مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تایید اینکه برخی از نیروگاههای حرارتی در کشور دارای مصرف آب بالایی بوده و در مناطق کم آب احداث شدهاند و در تشریح برنامهای که برای استفاده کمتر این نیروگاهها از آب وجود دارد، گفت: برخی از نیروگاههای حرارتی به دلیل مواجه شدن با مشکل کم آبی برای تأمین آب مورد نیاز این نیروگاهها از پساب استفاده میشود و برجهایتر این ...
وزیر نیرو اصلاح شیوه کنونی مصرف در کشور را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: در بخشهای مختلف در مقایسه با سایر جوامع، جامعه خوش مصرفی نیستیم و من به عنوان مسئول وزارت نیرو برای اصلاح این شیوه، دست یاری به سوی همه از جمله بسیج دراز میکنم.
"نظام تعرفه فعلی آب مشوق بد مصرفی است"؛ این موضوع یکی از مهمترین صحبتهای وزیر نیرو در دوران وزارتش است، چراکه وی معتقد است نظام فعلی تعرفهگذاری آب بویژه در بزرگترین حوزه مصرفکننده یعنی کشاورزی، هرگز با توسعه پایدار مبتنی بر شناسایی ارزش ذاتی آب سازگار نیست و باید این موضوع اصلاح شود.
آب شیرین یک منبع مهم برای سلامت، رفاه و امنیت است. بر اساس آخرین تحقیقات، تقاضای جهانی برای آب با نرخی برابر یکدرصد در سال رو به افزایش است. این افزایش تقاضا در کنار سایر عوامل، تابعی از رشد اقتصادی و تغییر الگوهای مصرف بوده است.
تامین منابع آب شیرین پایدار به یک معضل در بسیاری از کشورهای جهان از تبدیل شده است. افزایش جمعیت و صنعتی شدن جهان از یک سو و از سوی دیگر تغییرات در میزان گرمایش دمای کره زمین که سبب افزایش خشکسالی، طوفان و سیل در اقصی نقاط جهان شده است به مشکلات مربوط به کمبود آب دامن میزنند.
مجلس و دولت در حال رایزنی برای طرحی هستند که خروجی آن از نگاه احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی، رایگان شدن آب و برق برای افرادی است که مصارف آنها در حدود الگوی مصرف است. بر اساس آن چه او مطرح کرده است، گروهی برق و آب رایگان دریافت میکنند و متقابلا پرمصرفها، جور کمبود منابع مالی ناشی از رایگان مصرفکردن عدهای دیگر را به دوش ...
به گفته یک مسئول، با تداوم روند کنونی، سفرههای آب زیرزمینی ایران تا ۱۵ سال دیگر نابود خواهد شد. او همچنین از احتمال مواجه شدن ایران در سال ۲۰۵۰ با "کمآبی مطلق" خبر داد. مقامهای ایران آب را «مسئلهای امنیتی» میدانند.
خشکسالی ناشی از پدیده تغییر اقلیم، با شدت بیشتری، اکنون دامن مناطق خشک و نیمه خشک زمین را گرفته است، با کاهش محسوس توان منابع آبی، راهی به جز ترویج گفتمان صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف باقی نمی ماند.
بخش عمده ای از بارش های سالانه در کشور به واسطه تبخیر از دسترس خارج می شود که می توان با توسعه طرح های جامع آبخیزداری، از هدر رفت این حجم عظیم از آب جلوگیری کرد اما اعتبارات اختصاص یافته به سازمان متولی آبخیزداری کشور نشان از مغفول ماندن این بخش در نگاه برنامه ریزان و سیاستگذاران دارد.
رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد با اشاره تلاش برای تحقق طرح ۱۰۰ درصد مدیریت مصرف آب در استان تا افق ۱۴۰۰، میگوید: این طرح با صرفه جویی آب های غیرموثر مشترکان و بدون بروز تنش و سختی برای آنها اعمال میشود و در صورت تحقق استان را در تامین آب در سال های آتی با مشکلی مواجه نخواهد کرد.
در مدیریت منابع آبی شهر تهران، مجموعه به هم پیوسته ای از مخاطرات وجود دارد که بزرگترین آن، بحث کیفیت آب، چه در منابع آب سطحی و چه زیرزمینی است و به هیچ عنوان نباید از آن غفلت کرد.
یکی از مهمترین مصادیق تعارض منافع در بخش آب به طور کلی و وزارت نیرو به عنوان متولی عرضه آب کشور، تقدم منافع مالی سازمانی بر خشکسالی و پیامدهای اجتماعی آن بوده است.
در نشست شورای روابط عمومی صنعت آب و برق استان تهران؛ فعالیتهای انجام شده شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیرو در خصوص فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مصرف بهینه آب و برق مورد بررسی قرار گرفت.
شهروندان تهرانی چیزی حدود یک میلیارد مترمکعب آب مصرف میکنند و این آب صرفا از پشت سد تامین نمیشود بلکه آب سفرههای زیرزمینی هم نقش مهمی دارد. نکته اساسی این است که بدون اصلاح قیمت، اهرم بازدارندهای برای کاهش مصرف آب تصفیه شده و شرب وجود ندارد
زیست آنلاین: احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی روز جمعه ۱۲ مرداد ماه ۹۷ در برنامه تهرانگردی خود با موضوع آب، مشروطه و نزدیکی به روز خبرنگار، از مجموعه پایگاه خبری زیست آنلاین بازدید و از اعضای آن قدردانی نمود.