یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در خصوص مسئله آب با توجه به اینکه در بودجه ۹۷ ردیف های مربوط به آب در سراسر کشور کاهش یافته است، درصحن علنی مجلس باید جدی گرفته شود.
«امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» نام کتابی است که حسن روحانی هفت سال پیش و در کسوت رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک به رشته تحریر درآورده است. روحانی در یکی از فصلهای این کتاب تحت عنوان «آب و امنیت ملی» آورده است: «پیشتر که تولید گندم در انحصار کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا و کانادا بود، به عنوان کالای استراتژیک و تضمینگر امنیت قلمداد میشد.
نیروهای پلیس و ارتش آفریقای جنوبی اعلام کردند: هنگام فرا رسیدن روز «قحطی کامل» که زمان وقوع آن برای نیمه اول آوریل پیشبینی شده اگر مقامات مجبور به قطع آب شوند، آمادگی حفاظت از منابع آبی در شهر کیپ تاون را که دچار خشکسالی خواهند داشت.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اطلاعات ما درباره آبهای ژرف کافی نیست، گفت: هدف ما این است که برای حفاظت از حقوق مردم جلوی برداشت از آبهای ژرف را بگیرم و مطمئن شویم که در دولت هیچ بخشی سراغ این کار نمیرود.
یک مقام مسئول با بیان اینکه توسعه شهرک های گلخانه ای تنها راه موثر برای مقابله با چالش کم آبی و بیکاری در بخش کشاورزی است،گفت:در حال حاضر سطح زیرکشت گلخانه های کشور بیش از ۱۲ هزار هکتار است.
از میان ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد از جمله سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا هماکنون کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
زیست آنلاین :نشست بحران آب و امنیت ملی با حضور دکتر ذاکر اصفهانی، خانم دکتر صدیقه نصری و خانم دکتر بذرافکن در عصر روز سه شنبه ۳ بهمن ماه ساعت ۱۶ در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
مدیرکل کانهآرایی و فرآوری مواد معدنی سازمان زمینشناسی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۴۰ ،۳۳ کشور در وضعیت شدید کم آبی قرار خواهند گرفت،گفت: از این تعداد ۱۴ کشور از خاورمیانه در میان این کشورها وجود دارند که رتبه ایران در این لیست مرتبه سیزدهم است.
میتوان هم حرف از صرفهجویی در مصرف آب زد و هم سخن از واردات و انتقال آب به میان آورد.به گفته او، دوگانه عملکردن در اینگونه مسائل بیتوجه به اقتصاد و مسائل محیطزیستی میتواند تبعاتی برای کشور بههمراه داشته باشد.
مدیرعامل آب منطقهای تهران گفت: بر اساس آمار میزان بارندگی در تهران ۳۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۶۶ درصد منفی است. همین مساله وخیم بودن شرایط سدهای تهران را نشان میدهد.
«حدود ۱۴۰ میلیون نفر در دنیای فعلی، گرفتار بحران آب هستند. تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۸۲۰ میلیون نفر در ۶۰ کشور دنیا، دچار بحران تشنگی و خشک سالی میشوند.» این خبر یکی از دهها برآورد مؤسسات بین المللی است. تحلیلی که هنوز صدای ناقوس مرگبار آن به خیلیها نرسیده است.
با توجه به اینکه ۱۱ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق را نیروگاههای آبی به خود اختصاص دادهاند، اگر وضعیت بارشها به همین روال پیش برود، به احتمال زیاد در تابستان سال ۱۳۹۷ با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
برای نخستین بار در کشور سامانه اتوماسیون، مانیتورینگ و کنترل از راه دور شبکه انتقال آب کشاورزی در شمال خوزستان با تلاش عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و مجری طرح خودکارسازی شبکه آبیاری، طراحی و راهاندازی شده است.
کمبود آب یکی از چالشهای مهم و بزرگ پیش روی کشور است لذا در آخرین جلسه شورای عالی آب به موضوع باروری ابرها و نیز استفاده از منابع آب ژرف توجه و قرار شد که این دو موضوع در دستور کار جلسات کمیته تخصصی شوراها قرار گرفته شود تا امکان تأمین آب از اینگونه روشها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
اطلاعات و آمار موجود بیانگر خشکسالیهای اندوخته و تجمیع یافتهای است که در بستر طبیعت باقی مانده، همچنین از ابتدای پاییز سال جاری تا پایان روز دهم دی ماه میزان بارندگی کل کشور ۳۰.۸ میلیمتر بوده است که در مقایسه آمار متوسط ۴۹ ساله که معادل ۷۳.۶ میلیمتر است، ۵۸.۲ درصد کاهش نشان میدهد.
براساس پژوهش انجام شده توسط مرکز «آیندهبان»، مسأله «تأمین آب» و «پیامدهای بحران آب» در میان نخبگان ۵ حوزه؛ اقتصادی، محیط زیستی، سلامت، علم و فناوری و اجتماعی جزو ۷ مسأله اول و اساسی کشور در سال ۹۶ است، این در حالی است که این امر همچنان نتوانسته در زمره ۷ مسئله اساسی و دغدغه نخبگان حوزه فرهنگ و سیاست قرار گیرد.
معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در بدترین سناریوی تعریف شده برای تابستان سال ۱۳۹۷ ممکن است اگر شرایط بارندگی به همین شکل باشد هم در منابع آب سطحی و هم در منابع آب زیرزمینی دچار مشکل شویم و شهرهای دارای تنش آبی از ۲۸۹ شهر هم بیشتر شود.