشناسان و همچنین مخالفت و اعتراض ...
تالاب بین المللی گاوخونی که به علت سالها بی آبی و تامین نشدن حقابه، بیابان شده این روزها به محلی برای تخلیه پسماندهای ویژه و لجن های اسیدی نفتی تبدیل شده است.
معاون محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان محیطزیست از اعلام نظر معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره تعیین سازمان جنگل ها و سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان دستگاه اجرایی مسئول حفاظت و نماینده دولت در اعمال حقوق مالکیت تالابها خبر داد و گفت: سند تالابها به نام این دو سازمان زده میشود.
در رابطه با تعداد سدهای در حال ساخت و سدهای در حال مطالعه ایران و آنچه كه مقامات رسمی وزارت نیرو بیان می كنند هم اینك بیش از 120 سد مخزنی با ظرفیت حدود 20 میلیارد متر مكعب در حال مطالعه و حدود 100 سد مخزنی در حال ساخت بوده كه به هر ترتیب این 220 سد دارای كد اعتباری مشخص بوده و از جمله تعهدات وزارت نیرو است كه باید تعیین تكلیف گردد بدین نحو كه سد های ...
اداره کل روابط عمومی وزارت نفت ضمن رد ادعاهای معاون وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی در برنامه تلویزیونی جهانآرا درباره مجوز خشک شدن بخشی از تالاب هورالعظیم بهدلیل فعالیتهای نفتی و جلوگیری وزارت نفت از ورود آب به حوضچهها، توضیحاتی بهمنظور تنویر افکار عمومی ارائه داد.
یک پژوهشگر آب و توسعه پایدار ضمن بیان اینکه از سال ۱۳۳۲ روند تعرض و مهندسی تهاجمی نسبت به حوضه آبریز کارون آغاز شده است، پیشنهاد داد: وزارتخانه مستقلی برای مدیریت منابع آب تشکیل شود که تنها مدیریت پایشی را برعهده داشته باشد و تصمیمگیریهای کلان درباره منابع و حوضههای آبی را با مشارکت مردم، کشاورزان و تشکلهای مردمنهاد انجام دهد.
زیست آنلاین: محمد رشید رستمی، پژوهشگر و کارشناس محیط زیست در وبینار بحران کمآبی و خشکسالی گفت: تصور همه این است که با انتقال آب، نیاز آبی مناطق خشک کشور تامین میشود. ما با این کار رطوبت و آب را توزیع نمیکنیم، بلکه این خشکسالی است که در سطح کشور توزیع میشود.
با توجه به تشدید خشکسالی در خوزستان و اعتراض به کمآبی در این استان اظهارنظرهایی درباره نقش سد گتوند در این وضعیت مطرح شد که با واکنش رییس سابق سازمان محیط زیست روبرو شد و او گفت: هیچگاه سازمان حفاظت محیط زیست مجوز ساخت سد را صادر نکرد.
زیست آنلاین: استان محروم خوزستان در حالی از تشنگی رنج میبرد که رودخانههای بزرگی در خود جای داده است. سدها و پروژههای انتقال آب از مجرمان ردیف اول بحران آب خوزستان هستند.
هیات وزیران با اختصاص اعتبار برای کمک بلاعوض و پرداخت دیه و تسکین آلام بازماندگان خانوادههایی که در اثر وقوع انواع مخاطرات طبیعی از قبیل زلزله، سیل، طوفان و صاعقه طی سالهای ۱۳۹۷ لغایت پایان سال ۱۳۹۹ به ویژه سیلاب فروردین ماه سال ۱۳۹۸ در بیش از ۲۵ استان کشور عزیزان خود را از دست دادند، موافقت کرد.
کاهش بارشها در کشور باعث آغاز روند خشکسالی و به تبع آن تنش آبی شد و رفته رفته با گرمتر شدن هوا و افزایش مصرف آب و برق، وضعیت ذخایر سدها رو به وخامت رفت.
نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: از زمانی که صنعت نفت وارد تالاب هورالعظیم شده، یکپارچگی تالاب از بین رفته و به چند مخزن تبدیل شده است.
گاومیشهای سرگردان در تالاب به گِل نشسته هورالعظیم پر از رنج به ظاهر آشکار و در اصل نا آشکار هستند. رنجهای تحمیل شده به این بیگناهان گرفتار در دام بشر، محصول سالها رنج انسان است و آینه خشونتهای شکل گرفته در مناسبات اقتصادی جامعه بشری است. انسان سلطهگر و ظالم یا انسان مغلوب و مظلوم؟ این پدیده ناخوشایند نتیجه کدام یک از این دو است؟