وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: هر مقدار که آثار هنری با سوژههای عمومی در فضاهای عمومی عرضه شوند، ارتباط مردم هم با حوزه آن سوژه و هنر نزدیکتر میشود. مردم نباید احساس کنند که هنر مربوط به یک قشر خاص است، بلکه هنر نیاز زندگی عمومی جامعه است.
زیست آنلاین: راهها خود نوعي بهره برداري از طبيعت هستند كه از مهمترین حلقه هاي ارتباط به شمار می روند. اما با رعایت عوامل اصولی آن ها می توانند حتی در جلوگیری از تخریب طبیعت موثر و کمک رسان باشند.
این روزها نام استان خوزستان را در خبرها بسیار میشنویم. استانی که در جنوب غربی کشور ما در سواحل خلیج فارس قرار گرفته است. عمده خبرها حول بحرانهای محیط زیستی یعنی کمبود شدید آب و آلودگی شدید هوا و غبارهای گسترده یا سیل و آب گرفتگی مطرح میشوند. این وضعیت آشفته در جامعه رسانهای زیاد شنیده میشود: خوزستان آب ندارد. به نظر میرسد مساله خوزستان فراتر ...
هفته اول فروردین استان لرستان با فعالیت دو سامانه بارشی شدید مواجه شد که منجر به سیلابهای بزرگ و ویرانگر شد، با توجه به وسعت بزرگ و دامنه فراگیر خسارات وارده به زیرساختهای اقتصادی، منابع طبیعی و کشاورزی، هنوز ارزیابی دقیقی از میزان خسارتهای سیل در این استان منتشر نشده است، ولی ارزیابیهای کارشناسان بنیاد مسکن نشان میداد که حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی ...
پساسیل در خوزستان آینه دیگری از مشکلات را برای مردم این استان رونمایی کرد که هجوم حشرات بخشی از آن است. هجوم ملخ و جیرجیرکهای مهاجم چرخه تولید محصولات زراعی و باغی را به خطر میاندازد و در نهایت باعث ناقص شدن این چرخه میشود. حال، پس از ملخها و جیرجیرکها، این بار نوبت به سیرسیرکها رسیده است.
وزیر نیرو درباره ظرفیت تولید برق در ایران اظهار کرد: ظرفیت تولید روال خود را طی میکند. پیش بینی شده بود که امسال نسبت به سال گذشته حدود ۵۲۰۰ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شود که میزان قابل توجهی از آن محقق خواهد شد.
یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، ضمن انتقاد از روال ساخت و سازها در حاشیه رودخانهها گفت: در کشور ما علیرغم تصویب قانون و آییننامههایی در راستای حفاظت از طبیعت و بستر رودخانهها، همچنان به دلیل ناآگاهی مردم از ملزومات تعیین شده در قانون و آییننامهها همچنین بیتوجهی به محدودههای سیلگیر و خطرپذیر، ساخت و سازهایی در طبیعت و حاشیه ...
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: رودخانهها نقش مهمی در مهار سیلابها دارند، از این رو حفظ حریم و پاکسازی آنها بسیار الزامی است. رودخانه ها باید به نسبت پیری و جوانی از انواع گیاهان، نیزارهای مزاحم، شن ها، رسوبات و زباله های ریخته شده پاکسازی و لایروبی شوند.
بر اساس اعلام وزارت نیرو و مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران، تاکنون مطالعات حد بستر و حریم ۷۰ درصد رودخانههای دارای اولویت بهطول ۵۳ هزار کیلومتر انجام شده و براساس اهداف برنامه ششم توسعه، مانده تعهدات تا پایان سال محقق خواهد شد.
وضعیت فرسایش خاک در کشور را مطلوب نیست و میزان فرسایش خاک در کشور زیاد است و در این زمینه برآوردهای بسیار متفاوتی وجود دارد و بر مبنای کمترین برآورد میزان فرسایش خاک که به نظر میرود به واقعیت نزدیکتر است، به طور متوسط ۶ تن در هکتار در سال است.
تازه ترین گزارش دفتر مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می دهد حجم بارش های کشور از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ تاکنون نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۰۸.۴ درصد و نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت ۳۹.۸ درصد افزایش داشت. ولی پایداری و شدت خشکسالی سال های اخیر به حدی است که اثر آن را از بین نبرده و عطش و تشنگی همچنان پابرجاست.
در سیلی که در روزهای پایانی سال ۹۷ و اولین ماه سال جدید در تعدادی از شهرهای کشور رخ داد، تجاوز به حریم رودخانهها به عنوان یکی از عوامل اصلی وقوع آن مطرح شد. یک استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه هنوز قوانین تعیین بستر و حریم رودخانهها برای همه رودخانهها اجرا نشده است، گفت: ناهماهنگی بین دستگاهها باعث بیاعتبار شدن مطالعات و در نهایت تجاوز به ...
اواخر سال ۹۷ و شروع سال ۹۸، ایران با پدیده بارشهایی مواجه شد که در نیم قرن اخیر بی سابقه بود. وقوع سیل، استانهای گلستان، لرستان و خوزستان و استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس و مازندران را تحت تأثیر قرار داد. از آن زمان تاکنون همچنان مشکل سیلاب و آبگرفتگی در شهرهای این استانها ادامه دارد و خسارات مالی و جانی فراوانی به ...
حسین هاشمی، استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه هیچکس مسئولیت اشغال حریم رودخانهها را برعهده نمیگیرد، از بیتوجهی دستگاهها به حریم کیفی رودخانهها انتقاد کرد.
مسعود زندی رئیس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: نگاه ما در مسئله رود دره های شهر تهران این است که حتی الامکان ساختار طبیعی رود درهها حفظ شود. چون تغییر ساختار طبیعی منجر به کاهش جذب و نفوذ آب و نهایتاً افزایش روان آب و خطر جاری شدن سیلاب میشود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزله، از دو مورد کانونهای مهم خشکسالی کشور در یک دهه اخیر همچون دشتهای "خوزستان" و "گلستان" نام برد که در سیلهای اخیر گرفتار سیلاب شدند و افزود: بر اساس آمارهای سازمان هواشناسی این مناطق دچار خشکسالی بودند و پس از شدت یافتن بارندگیهای اخیر، مناطق درگیر با خشکسالی، بیشترین آسیب و تلفات را در سیلاب متحمل شدند.
با گذشت بیش از یک ماه از سیلابهای مخرب در کشورمان و با فروکش کردن ابعاد آن به مدد حرکت یکپارچه ملی همه اقشار و از همه نقاط کشور، کارشناسان اکنون به تحلیل و بررسی عوامل و نتایج سیلهای اخیر بر کشور پرداخته اند. گیتی خزاعی، پژوهشگر جامعه شناسی تغییر اقلیم، نیز ضمن هشدار نسبت به ظهور پدیده «کاسبان سیل» گفت: یک گروه از کاسبان سیل اخیر در کشور، «سدستایان» ...