کمآبي و خشکسالي پديدهاي ناخوشايند است؛ اما اگر از زاويهاي ديگر به موضوع نگريسته شود، ميتوان اين تهديد را با درايت به پنجره فرصتی براي شروع تغييرات ساختاري و نهادي در نظام توسعه کشور در راستای سازگاري با شرايط کمآبي تبديل کرد؛ البته اين مهم مستلزم بازتعريف مفهوم سنتي توسعه، بازنگري در باورهاي قبلي و تغيير نگرش خردمندانه در رويکردهاي برنامهريزي ...
زیست آنلاین :گفته می شود که یکی از چالش های اساسی پیش رو حل بحران آب، پیوند قوی آب با معیشت مردم، به خصوص در روستاها است. اقتصاد روستایی آبمحور در کشور باعث شده که هر گونه اصلاحی در مدیریت آب نیازمند اصلاح در اقتصاد روستایی باشد. یکی از راه حلهای پیشنهادی جایگزین کردن معیشت با گونه ای از معیشت که اتکای کمتری به آب دارد، میباشد.در ادامه گفتگوی زیست ...
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: متوسط تبخیر سالانه در استان سمنان ۲۲۰۰ میلی متر است که سه برابر میزان متوسط تبخیر آب در جهان است.
هدف اصلی کاهش هدررفت آب در مناطق خشک و نیمهخشک، مقابله با کمآبی و حفظ محیط زیست به دلیل خشکسالیها و محدودیت منابع آب است، اما هدف مهم دیگر مربوط به جنبه اقتصادی آن میشود.
بر اساس آمار جهانی، ایران سیزدهمین کشوری است که تا سال ۲۰۴۰ با بحران شدید بی آبی مواجه خواهد شد و به همین دلیل از هم اکنون تدابیر گوناگونی برای حل این چالش در نظر گرفته شود. وزیر نیرو نیز وعده هایی را برای بهبود شرایط آبی داده است.
بر اساس آمار و ارقام وضعیت بارش ها در کشور کاهش محسوسی پیدا کرده و طبق گفتههای وزیر نیرو شرایط فعلی در ۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده است که همین مساله نیز وزارت نیرو را به راهکار هایی همچون توسعه باروری ابرها و و افزایش استفاده از پساب تصفیه شده وادار کرده است.
وزیر نیرو معتقد است که طرحهای انتقال آب به تنهایی حلکننده مشکلات مناطق دریافتکننده آب نخواهد بود و توقف آن طرحها هم به تنهایی حلکننده مشکلات مناطق عرضهکننده آب نیست بلکه نکته مهم نحوه مصرف آب است.
رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان با اشاره به اینکه یکی از اهداف طرح مشاغل خانگی ایجاد جمعه بازارها و یا بازارچههای محلی در فضای مجازی است، گفت: ICT گستره ارتباطات را گسترش داده و به عنوان بخش واسطهای تمام محصولات و خدمات حوزه مشاغل خانگی و خرد با کیفیت و ارزان را به بازار معرفی میکند.
«فناوری بارورسازی ابرها» که به عنوان روشی علمی برای افزایش بارش مطرح شده، در ایران مخالفان و موافقان بسیاری دارد و اینکه تا چه حد این روش به حل مشکل کم آبی کمک می کند، محل مناقشه است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه بارورسازی ابرها تاثیر آشکاری بر جبران کمبارشی و خشکسالی کشور ندارد، موضع این سازمان را در مورد باروری ابرها اعلام کرد و نسبت به خطرات ناشی از باروری هشدار داد.
در حالی با تشدید اثرات کمآبی، نگاه متولیان آب کشور به سمت مدیریت تقاضا و تشکیل «بازار آب» رفته و نشستهایی با کارشناسان استرالیایی بهمنظور انتقال تجربیات برگزار کردهاند که بازار آب زیان اقتصادی و زیستمحیطی سنگینی برای استرالیا داشته است.
معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: طی ۴ سال گذشته سالانه ۶ درصد بهره وری آب را افزایش دادیم که معادل صرفه جویی سالانه ۴,۵ میلیارد مترمکعب آب است و در صورت استمرار آن تا پایان برنامه ششم، بحران آب مدیریت می شود.
کمبود آب در شرایط کنونی کشور بیشتر به فزونی مصرف برمیگردد تا نقصان بارش. از این رو با وقوع یک پدیده بارش برف سنگین یا باران کافی نباید از اصلاح الگوی مصرف غافل شویم. در روزهای اخیر بیشتر مناطق کشور شاهد بارش برف و باران سنگین بودهاند. فارغ از تمام مشکلاتی که بارش برف بهدنبال داشت، این موضوع باعث نشاط و سرزندگی مردم شد. برخی نفس راحتی میکشند که ...
رییس کمیته مستقل محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هر اقدامی که با تخریب و آلودگی غیرقابل جبران محیط زیست همراه باشد، طبق قانون اساسی ممنوع است اما متاسفانه طی دهههای گذشته بحرانهای مختلف محیط زیستی ازجمله کمآبی، برداشت بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی و سطحی، گرد و غبارو آلودگی هوا درکشور ما حاکم شده است.
بر اساس مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۴۰، حدود ۳۳ کشور در وضعیت شدید کم آبی قرار خواهند گرفت که از این تعداد ۱۴ کشور از خاورمیانه در میان این کشورها وجود دارند و رتبه ایران در این لیست مرتبه سیزدهم است.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره موانع حقوقی بر سر راه استارتاپها گفت: ما مجتمع ویژه ای برای رسیدگی به جرایم رایانه ای داریم و در آنجا پروندههای اینچنینی مورد رسیدگی قرار میگیرد.