رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: دولت کارهایی خوبی در استان خوزستان در دست اجرا دارد که امیدواریم در نهایت عوارض و آثار بسیار منفی و آزاردهنده توفان های گردو غبار را از بین ببرد.
بنا به اظهار نظر کارشناسان، ریزگردهارا به جای مالچ نفتی باید با ریگ تثبیت کرد. تپههای ماسهای خوزستان را به جای درختانی که به دلیل عمق زیاد آب زیرزمینی خشک میشوند با گیاهان علفی تثبیت کنید و ماسههای روان سایر نقاط کشور را نیز با بتن رسی-ماسهای تثبیت کرد.
مدیر پروژه مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال با تجربه جدیدی در این زمینه مواجه شدیم که شامل قطع شدن برق به علت ریزگردها همزمان با افزایش رطوبت در اهواز بود؛ زمانی که توفان گرد و غبار رخ داد و رطوبت هوا به ۹۸ درصد رسید، فشار قوی ها هادی شدند و چهار نیروگاه برق از کار افتاد.
مدیر طرح مقابله با ریزگرد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیشترین بودجههای سازمان ملل برای جلوگیری از گسترش بیابان ها به آفریقا اختصاص می یابد؛ درحالی که ایران و کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه، عربستان، اردن و کویت با خطر ریزگردها روبرویند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در تماس تلفنی با وزیر بهداشت عراق، ضمن تشریح تاثیرات منفی توفان های گرد و غبار حاصل از کانون های موجود در عراق بر ایران، خواستار همکاری کشور همسایه در راستای اجرایی شدن یادداشت های همکاری دو کشور برای رفع این چالش مهم شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مشکلاتی که در زمینه ریزگردها در طول سالهای گذشته در برخی از استانهای کشورمان شاهد بودیم، اولین نشست جهانی سازمان ملل در زمینه ریزگردها در ایران، بزودی در کشورمان تشکیل خواهد شد .
کارگروه آلایندههای محیط زیست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی، مسئله ریزگردها را در اولویت پژوهشی خود قرار داده و از طرحهای پژوهشی محققان در این حوزه حمایت میکند.
معصومه ابتکار در مورد طرح تشکیل وزارت محیط زیست در مجلس شورای اسلامی، گفت: در جریان این موضوع نیستم الان مشکل محیط زیست کشور این نیست و نمی دانم موضوع چیست.