آمارها نشان میدهد ایران وارد دوره ترسالی شده اما با توجه به این که اقلیم ما همواره دورههای ترسالی و خشکسالی پیاپی را تجربه میکند باید با استفاده از این فرصت فکری جدی به حال هدررفت آب کرد.
«رضا اردکانیان» در دیدار مدیران وزارت نیرو با رئیس جمهوری اظهار داشت: تعرفه وسیلهای برای مدیریت مصرف است؛ زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، آنگاه در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای ساخت نیروگاه بر حذر داشتهایم. هر چند ممکن است در کوتاه مدت درآمدهای این بخش کاهش یابد اما ...
زیست آنلاین: پولاد کریمی محقق ارشد موسسه آموزشی آب IHE در کشور هلند در نشست دستاوردهای پژوهشی شرکت مدیریت منابع آب ایران که در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۷ برگزار گردید، «ملزومات مدیریت بهینه مصرف آب در حوضه های آبریز: از افزایش راندمان آبیاری تا کاهش مصرف آب» تشریح کرد.
برترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در آمریکا بامشکلاتی مانند نشست زمین، افت کیفیت آب زیرزمینی و پیشروی آب شور دریا مواجه است. مجلس کالیفرنیا در سال ۲۰۱۴ قانونی رابرای توقف این روند تصویب کرد.
وزیر نیرو در خصوص خبرهای خوش صنعت آب و برق همزمان با فرارسیدن ایام دهه فجر گفت: خوشبختانه با وجود تحریمهای که بر کشور ما تحمیل شده است هیچ نگرانی برای تامین آب و برق مردم وجود ندارد.
مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل، مراتع و آبخیزداری کشور اعتبارات اختصاص داده شده به آبخیزداری و آبخوانداری در کشور از محل صندوق توسعه ملی را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این اعتبارات حدود ۳۴۱ شهرستان در کشور را پوشش میدهد و در ۶۴۹ حوزه آبخیز در حال انجام اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری هستیم.
در مدیریت منابع آب، هیچ برنامه مدیریتی واحدی وجود ندارد که در همه مناطق موفق باشد. مدیریت آب زیرزمینی باید با توجه به محدویتها و فرصتهای سیاسی، قانونی و فنی هر منطقه صورت گیرد.
زیست آنلاین: احداث نیروگاه های خورشیدی روی زمین های کشاورزی بدون آب، علاوه بر آنکه مزایای زیست محیطی فراوانی برای کشور دارد، بلکه به مدت ۲۰ سال برای کشاورزان معیشت جایگزین و درامد پایدار فراهم می کند، دغدغه دولت را از مصرف آب کشاورزان رهایی می بخشد و سفره های زیرزمینی نیز برای ۲۰ سال فرصت دارند که تا حدی احیا شوند که این مساله از لحاظ استراتژیک نیز ...
اگرچه میزان بارشها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما همچنان نگرانیهایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یکسوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که میتواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.
در سالهای خشکسالی و افزایش دمای هوا، تنشهای آبی نیز در مناطق درگیر با این مشکلات رخ میدهد. پژوهشگران تلاش میکنند با توسعه نوعی سیستم هشداردهنده اولیه، از ویرانیهای ناشی از خشکسالی که موجب بروز تنشهای جغرافیایی میشود، پیشگیری کنند.
یکی از موضوعات مورد توجه در حوزه آب، بحث آب مجازی است که چندان مورد توجه قرار نمیگیرد و این در حالی است که طبق گفتههای وزیر نیرو، در حال حاضر در ایران، واردات آب مجازی حدود ۴۰ میلیارد مترمکعب و صادرات آن، حدود هفت میلیارد مترمکعب تخمین زده میشود.
مدیریت و تخصیص بهینه آب به بخشهای مختلف مصرف با توجه به راهکارهای اقتصاد مقاومتی و سازگاری با مقدار آبی که طبیعت به ما هدیه کرده است و ارزشدادن به آب و فلسفه مصرف آن راهکاری است که باید به آن پرداخته شود.
زیست آنلاین: با توجه به کاربردهای وسیع انرژیهای نو در رفع نیاز جوامع بشری به انرژی، بکارگیری منابع انرژیهای نو میتواند علاوه بر پاسخگویی به این نیاز موجب جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای و آلاینده، کاهش مصرف آب، اشتغالزایی و در نهایت امنیت پایدار شود.
هرچند صنعت آبیاری نوین از سال ۱۳۴۸ درایران شکل گرفته، اما در ۲ دهه اخیر و به دلیل کم آبی و خشکسالی های متوالی روش آبیاری قطره ای به عنوان یکی از راه های مناسب برای کاهش مصرف آب کشاورزی رونق بیشتری گرفته است.
از تیرماه سال ۸۸ تا انتهای آبانماه سال جاری حدود دو میلیارد و ۶۱۳ میلیون کیلووات ساعت برق از محل انرژیهای نو تولید شده که این میزان باعث صرفهجویی ۵۷۵ میلیون لیتری مصرف آب در کشور شده است.
مديريت مصرف آب شرب در کشور همواره از دغدغه هاي جدي مديران صنعت آب به شمار مي رود و با وجود تلاش هاي زياد در دوره هاي مختلف دولت در سه دهه گذشته و اجراي برخي طرح هاي بازدارنده براي جلوگيري از اسراف و زياده روي در مصرف آب شرب، مصرف اين ماده حياتي همچنان بدون ضابطه و الگو ادامه دارد.
زیست آنلاین: اشتغال آب محور در سرزمین خشک و فرا خشک ایران، وضع منابع آب را به حالت وخیم رسانده است و استمرار عدم مدیریت مصرف به خصوص در بخش کشاورزی می رود تا آینده ای مبهم پیش روی ایران قرار دهد. اکنون شرایط به جایی رسیده است که به جای بحران باید از وضعیت وخیم آب صحبت کنیم.بی شک بخشی از این شرایط به وضعیت اقلیمی ایران ارتباط دارد اما سهم عمده ای از ...
وزیر نیرو گفت: الگوهای توسعه در ایران باید متناسب با ظرفیت منابع آبی انتخاب شده و این مایع حیاتی بایستی با رعایت حقابهها و بهطور عادلانه در اختیار همگان قرار گیرد و به نسلهای بعدی سپرده شود.