پرویز کردوانی، پدر کویر شناسی ایران و محقق حوزه محیط زیست گفت: در ایران ۶ نوع جنگل وجود دارد، این جنگلها شامل "جنگلهای هیرکانی"، "جنگلهای بلوط غرب ایران"، "جنگلهای دریایی حرا و چندل (مانگرو) "، "جنگلهای ارسباران"، "جنگلهای خشک داخلی" و "جنگلهای مصنوعی" میشود که همه آنها در معرض خطر قرار دارند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: خراسانشمالی دارای هشت هکتار ذخیره گاه ژنتیکی زالزالک است که به صورت تیپ زالزالک در منطقه بدرانلوی بجنورد وجود دارد و مابقی درختان زالزالک، به صورت گونههای همراه جنگلی در قسمتهای مختلف استان مشاهده میشود. این درختان که همیشه در اوایل بهار گل می کنند، اینک زودتر شکوفه کرده اند.
رییس شورای عالی جنگل، با اشاره به اجرای طرح تنفس جنگل گفت: با اجرای این طرح، فعالیت یگان حفاظت سازمان جنگلها بیشتر شده است، از این رو نظارت و دقت عمل در برخورد با قاچاق چوب نیز افزایش یافته و یگان حفاظت کشفیات بیشتری نسبت به قبل داشته است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: برای برخورد با جرایم سایبری مربوط به خرید و فروش حیات وحش به شکل زنده یا تاکسیدرمی همچنین انتشار فیلمهای مربوط به حیوانات با پلیس فتا تفاهمنامهای امضا کردهایم. برخورد با خرید و فروش و نگهداری حیات وحش از ۶۶۰۰ مورد در سال گذشته، به ۲۹ هزار مورد در سال جاری افزایش یافته است بنابراین میزان برخورد با جرایم سایبری ...
طرفداران محیط زیست و کاربران فضای مجازی با انتشار عکسهایی از قطع بی رویه درختان بلوط در جنگلهای زاگرس، آنچه که قتل عام درختان خوانده می شود، ابراز نگرانی کرده اند و از مسئولان خواستار رسیدگی به موضوع شده اند.
منابع ژنتیکی جنگل به وسیله فاکتورهایی مانند بهره برداری بی رویه، تغییر آب و هوا، آلودگی محیطی، جدا شدن زیستگاه، وقوع بلایای طبیعی و حمله آفات در معرض نابودی هستند .تنوع ژنتیکی نقش مهمی در حفظ عملکردهای اکولوژیکی و اقتصادی- اجتماعی و بقای گونه های گیاهی ایفا می کند.
رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین، در مراسم ویژه حفاظت و قانون که به مناسبت هفته منابع طبیعی در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه در سالهای اخیر، افزایش ریزگردها، کویری و بیابانی شدن، افزایش آلایندهها باعث شده شاخص ایران نسبت به مسائل زیستمحیطی کاهش پیدا کند. سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین از آغاز ...
رئیس سازمان جنگلها درباره کاهش یافتن سرعت تخریب در جنگلهای کشور بیان کرد: به عنوان متولی رسمی ارائه آمار جنگلهای کشور، اعلام میکنم که سطح جنگلها، بیشه زارها و عرصههای جنگلی کشور ۱۶.۹ میلیون هکتار است. همه به نقشههای گوگل دسترسی دارند و میتوانند رصد کنند که چه میزان جنگل کاشته شده است. سیمای جنگلهای دست کاشت و طبیعی در عکسهای هوایی به وضوح ...
دیروز در نخستین روزاز هفته منابع طبیعی و روز درختکاری مراسم کاشت نهال در تهران و برخی از استانها در حالی برگزار شد که گزارشهای منتشر شده از منابع رسمی نشان میدهد ایران در میان شش کشور مخرب جنگل قرار گرفته است. آماری تکان دهنده که دلایل مختلفی در ایجاد آن مؤثر است اما مهمترین آن قرار گرفتن ایران در کمربند خشک جهان است.
بر اساس آخرین آمار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، وسعت رویشگاههای جنگلی ایران حدود ۱۲ میلیون هکتار و سرانه هر ایرانی از جنگل، کمتر از دو دهم هکتار است که یک چهارم سرانه جهانی میشود بنابراین باید توجه ما به حفظ رویشگاههای جنگلی، ۴ برابر توجه جهانی باشد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، درباره نقش منفی انسان در طبیعت گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها به دلیل عامل انسانی بوده است. افراد برای تفریح به طبیعت رفته و آتش روشن میکنند اما آن را خاموش نمیکنند و این آتش دامن جنگل را فرا میگیرد.
در حالیکه مدیرکل منابع طبیعی لرستان از قاچاق بلوط های ۷۰۰ ساله در لرستان خبر داد، معاون عمرانی استاندار میگوید «برای گزارش یک مورد قاچاق چوب با مدیر منابع طبیعی تماس گرفتم اما او خواب بود»!
چند ماهی است که خبرهای مختلفی مبنی بر نابودی جنگلهای شمال کشور تا چند سال آینده منتشر میشود. برخی کارشناسان حوزه منابع طبیعی از جمله هادی کیا دلیری -رئیس انجمن جنگلبانانی ایران- بارها مطرح کردهاند که تا ۳۰ سال آینده جنگلی در شمال کشور نخواهیم داشت اما رییس شورای عالی جنگل با استناد به آخرین آمار دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها نظر دیگری دارد....
به دنبال آغاز «طرح سازمان بدون کاغذ» در سازمان حفاظت محیط زیست، سرپرست مرکز برنامهریزی، تحول اداری و بودجه سازمان محیط زیست ضمن اشاره به پیشبینی کاهش ۸۵ درصدی مصرف کاغذ تا پایان تابستان سال آینده، از مکاتبه رئیس سازمان با وزارت علوم، هیأت امنای دانشگاه آزاد و کتابخانه ملی به منظور کاهش نسخ کاغذی پایاننامهها خبر داد.
هادی کیادلیری، رئیس انجمن جنگبانان ایران، گفت: تا ۳۰ سال آینده جنگلی در شمال کشور نخواهیم داشت؛ در استان گیلان راش و شاه بلوط دچار بیماری شده اند و در آینده نزدیک شاهد مرگ و میر دسته جمعی این گونه ها خواهیم بود.
رضا شیخ پور، کارشناس منابع طبیعی گفت: طبق آمار رسمی مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال ۹۵ پس از ۲ سال تحقیق، آمارها حکایت از این داشت که طی ۱۱ سال ۱۵ درصد از سطح جنگلهای هیرکانی در شمال کشور کم شده است.
در حال حاضر کل سیستم جهانی تحتفشار است و باید از ایجاد تعادل دوباره در این سیستم اطمینان حاصل کنیم. این ایجاد تعادل، امکانپذیر است و ما در ابتدا باید میزان نابرابری فعلی جهانی را در نظر بگیریم. چهار دلیل وجود دارد که چرا سیستم فعلی کنترل خارجشده است.