در نهمین نشست کمیته راهبردی پروژه جنگلهای هیرکانی که به همت پروژه ملی مدیریت چندمنظوره جنگلهای هیرکانی برگزار شد، حاضران با برشمردن بحرانهای محیط زیستی در ایران و نگاهی به نتایج اجرای پروژه هیرکانی به چالشها و مشکلات ادامه این پروژه پرداختند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر دولت موظف شده که تا دو سال آینده به تنش آبی پایان دهد، گفت: خیلی از رانتهایی که در گذشته باعث شده بحران آبی در کشور شکل بگیرد باید از بین برود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اصلاح الگوی مصرف را تدبیری برای احیای تالابها دانست و گفت: حقآبه تالابها، رودخانهها و دشتها توسط وزارت نیرو ابلاغ شده است که این یک چرخه هیدرولوژیک تشکیل میدهد.
نماینده سازمان ملل در تهران در پیامی اینستاگرامی، به گرمای ۵۰ درجه خوزستان اشاره کرده و می گوید: از اهواز برگشتیم. هوا خیلی گرم بود و تالاب هورالعظیم و تلاش های ایران در بیابان زدایی را دیدی
بررسی وضعیت خشکسالی کشور و شناسایی استانهای درگیر خشکسالیهای شدید در میان موضعات زیست محیطی از اهمیت بسیاری برخوردار است. رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور با اشاره به آخرین دادههای این وضعیت گفت: ۹۵ درصد مساحت کشور درگیر خشکسالی است.
چالشها و مشکلات عمیق موجود در ابعاد مختلف، چه در بعد عرضه و تقاضا و چه در بعد کمی و کیفی به مرحله فوقالعاده خطیر، بحرانی و سرنوشتسازی رسیده است. به نحوی که پایداری حیات در کلیه جنبههای آن در پهنه کشور را در معرض تهدیدهای جدی قرار داده است.
دبیر اجرایی سازمان منطقهای راپمی با اشاره به اینکه باید به توزیع مساوی منابع آب بر مبنای جمعیت و نیاز مناطق مختلف دنیا توجه شود، اظهار کرد: در شرایط حاضر دنیا در مورد قیمت نفت جنگ و دعواهای بسیار صورت میگیرد این در حالیست که یک بطری آب از یک بشکه نفت گرانتر تمام میشود.
بخش زیادی از رودخانههای کشور حتی قبل از رسیدن فصل تابستان، خشکشدهاند ولی ارادهای قوی برای رهایی از وضعیت فعلی وجود ندارد؛ این ماجرایی از کارون تا زایندهرود است.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با هشدار نسبت به کاهش آب رودخانه کارون،گفت: بسیاری از اقدامات عمرانی در خوزستان کارشناسی شده نبوده و این بر محیط زیست منطقه تأثیر گذاشته است.
بحران اقلیمی یکی از مشکلات بنیادین خاورمیانه است. کلاودیا روت، نایب رئیس مجلس آلمان، در گفتوگویی با دویچه وله از لزوم کمک آلمان برای حل این بحران میگوید و درباره امکان بروز جنگ بر سر آب هشدار میدهد.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در هشتمین نشست هماندیشی استادان این دانشکده، از کمشدن سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب از ذخایر استاتیک آبی در سفرههای آب زیرزمینی کشور خبر داد.
هدر رفت آب در تابستان توسط کولرهای آبی معضلی است که معمولا در تمام شهرها به ویژه کلانشهرها و مناطق گرم در تابستان به فراوانی دیده می شود، این در حالی است که کشور با کمبود منابع آبی مواجه است.
معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به سدسازیهای کشور ترکیه گفت: در حال حاضر ترکیه به دنبال افزایش سدسازی روی دجله و فرات است. در این شرایط لازم است که دیپلماسی کشور ما به این موضوع ورود جدی پیدا کند و وزارت خارجه کشور ما روی این مسئله حساس باشد.
یک کارشناس محیط زیست گفت: از بین رفتن تالابها، تباهی منابع، به خطر افتادن حیات و ناپدید شدن گونههای مختلف جانوری و گیاهی ارزشمند را به دنبال داشته است و توازن معقولانه حیات موجودات را بر هم میزند.
کارشناسان محیط زیست پیشبینی کردهاند اسپانیا و پرتغال تا پایان قرن با ابرخشکسالیهایی (مگاخشکسالی) روبهرو میشوند که برای چندین سال ادامه پیدا میکند.
رئیس گروه خشکسالی و تغییر اقلیم با اشاره به اینکه باید سیاستگذاریهای همه مجموعههای دولتی و غیر دولتی در جهت سازگاری با خشکسالی باشد، گفت: ما نمیتوانیم با خشکسالی مقابله کنیم و فقط میتوانیم با آن سازگار شویم و به مرور زمان تغییر اتفاق میافتد.