محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در مراسم کاشت نهال «ایثار و امنیت» که صبح جمعه ۱۷ اسفند در بهشت زهرا (س) برگزار شد، از پیگیری طرح خانهباغ از سوی شورای شهر خبر داد.
رئیس سازمان جنگلها درباره کاهش یافتن سرعت تخریب در جنگلهای کشور بیان کرد: به عنوان متولی رسمی ارائه آمار جنگلهای کشور، اعلام میکنم که سطح جنگلها، بیشه زارها و عرصههای جنگلی کشور ۱۶.۹ میلیون هکتار است. همه به نقشههای گوگل دسترسی دارند و میتوانند رصد کنند که چه میزان جنگل کاشته شده است. سیمای جنگلهای دست کاشت و طبیعی در عکسهای هوایی به وضوح ...
اگر در کشاورزی آب به درستی مصرف شود و هدررفت آن به حداقل برسد، بهره وری آن افزایش یافته و زمینه کشاورزی پایدار فراهم خواهد شد. این سبک از کشاورزی ممکن نیست مگر با هوشمند سازی کشاورزی و استفاده از تکنولوژی های نوین، به خصوص در زمینه سیستم های آبیاری در کشاورزی.
دیروز در نخستین روزاز هفته منابع طبیعی و روز درختکاری مراسم کاشت نهال در تهران و برخی از استانها در حالی برگزار شد که گزارشهای منتشر شده از منابع رسمی نشان میدهد ایران در میان شش کشور مخرب جنگل قرار گرفته است. آماری تکان دهنده که دلایل مختلفی در ایجاد آن مؤثر است اما مهمترین آن قرار گرفتن ایران در کمربند خشک جهان است.
مدیر کل دفتر بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همه ما در قبال حفظ منابع زیستی مسئول هستیم و باید کاری کنیم که نسلهای آینده از آن استفاده کنند و برای آیندگان پاسخی داشته باشیم.
بر اساس آخرین آمار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، وسعت رویشگاههای جنگلی ایران حدود ۱۲ میلیون هکتار و سرانه هر ایرانی از جنگل، کمتر از دو دهم هکتار است که یک چهارم سرانه جهانی میشود بنابراین باید توجه ما به حفظ رویشگاههای جنگلی، ۴ برابر توجه جهانی باشد.
مدیردفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: با استمرار مرحله دوم رها سازی آب از سد مهاباد حجم آب رهاسازی شده در مرحله دوم به ۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که رهاسازی های انجام شده در طول سال در وضعیت آب دریاچه موثر بوده است و حجم آب دریاچه ارومیه ۵۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است .
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، درباره نقش منفی انسان در طبیعت گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها به دلیل عامل انسانی بوده است. افراد برای تفریح به طبیعت رفته و آتش روشن میکنند اما آن را خاموش نمیکنند و این آتش دامن جنگل را فرا میگیرد.
آموزش، ترويج و توسعه فرهنگ منابع طبيعی فعاليت های مستمری است به منظور ايجاد تغييرات مطلوب در دانش، بينش و رفتار مردم، بهره برداران و مجريان طرح ها و تسهيل مشاركت آنان در فرآيند برنامه های حفاظت، احياء، توسعه و بهره برداری اصولی و پايدار از جنگل، مرتع ، بيابان و حوزه های آبخيز كشور.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: فعالیت های معدن کاری در استان یزد خسارات فراوانی را به منابع طبیعی این استان وارد کرده است. همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان تاکید کرد: با اشاره به اهمیت جنگل ابر، باید از هرگونه ساختوساز در «جنگلابر» جلوگیری شود.
بخشی از معدنکاوی که بسیار مورد توجه فعالان زیست محیطی قرار دارد شائبه نابودی کانونهای آبساز منطقه است، شاهوار به منبع ذخیره آب شاهرود و یخچالهای طبیعی شهرت دارد که به گفته کارشناسان در شرایط خشکسالی استفاده از این منبع میتواند حیات منطقه را تداوم بخشد اما با توجه به اینکه این معدن به صورت روباز برداشت میشود، چشمهها، کانونهای آبساز و در نهایت ...
در حالیکه مدیرکل منابع طبیعی لرستان از قاچاق بلوط های ۷۰۰ ساله در لرستان خبر داد، معاون عمرانی استاندار میگوید «برای گزارش یک مورد قاچاق چوب با مدیر منابع طبیعی تماس گرفتم اما او خواب بود»!
چند ماهی است که خبرهای مختلفی مبنی بر نابودی جنگلهای شمال کشور تا چند سال آینده منتشر میشود. برخی کارشناسان حوزه منابع طبیعی از جمله هادی کیا دلیری -رئیس انجمن جنگلبانانی ایران- بارها مطرح کردهاند که تا ۳۰ سال آینده جنگلی در شمال کشور نخواهیم داشت اما رییس شورای عالی جنگل با استناد به آخرین آمار دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها نظر دیگری دارد....
علیرضا جمشیدیان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته منابع طبیعی گفت: برنامههای هفته منابع طبیعی هر ساله از ۱۵ اسفند تا ۲۱ همین ماه اجرا میشود که با توجه به روزشمار هفته برنامهریزی شدهاند. همچنین، وی گفت: در مناطق حفاظت شده محیط زیست تحت هیچ شرایطی مالچ پاشی انجام نشده است.
علی رغم اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست معتقد است، ایران رتبه اول فرسایش خاک در دنیا را دارد، اما سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نظری متفاوت دارد و می گوید: فرسایش خاک در کشورهای در حال توسعه در آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا ۳۰ تا ۴۰ تن در هکتار در سال و در کشورهای توسعه یافته اروپا ۷ تا ۱۳ تن است، بنابراین ایران مقام اول فرسایش خاک را ندارد.
معدن بوکیست شاهوار در شاهرود، از چند سال پیش تاکنون، به خاطر آلودگیهای زیست محیطی و تخریب حیات وحش و پوشش گیاهی منطقه، به معضلی برای مردم و طرفداران محیط زیست تبدیل شده است. حال مردم این منطقه، خواستار تعطیلی کامل معدن و عدم تمدید مجوز آن می باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان سپس درباره فروش خاک هرمز توضیح داد: مشاهده میدانی من حاکی از این است که بسیاری از دستفروشان این کار را انجام میدهند و موضوع آن به صنایع دستی ارتباطی پیدا نمیکند. البته برخلاف آنچه گفته میشود فروش این خاکها به صورت زینتی خیلی چشمگیر نیست ضمن آنکه محل کسب و درآمد خانوادههای ساکن در آن منطقه است ...
علی رغم هشدارها و اولتیماتوم فرمانداری شاهرود و مرکز پژوهشهای مجلس به مسئولان معدن بوکسیت شاهوار، این معدن همچنان از تعهدات خود سرپیچی می کند و کانون آبساز و زندگی بخش منطقه را در معرض نابودی کامل قرار داده است.
در بازدید حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بر همکاری این دو سازمان در حفظ گونه های در معرض انقراض کشور تاکید شد.