عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علت اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه برداشت بی رویه آب برای مصرف کشاورزی بود که در چند سال اخیر تا حدودی کنترل شد.
طبق نتایج به دست آمده از یک پژوهش علمی که توسط پژوهشگران داخلی انجام شده، می توان خاکهای شور اطراف دریاچه ارومیه را با استفاده از نوعی صمغ طبیعی موسوم به صمغ عربی اصلاح کرده و مورد استفاده قرار داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای توسعه جنگلکاری گفت: امسال ۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشین هزینه می شود.
سازمان فضایی ایالات متحده (ناسا) با انتشار تازه ترین تصاویر ماهواره ای خود از دریاچه ارومیه اعلام کرد که در پی بارندگی های اخیر دریاچه ارومیه دوباره جان گرفته است. افزایش حجم ورودی آب و کاهش شوری منجر به بهبود شرایط دریاچه ارومیه و منجر به احیای آبزیانی همچون «آرتمیا»، «فیتوپلانگتون ها» و «جلبک دونالیلا» شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از آبگیری ۶۳ درصد از عرصه پارک ملی دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: تراز دریاچه ارومیه ۱۱۸ سانتی متر افزایش یافته است.
کلانتری با تاکید بر اینکه حقوق نسلهای آینده را تاراج کردهایم و قانون در این زمینه ساکت است، خاطرنشان کرد: از نظر قانون نسلهای آینده هیچ حقی ندارند و قوانین موجود اجازه داده که نسل کنونی بدون هیچ محدودیتی از منابع استفاده کند، بنابراین قانون اجازه توسعه ناپایدار را داده است و توسعه پایدار تبدیل به یک قانون نشده است.
زیست آنلاین: کرم قوزهپنبه، متعلق به یک پروانه (Pectinophora gossypiella) زیبا و دوستداشتنی است که در اطراف دریاچه ارومیه می گردد. از زمانی که دریاچه ارومیه کم آب شده و شیرهی جانِ شورباتلاقی های اطرافش نظیر تالابهای درگه سنگی، کانی برازان و سولدوز را مکیده است، این کرم هم داخل یقه گیاهِ شورباتلاقی جا خوش کرده است.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: چنانچه دریاچه ارومیه آب نداشته باشد، منطقه تبدیل به شوره زار نمک میشود و امکان حیات دیگر وجود نخواهد داشت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: تالابها در گودترین بخشها ایجاد شدهاند اما توسعه کشاورزی و کمبود بارندگیها، آبگیری تالابها را با مشکل مواجه کرده است، از طرفی در گذشته آب کشاورزی بعد از فصول کشاورزی در اختیار تالابها بود اما به دلیل اهمیت دریاچه ارومیه با مسدود کردن سر دهنه رودخانهها و انهار، این حقابه به دریاچه ارومیه ...
مدیردفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: با استمرار مرحله دوم رها سازی آب از سد مهاباد حجم آب رهاسازی شده در مرحله دوم به ۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که رهاسازی های انجام شده در طول سال در وضعیت آب دریاچه موثر بوده است و حجم آب دریاچه ارومیه ۵۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است .
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ابلاغیهای به تمام واحدهای تابعه این سازمان تاکید کرد: تمام آموزش های تخصصی، حرفه ای، پودمانی و به ویژه محیط زیست، باید در اولویت سایر امور باشد./ عیسی کلانتری با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه گفت: وضع دریاچه ارومیه رو به بهبود است اما ۶ تا هفت سال دیگر طول میکشد تا به تراز اکولوژیکی خود بازگردد.
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: امکان تبدیل شدن دریاچه ارومیه به یک چشمه گرده نمکی که بسیار خطرناکتر از گرد و خاک است، وجود دارد و اگر این گرد نمک بلند شود، باغات اطراف آن را از بین میبرد. / وی با بیان این که برنامهای برای بارورسازی ابرها نداریم، گفت: امروزه بیشتر از ابرهای سرد برای بارورسازی استفاده میشود، اما تعداد ابرهای سرد کم است و از طرفی ...
زیست آنلاین: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره دستاوردهای دولت در چهل سال گذشته منفی بوده است گفت: به دلیل آنکه توسعه پایدار را مورد توجه قرار نداده ایم، محیط زیست خود را قربانی توسعه ناپایدار کردیم، در واقع توسعه کشور طی چهار دهه گذشته یک قربانی به نام محیط زیست داشته است.
دانش فنی تکثیر گیاه شورپسند سالیکورنیا با هدف تجاری سازی این دستاورد به بخش خصوصی واگذار شد. براین اساس بخش هایی از اراضی شور استانهای هرمزگان، بوشهر و کرمان زیر کشت این گیاه می رود.
استادیار گروه زراعت دانشگاه ارومیه کشتهای جایگزین را راهکاری اساسی و ضروری برای احیاء دریاچه ارومیه عنوان کرد؛ علاوه بر آن با پیگیری های استاندار آذربایجان غربی و دانشگاه ارومیه، ستاد احیای دریاچه ارومیه با تخصیص آب مورد نیاز برای اجرای پروژه پرورش آرتمیا در ۲۰۰ هکتار از اراضی دشت فسندوز میاندوآب موافقت کرد.
استادیار گروه زراعت دانشگاه ارومیه کشتهای جایگزین را راهکاری اساسی و ضروری برای احیاء دریاچه ارومیه عنوان کرد؛ علاوه بر آن با پیگیری های استاندار آذربایجان غربی و دانشگاه ارومیه، ستاد احیای دریاچه ارومیه با تخصیص آب مورد نیاز برای اجرای پروژه پرورش آرتمیا در ۲۰۰ هکتار از اراضی دشت فسندوز میاندوآب موافقت کرد.
بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که در طول ۱۰ سال اخیر با وجود ثابت بودن میزان بارندگی در حوضه دریاچه ارومیه، حجم این دریاچه کاهش شدیدی داشته است. بنابراین کاهش حجم دریاچه ارومیه ارتباطی با بارندگی ندارد بلکه عوامل انسان ساخت منجر به ایجاد این پدیده شده است.