بهلول علیجانی، دبیر علمی همایش تغییر اقلیم، پیامدها، سازگاری و تعدیل که روز گذشته در دانشگاه خوارزمی برگزار گردید، گفت: تغییر اقلیم یک مساله بزرگ جهانی است و به عنوان مادر تمام مخاطرات در زمین تعریف شده است. ذوب شدن یخها، آتشسوزی جنگلها و از بین رفتن تنوع زیستی گیاهی و جانوری، همه ناشی از تغییر اقلیم است که باید به آن توجه ویژهای شود.
این روزها نام استان خوزستان را در خبرها بسیار میشنویم. استانی که در جنوب غربی کشور ما در سواحل خلیج فارس قرار گرفته است. عمده خبرها حول بحرانهای محیط زیستی یعنی کمبود شدید آب و آلودگی شدید هوا و غبارهای گسترده یا سیل و آب گرفتگی مطرح میشوند. این وضعیت آشفته در جامعه رسانهای زیاد شنیده میشود: خوزستان آب ندارد. به نظر میرسد مساله خوزستان فراتر ...
پساسیل در خوزستان آینه دیگری از مشکلات را برای مردم این استان رونمایی کرد که هجوم حشرات بخشی از آن است. هجوم ملخ و جیرجیرکهای مهاجم چرخه تولید محصولات زراعی و باغی را به خطر میاندازد و در نهایت باعث ناقص شدن این چرخه میشود. حال، پس از ملخها و جیرجیرکها، این بار نوبت به سیرسیرکها رسیده است.
رئیس سمپوزیوم قنات بلده فردوس، در نشست خبری قنات بلده فردوس با اشاره به ضرورت توجه به فناوریهای نوین گفت: برای فعالیت در حوزه فناوریهایهایتک و فناورانه طرحها و ایدههای جدیدی داریم و در این راستا رویدادهای استارتاپی، باشگاه فناوران و نخبگان طراحی شده تا اکوسیستم نوآوری مورد توجه قرار گیرد.
گاندو در طبقهبندی اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیبپذیر قرار دارد؛ بر اساس آخرین سرشماری در ایران حداقل ۵۰۰ گاندو در ایران وجود دارد، این عدد از لحاظ جمعیتی زیاد نیست اما بررسیها نشان میدهد که جمعیت آن پایدار است و نسبت به قبل از انقلاب که آمارها حدود ۷۰ تا ۲۰۰ تمساح بود، افزایش یافته است. اما کمآبی، جادهسازیها، آلودگی رودخانهها در داخل ...
رئیس پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بهزودی شاهد آزادسازی ارقام یا معرفی ژنوتیپهای نخود و عدس متحمل به تنشهای محیطی به ویژه سرما و خشکی منطبق با شرایط اقلیمی کشور خواهیم بود و این یکی از دستاوردهای بزرگ و ملی است که حاصل بیش از دو دهه تلاش محققان دانشگاه فردوسی محسوب میشود.
این روزها بسیاری از کشورهای دنیا درگیر مسائل مربوط به خشکسالی و کم آبی هستند و برای برون رفت از این مشکل، دست به دامن فناوریهای مختلف برای کمک به بارندگی بیشتر و دستیابی به منابع آبی جدید شدهاند.
یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، ضمن انتقاد از روال ساخت و سازها در حاشیه رودخانهها گفت: در کشور ما علیرغم تصویب قانون و آییننامههایی در راستای حفاظت از طبیعت و بستر رودخانهها، همچنان به دلیل ناآگاهی مردم از ملزومات تعیین شده در قانون و آییننامهها همچنین بیتوجهی به محدودههای سیلگیر و خطرپذیر، ساخت و سازهایی در طبیعت و حاشیه ...
براساس گزارش کمیته بین المللی سدهای بزرگ، در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار سد بزرگ در جهان وجود دارد که برای تأمین آب، تولید انرژی و کنترل سیلاب مورد استفاده قرار می گیرد. در اثر رسوب گذاری هر ساله به طور متوسط ۰/۵ تا ۱درصد از حجم کل ذخیره این سدها از دست می رود.
زیست آنلاین: در اثر افزایش و ایجاد طول موج های گستره گرما، باکتری ها به سرعت در دریاچه یوتا گسترش یافته و ایجاد جلبک های سمی تقریبا تمام دریاچه یوتا را پوشش داده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به اجرایی شدن احداث سد لاسک در استان گیلان و درج گزارشهای متعددی در رسانه های جمعی و گروهی گفت: با توجه به مدارک و مستندات و بررسی مطالعات گزارش طرح موجود در سازمان مجوز زیست محیطی آن صادر شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان به وسعت ۲۰ هزار هکتاری تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: بدلیل مشکلات فراوان و مخاطراتی که این تالاب بین المللی را تهدید می کند، ۴۰ تا ۴۵ درصد تالاب خشک است.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: رودخانهها نقش مهمی در مهار سیلابها دارند، از این رو حفظ حریم و پاکسازی آنها بسیار الزامی است. رودخانه ها باید به نسبت پیری و جوانی از انواع گیاهان، نیزارهای مزاحم، شن ها، رسوبات و زباله های ریخته شده پاکسازی و لایروبی شوند.
قنات که اختراعی ایرانی بوده و قدمتی هزار ساله دارد در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از متخصصان در سرتاسر جهان معتقدند که قنات به هرکجا که راه پیدا کند موجب سکونت، رونق کشاورزی و آبادانی می شود. اما گویا مسوولان مربوطه به این امر واقف نیستند که با محو قنات ها تنها یک شیوه استحصال آب از منابع آبی از بین نمی رود بلکه با خشکیدن ...
هیات بینالدول تغییر اقلیم (IPCC) در آخرین گزارش خود به وضوح اشاره کرده است که تغییر اقلیم اثرات مخرب قابل ملاحظهای بر بخش کشاورزی داشته است.افزایش غلظت CO۲ تا ۳۸۰ پی پی ام از زمان صنعتی شدن، افزایش دمای زمین، تغییر الگوی بارش و افزایش شدت پدیدههایی چون خشکسالی، سیل، طوفان و ... مواردی هستند که به صورت جدی تولید محصولات کشاورزی را تهدید میکنند.
روز ۲۲ مه برابر با اول خرداد، از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی تنوع زیستی نامگذاری شده است که با شعار تنوع زیستی ما، غذای ما و سلامتی ما گرامی داشته میشود.
وضعیت فرسایش خاک در کشور را مطلوب نیست و میزان فرسایش خاک در کشور زیاد است و در این زمینه برآوردهای بسیار متفاوتی وجود دارد و بر مبنای کمترین برآورد میزان فرسایش خاک که به نظر میرود به واقعیت نزدیکتر است، به طور متوسط ۶ تن در هکتار در سال است.
اوایل دهه ۱۳۹۰ تصاویر بیابان زایی در حاشیه دریاچه ارومیه نظر بسیاری از مردم، مسوولان و حتی محققان حوزه بیابان را به خود جلب کرد؛ این تصاویر که در نگاه اول بسیار غیرواقعی به نظر می آمد و بیشتر به کویرهای مرکزی ایران یا حتی کویرهای بی آب و علف شباهت داشت، دغدغه بیابان زدایی در کمربند حاشیه دریاچه ارومیه را کلید زد. انتقال پساب به عنوان یک راهکار علمی ...